Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-29-2016, 06:23 PM
RichrdC RichrdC is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Thousand Oaks, California
Posts: 626
Default Stop button lighted,play button blinking not playing

Maybe someone can tell me if I inadvertently hit a button causing this.. ProTools 11.3.1 , Project Mix I/O and an Asus laptop, 4mb ram. When I first opened a session an alert came up saying the I/O settings had changed since the last time I'd saved the session. I continued to open the file and went to the I/O settings, and everything seemed in order. So I wanted to change the buffer setting from 512 to 128 in order to record a little something,and the system won't let it happen. You can almost hear some kind of a circular cycle happening, like a spike of energy, if you know what I mean? I'd go to hit play and a couple times, it would play for a second, then pause, then play for a second, pause etc etc. So now, after rebooting, when you hit the play button, it blinks while at the same time the Stop button is engaged and it won't play at all. So how did I screw it up?? Thanks for any insight. richrdC
Reply With Quote
  #2  
Old 10-29-2016, 07:14 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 35,018
Default Re: Stop button lighted,play button blinking not playing

Probably set for Wait for Midi Note or Wait for Timecode(if the "clock" is blue, click it to de-select). With keyboard focus ON, I think F11 will toggle that as well
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 10-29-2016, 08:16 PM
RichrdC RichrdC is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Thousand Oaks, California
Posts: 626
Default Re: Stop button lighted,play button blinking not playing

Albee1952, thank you for the insights.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-31-2016, 03:57 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 35,018
Default Re: Stop button lighted,play button blinking not playing

Did it solve your issue?
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 11-05-2016, 03:33 PM
RichrdC RichrdC is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Thousand Oaks, California
Posts: 626
Default Re: Stop button lighted,play button blinking not playing

Hello Albee, Sorry for the delay in answering. It's too bad my real world gets in the way of my dream world.. So no, If you're talking about the clock next to the Stop button, no it's not on. When I try to move the buffer size lower, from 512 and hit the play button, the Stop button turns on with the play button & nothing works.. After awhile, they both turn off. An error message arrived..

Audio processing could not complete due to conflicts with other CPU tasks or a potential clocking issue. If this occurs often,verify your sync cables or try changing the HW Buffer Size settings in the Playback Engine dialog. In most cases larger HW buffer size will prevent the problem (AAE-9093)

Problem is increasing buffer size makes it tough to record with the latency one hears..
Anyway, I appreciate the thoughts you have & thanks for reading this.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-05-2016, 05:06 PM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,189
Default Re: Stop button lighted,play button blinking not playing

4 gb of RAM is really not enough. See the Help Us Help You at the top of the forum, post a Sandra Report and try the troubleshooting suggestions. But that 4 gb of RAM stands out right now.
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
  #7  
Old 11-05-2016, 06:48 PM
c-tone c-tone is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 1,092
Default Re: Stop button lighted,play button blinking not playing

I had the same issue on a large HDX system in PTHD 12, but only upon the first session opened after launching Pro Tools. Temporary workaround was to change the H/W buffer size to any other value than what it was set to. After that it would work fine until Pro Tools was launched again.

Finally solved the issue by physically changing the order my HD interfaces were connected in and redoing my I/O setup.

There is a bug somewhere which is hard to nail down, but try changing cables & trashing preferences and see what happens.
__________________
www.clifnorrell.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Music won't play. Play button flashes and Stop button lights up Mattitude 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 23 04-02-2018 10:02 AM
can't play or record, stop button lights up robotboy Pro Tools 10 4 08-04-2014 09:34 PM
The blinking stop button problem Benji575 Windows 12 01-29-2013 04:21 AM
Press PLAY and STOP button lights! ronlosangeles Pro Tools M-Powered (Win) 0 11-29-2011 11:19 AM
ProTools "stop" button lights up when I hit "play" andy knowles 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 01-20-2005 01:07 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:52 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com