Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > FireWire and USB Audio Interfaces (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-21-2020, 01:18 PM
straichen straichen is offline
Member
 
Join Date: Apr 2020
Location: USA
Posts: 1
Default 003 as MIDI controller in Pro Tools 10.3.8

Hi,


I'm running Pro Tools 10.3.8 on a Mac Pro 5,1 OS 10.6.8.


I have used the 003 as my interface in the past, but I have upgraded recently to a system that uses the 96 I/O as my primary interface.


I would like to continue using the 003 as a MIDI controller within Pro Tools, while the 96 IO takes over as the hardware interface device.



Currently, the 96 is indeed the hardware device, and it is working. I have the 003 set to MIDI mode on the surface, and I see it as an option in the peripherals menu.


However, I havent been able to get the 003 to work as a controller. I'm not sure if I have put in the wrong settings in the peripheral menu (I'm not sure which MIDI type to select for the 003), or if there is something else I may be missing.


I also see the 003 device when I open the MIDI studio. I'm pretty sure I've got a case of user error going on. Can anyone help me figure out what I'm doing wrong? Thanks very much!
Reply With Quote
  #2  
Old 04-29-2020, 11:34 PM
studio12's Avatar
studio12 studio12 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Falciano del Massico
Posts: 6
Default Re: 003 as MIDI controller in Pro Tools 10.3.8

i wish to use it as well on my PT ultimate..... i`m getting info before to buy one....
Reply With Quote
  #3  
Old 08-06-2020, 09:20 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,728
Default Re: 003 as MIDI controller in Pro Tools 10.3.8

Probably not going to work. It was never designed to do this. Start shopping for a HUI or Eucon controller
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools and a Midi Controller... earshatter Pro Tools 12 2 05-23-2017 10:12 AM
MIDI Controller for Pro Tools Marcus_Aurelius Pro Tools 10 3 02-28-2013 12:54 PM
Using Pro Tools As A MIDI Controller pavkovlr Pro Tools M-Powered (Win) 1 11-14-2011 02:24 PM
Using Pro Tools without a midi controller? Simrin MIDI 4 12-21-2008 12:22 PM
Using MIDI Controller w/ Pro Tools? strizzack 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 03-24-2005 11:50 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:47 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com