Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > FireWire and USB Audio Interfaces (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-12-2016, 05:42 PM
torodrago torodrago is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: the netherlands
Posts: 18
Default Audio problems with Fast Track Pro

Hello

pc1) my fast track pro on win 7 sp1 64 bits on a portable fujtsu and last driver 2013 gives almost straight the device with all the leds green and blue on and after a while blue screen dumping memory ( i read) and: finito kaputt!

pc2) in another pc dell same 64 bits win 8.1 old pc , (intel centrino) it works first almost good for 10 minutes then starts to record strange noises and goes in distortion ( audacity) and then again red and blue lights on.

pc3) on a samsung win 7 and 32 bits it looks to have the least problems.
pc is 6 years old is an r519.

all three computers are with the same drivers and cables (3 different usb cable used) and so on. sometimes as well thre are problems but . there i can still reord some songs but i am terrified to upgrade to win 10.


what can i do?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-15-2016, 05:06 AM
torodrago torodrago is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: the netherlands
Posts: 18
Default Re: Audio problems with Fast Track Pro

I have problems with Fast Track Pro
at first recordings are ok
after a while (5 minutes 15 minutes ) it starts to give both mic leds in distortion an on the recorded trace there is a awful continuous buzz sound
i would like to keep track about new development because i am actually work-less and i can't afford a new one
Reply With Quote
  #3  
Old 01-15-2016, 07:48 AM
torodrago torodrago is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: the netherlands
Posts: 18
Default Re: Audio problems with Fast Track Pro

maybe a tip for AVID :

i ve got 3 pc. 2 of them are 64 bits and there the drivers won't work or gives problem. in the 32 bits it works fine. same drivers same device
can anybody confirm if their affected pc is 64 or 32 bits?
Reply With Quote
  #4  
Old 01-15-2016, 09:52 AM
JoelG's Avatar
JoelG JoelG is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canada
Posts: 1,851
Default Re: Audio problems with Fast Track Pro

Hi, your posts have been moved to their own thread as it was off topic of the original (win10) thread.

What computer do you want to use the FTP on? Please post a Sandra report (see this link), and please post the specifics about any error you get when trying to use it, and what specifically you are doing when you get the error.

Also, it is a good starting point to go through this Optimization Guide.

Joel
__________________
Jame Space:
HP Elite 6300 / Core i5 3570 / 12GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 12 HD / Focusrite 18i20 + M-Audio ProFire 2626

Home:
Intel S5000PSL / 2 x Xeon E5450 / 32GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 12 HD / M-Audio Project Mix IO

Rig:
Eleven Rack / ART SLA1 / Fender Mustang V 412 / FCB1010 w/ EurekaPROM
Reply With Quote
  #5  
Old 01-18-2016, 03:18 AM
torodrago torodrago is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: the netherlands
Posts: 18
Default Re: Audio problems with Fast Track Pro

Ok thanks Joel. I reported the suspect that with 32 Bits it works and with 64 doesn't. forgive if i did it in the wrong place. i hope it was forworded to the right place/people to give an hint. I hope it will be solved soon and i can use the fast track pro also on a 64 bits pc.

ciao Toro
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with an M-Audio Fast Track Pro soundcard RURTOS FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 0 11-23-2015 10:40 AM
Sound is playing too fast with M-Audio Fast Track Pro wodkin FireWire and USB Audio Interfaces (Win) 0 02-06-2015 10:42 AM
M-Audio Fast Track Ultra 8R problems Darklord Third Party Interfaces 1 04-23-2014 09:27 PM
M-Audio Fast Track Windows 8 Installation/Driver Problems ewatson Pro Tools M-Powered (Mac) 1 11-01-2013 12:22 PM
Fast Track Pro audio problems. LanikMueller FireWire and USB Audio Interfaces (Mac) 4 08-03-2013 04:49 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:43 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com