Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-09-2019, 07:30 PM
jgsmith jgsmith is offline
Member
 
Join Date: Oct 2019
Location: oakland
Posts: 6
Default cursor position / continuous scroll display problem

Sorry if this has been posted already; i've been searching since install last week.
I put up full Pro Tools 2019.6 on a Windows 10 box that had PT First installed, and there's a problem that didn't occur running PT First.

The track position cursor scroll and timeline counters intermittently stop and start. Playback and record continue working, but the display gets stuck for a beat or two. Same symptom if you select "Edit Window Scrolling -> Continuous", it scrolls along fine, then pauses, then catches up -- every few bars.

The only change I've made in the generic configuration is deselection of "Ignore erros during playback/record" (I experimented with manual Disk Cache allocation, and the video setting under Preferences->Operation, but it had no effect on the problem).

AvidAppManHelper.exe reports excessive page faults --in the quintillions, so it must be incorrect(?), but still, it's a kind of cry for help. Search results indicate the AvidAppManHelper.exe is no longer required, but the uninstall / disable processes described in those legacy posts no longer apply.

I didn't see any other system resoources under stress when the problem occurs, neither in the OS nor PT system usage meters.

Any performance tuning tips, customizations to improve display response, documentation besides the reference guide, etc., greatly appreciated. Thank you.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-10-2019, 05:16 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,649
Default Re: cursor position / continuous scroll display problem

Have you done all the recommended optimizations to your system? Google for those tips.
What else do you have going on when working in PT?
Any wireless stuff?
Is your session all audio or do you have some vi's running as well?
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #3  
Old 10-10-2019, 11:20 AM
jgsmith jgsmith is offline
Member
 
Join Date: Oct 2019
Location: oakland
Posts: 6
Default Re: cursor position / continuous scroll display problem

Hi, thanks very much for your reply.

I have gone through the Windows 10 optimization steps from the Avid KB, and from generic third-party search results.
The only other processes running during the PT session are background services, and wireless network / bluetgooth is disabled (wired ethernet is enabled).
The sessions are all audio, and limited to a multitimbral xpand track (plus click | delay | reverb).

I was hoping the issue would be specific to the full Pro Tools generic config, since it does not occur running PT | First.

AvidAppManHelper.exe starts and stops every few seconds, and often reports a crazy number of page faults.
I can't tell by watching if the delay occurs when it starts/stops, and i guess i could run procmon to see, but...wow.
Long road there.

Is AvidAppManHelper required ? I'd like to at least eliminate it as a possibility...if i can figure out how to safely disable it.

Thanks again, i appreciate your time and attention.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how can I move 2 objects to cursor position while not changing their relativ position Sir Hannes Pro Tools 12 13 11-23-2015 09:08 PM
Help: Can You Turn Off the Position Line During Continuous Scrolling in PT10? Bobby Peru Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 0 09-06-2012 04:50 PM
Continuous Scroll During Playback - WHERE Simba 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 05-19-2010 11:11 PM
Continuous Scroll Bug in 6.7 mikejavo Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 03-10-2005 12:36 PM
Continuous Scroll w Playhead Problem Count Zero Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 09-26-2000 12:36 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:27 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com