Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 03-24-2017, 11:42 AM
fifty8th1 fifty8th1 is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Posts: 296
Default Re: Quitting Pro Tools Quicktime Server remove all my PT errors... 9171 and 9173

Remember to quit the PT QT Server before bring up a session.... Right after booting up Protools. If I waited until it crashed during a session... killing it then didn't give me the full benefit...
Reply With Quote
  #12  
Old 03-24-2017, 11:45 AM
arche3's Avatar
arche3 arche3 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: New York, NY
Posts: 877
Default Re: Quitting Pro Tools Quicktime Server remove all my PT errors... 9171 and 9173

Quote:
Originally Posted by fifty8th1 View Post
Remember..... the best time to Quit the Pro Tools Quicktime Server is Right away..... before bringing up a session.... If you wait until your the Quicktime Server turns Red..... you don't really get the CPU benefit space...

Looks like we all have different results.... I have never imported an mp3.. but that good to know... I'll try it and see. Actually, I use to run Karaoke songs in protools..... the video would play along in sync with the audio.... I could record a singer who was watching one of the screens. This is all just built into protools... with no extra hardware for software of any kind... I suppose that won't work now.... there are probably other video types quicktime related things that won''t work either.

But for me..... finally Unclicking on " Ignore Errors " is a big plus. I want to know if errors come up.... and I really have gained 30 percent on the CPU reading in the Protools System Usage....

Remember..... the best time to Quit the Pro Tools Quicktime Server is Right away..... before bringing up a session.... If you wait until your the Quicktime Server turns Red..... you don't really get the CPU benefit space...
For me after I boot protools before opening session the QuickTime server is already red.
I was wondering why it was red actually.

I'll try again tomorrow.

Sent from my SM-G935V using Tapatalk
Reply With Quote
  #13  
Old 03-25-2017, 01:02 PM
fifty8th1 fifty8th1 is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Posts: 296
Default Re: Quitting Pro Tools Quicktime Server remove all my PT errors... 9171 and 9173

Can't help you there ... if PT QT Server is already red when you simply boot up protools.... Sorry.

You could try to kill it just the moment that PT creates it during the boot up.
Maybe you will catch it before it crashes... I think there is a benefit if it is done before it crashes to Red...

I know that AvidAppManager and AVIDApplicationsManager ... take of ton of Energy when just booting up the OS .... No Protools ... just the OS ... and it takes a while for them to settle down on my system... maybe 3 minutes before they settle down the 0.0 area.
Reply With Quote
  #14  
Old 12-13-2017, 02:12 PM
iamchuck iamchuck is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: USA
Posts: 4
Default Re: Quitting Pro Tools Quicktime Server remove all my PT errors... 9171 and 9173

Not sure if this will help, but it made my life easier. Thought I'd share it with you all.

I put together a couple of apps using automater to kill the PT QT server process. It seems as though quitting the process helped my issues, but opening activity monitor everytime I launched pro tools was bothering me.

Here are the apps I made. the first one is a manual version, where you have to open pro tools and launch the process killer manually afterward.

http://mbx.cm/t/FdvM4

The second launches Pro tools 12, and the process killer when launched. Just put it in your applications folder and then in your dock.

http://mbx.cm/t/1uFY4


Keep in mind you will not be able to import MP3s. Just convert them to wav...



Hope this helps.
Reply With Quote
  #15  
Old 12-13-2017, 02:45 PM
pqlior@mac.com pqlior@mac.com is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 493
Default Re: Quitting Pro Tools Quicktime Server remove all my PT errors... 9171 and 9173

This is awesome! I'll give it a try. I called apple a few months ago to ask for this and they didn't even know WHAT AUTOMATOR WAS! I said- you guys made it. Still- no idea. Unreal.
Quote:
Originally Posted by iamchuck View Post
Not sure if this will help, but it made my life easier. Thought I'd share it with you all.

I put together a couple of apps using automater to kill the PT QT server process. It seems as though quitting the process helped my issues, but opening activity monitor everytime I launched pro tools was bothering me.

Here are the apps I made. the first one is a manual version, where you have to open pro tools and launch the process killer manually afterward.

http://mbx.cm/t/FdvM4

The second launches Pro tools 12, and the process killer when launched. Just put it in your applications folder and then in your dock.

http://mbx.cm/t/1uFY4


Keep in mind you will not be able to import MP3s. Just convert them to wav...



Hope this helps.
__________________
Lior

HD Native * PT 2018.12 * OS X 10.13.6 * MacPro 12 Core * 2.4GHz 24GB Ram * 2XUAD2 Octo * Waves Platinum * Lexicon PCM Native Bundle * Sound Toys Bundle* AutoTune8 * NI Komplete11 * BFD3 * Synthogy Ivory II* Vienna Ensemble Pro * Spectrasonics * Slate trigger2 *xFer records * Softube * Vienna Ensemble * DMG Expurgate * Massey DRT2 *
iPad Air/Avid control * EuCon 18.3.0.217 *
Reply With Quote
  #16  
Old 12-13-2017, 02:51 PM
TheNeil's Avatar
TheNeil TheNeil is offline
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Florida, USA
Posts: 113
Default Re: Quitting Pro Tools Quicktime Server remove all my PT errors... 9171 and 9173

Might be worth if someone with an active plan could submit a ticket to Avid about the QT Server freezing up and causing these spikes? The fact it's red in the Activity Monitor is proof enough that it's not working as intended.

If it can be proven, they might actually work on a resolution. Not having an active plan myself, all I can do is put something on IdeaScale, and we know Avid doesn't look there.

I get quite a few 9173 errors, so I'm all for any fix/optimisation which reduces their likelihood!
__________________
Pro Tools 2018.1 (Non-HD) | macOS High Sierra | 2.6 GHz Intel Core i7 | 8GB RAM | 7200rpm SATA Drive | iLok Cloud | Line6 POD UX2 | 256 Sample Buffer | 1 GB Cache
Reply With Quote
  #17  
Old 12-13-2017, 03:21 PM
pqlior@mac.com pqlior@mac.com is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 493
Default Re: Quitting Pro Tools Quicktime Server remove all my PT errors... 9171 and 9173

Submitted!
Quote:
Originally Posted by TheNeil View Post
Might be worth if someone with an active plan could submit a ticket to Avid about the QT Server freezing up and causing these spikes? The fact it's red in the Activity Monitor is proof enough that it's not working as intended.

If it can be proven, they might actually work on a resolution. Not having an active plan myself, all I can do is put something on IdeaScale, and we know Avid doesn't look there.

I get quite a few 9173 errors, so I'm all for any fix/optimisation which reduces their likelihood!
__________________
Lior

HD Native * PT 2018.12 * OS X 10.13.6 * MacPro 12 Core * 2.4GHz 24GB Ram * 2XUAD2 Octo * Waves Platinum * Lexicon PCM Native Bundle * Sound Toys Bundle* AutoTune8 * NI Komplete11 * BFD3 * Synthogy Ivory II* Vienna Ensemble Pro * Spectrasonics * Slate trigger2 *xFer records * Softube * Vienna Ensemble * DMG Expurgate * Massey DRT2 *
iPad Air/Avid control * EuCon 18.3.0.217 *
Reply With Quote
  #18  
Old 12-13-2017, 03:34 PM
iamchuck iamchuck is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: USA
Posts: 4
Default Re: Quitting Pro Tools Quicktime Server remove all my PT errors... 9171 and 9173

Quote:
Originally Posted by pqlior@mac.com View Post
This is awesome! I'll give it a try. I called apple a few months ago to ask for this and they didn't even know WHAT AUTOMATOR WAS! I said- you guys made it. Still- no idea. Unreal.
Hahaha.

Let me know how it works out. I've only been able to test it on a handfull of systems with PT installed.

Hopefully Avid addresses the issue other than "This is expected behavior and nothing to be concerned about. The issue is merely cosmetic and does not affect functionality. "

http://avid.force.com/pkb/articles/e...Not-Responding
Reply With Quote
  #19  
Old 12-13-2017, 03:43 PM
TheNeil's Avatar
TheNeil TheNeil is offline
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Florida, USA
Posts: 113
Default Re: Quitting Pro Tools Quicktime Server remove all my PT errors... 9171 and 9173

Quote:
Originally Posted by pqlior@mac.com View Post
Submitted!

Thanks a lot!
__________________
Pro Tools 2018.1 (Non-HD) | macOS High Sierra | 2.6 GHz Intel Core i7 | 8GB RAM | 7200rpm SATA Drive | iLok Cloud | Line6 POD UX2 | 256 Sample Buffer | 1 GB Cache
Reply With Quote
  #20  
Old 12-14-2017, 03:11 AM
musiccog musiccog is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 2
Default Re: Quitting Pro Tools Quicktime Server remove all my PT errors... 9171 and 9173

Quote:
Originally Posted by fifty8th1 View Post
Remember..... the best time to Quit the Pro Tools Quicktime Server is Right away..... before bringing up a session.... If you wait until your the Quicktime Server turns Red..... you don't really get the CPU benefit space...
Found the same thing.
Need to quit it before it has a chance to crash (turn red).

I also kill off anything 'Avid' in my Activity Monitor before I even start.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sync isses, 9173, 9171 SOLVED Dynamixaled Pro Tools 12 3 12-28-2017 01:32 AM
-9171 and -9172 errors with Pro Tools HD 10.3 on HDX Boe Larsen Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 519 03-08-2017 11:11 PM
-9171 and -9172 errors Pro Tools 11 | HD ArKay99 Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 117 01-03-2017 10:11 PM
Pro Tools 11.3.1 Error Codes -9171 -9172 -9173 -9129 -9093 priyatsomo Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 11 02-27-2015 07:23 AM
Pro Tools 10.3 9171 and 9172 Errors Tops3b Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 20 07-14-2013 04:11 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:26 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com