Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-19-2012, 11:37 AM
Focuret Focuret is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Chicago, USA
Posts: 132
Question Is there a way to automatically bring a track you select into view in the edit window

Is there a way to automatically bring a track you select into view in the edit window? I have my faders set to automatically select a track when I touch them. This is cool but I want the track I select to come into view in the edit window, i.e. autoscroll the window up or down until the track I've selected is in view. Is this possible?

While we're at it, it'd be nice if the mix window auto scrolled to bring whatever track I've selected as well.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-23-2012, 01:01 PM
Focuret Focuret is offline
Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Chicago, USA
Posts: 132
Default Re: Is there a way to automatically bring a track you select into view in the edit wi

In case someone finds this thread asking the same question I asked, I found that holding control on your keyboard and pressing the select button on the surfaces, or on the touch screen, will bring the track into view in both windows.

Pro Tools does have the feature to do it automatically, as evident in the preferences settings called Mix/Edit Window Follows Bank Selection, but it's been broken since they added Eucon support and has had it listed as a 'known issue' since.
__________________
MacBook Pro Touch Bar (15-inch, 2016 2016), 2.9 GHz Intel Core i7, 16 GB 2133 MHz LPDDR3, Radeon Pro 460 4096 MB
Intel HD Graphics 530 1536 MB | macOS Sierra 10.13.3 | Avid HD Omni | Pro Tools 12 HD Native | Avid Artist Control | Avid Artist Mix | KRK RP8G2 Monitors | KRK K10S Subwoofer | Slate Digital VMS Virtual Microphone
Reply With Quote
  #3  
Old 11-23-2012, 05:05 PM
guitar012001 guitar012001 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Michigan
Posts: 211
Default Re: Is there a way to automatically bring a track you select into view in the edit wi

Hey Focuret,
That's why I read the DUC for a few minutes everyday! This is a great help to me with my current workflow. That is until Avid gets this fixed!

Thanks!!
__________________
Mac Pro Early 2009 2.66 Quad 16gb ram, Pro Tools 10.3.8, HD6 Accel, Magma PE6R4i, Yamaha DM2000 Console, Euphonix MC Transport, Logic 9 Studio, Apogee Big Ben, Eight HD 192's, Benchmark DAC-1, Tube Tech CL1B, API, Neve, Rupert Neve, Manley Slam!, ELOP, Massive Passive, VariMu, Neumann, Peluso, A-Designs Hammer 2's & Nails, Lexicon U87, Bricasti M7, dbx, Black Lion, Warm Audio, Dynaudio
Reply With Quote
  #4  
Old 01-05-2013, 02:55 AM
Neldrick Neldrick is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Netherlands
Posts: 3
Default Re: Is there a way to automatically bring a track you select into view in the edit wi

Hi,

How do you set your fader to automatically select a track when you touch ?

Tnx for the tip
Reply With Quote
  #5  
Old 01-05-2013, 01:48 PM
DAWgEAR's Avatar
DAWgEAR DAWgEAR is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: California, USA
Posts: 332
Default Re: Is there a way to automatically bring a track you select into view in the edit wi

Quote:
Originally Posted by Neldrick View Post
Hi,

How do you set your fader to automatically select a track when you touch ?

Tnx for the tip
Eu Control > General Tab > Select By Touch. Check the box for this option.

Also, for anyone on Windows, Focuret's tip uses the Start key.
__________________
Pro Tools HD Native 2019.10 | HD Omni | iMac Pro: 10-Core 3.0 GHZ - 64 GB - 2 TB - Vega 56 | Sonnet Echo Express SE II for PT HD Native PCIe and UAD 2 Quad PCIe card | Pro Tools Dock
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
View-Other displays-track list and regions list, only from edit window? crizdee Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 02-27-2009 10:46 AM
Quick key for changing edit view to volume view in track? postman56 Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 11-30-2007 10:56 AM
Bring edit window forward? cogan Tips & Tricks 4 01-19-2007 01:02 PM
Edit Window advances automatically JesseF 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 01-26-2004 05:47 AM
Control 24/Edit screen view select Brimmy ICON & C|24 1 11-05-2001 08:57 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:14 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com