Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-21-2009, 12:21 PM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,687
Default Bug when naming tracks on ptle 8

Anybody else have this little bug? When I try to name a track (for instance,
TAMBO instead of AUDIO 1) some letters will gray out the menu bar on the "track name" dialog box (m's & b's seem to do this) while others actually MINIMIZE the program and put up my Windows XP log-in page! It hasn't closed the actual program....yet. But there are some letters that just fail to respond. Which begs the question.....EH??????

PT8 le/cs-2 Win XP SP3
Asus P5PE vm/Core 2 duo
2 gigs ram

An addendum....it might be a coincidence, but the weirdness started when I added a TL Space Reverb plug. I'll remove it and try something else and let y'all know. BTW, the "dots" on the eq (4 & 7-band) aren't movable right now either. Odd.

Another update. Removed TL Space and everything SEEMS normal again......
Reply With Quote
  #2  
Old 05-22-2009, 05:14 AM
chrisdee's Avatar
chrisdee chrisdee is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Trondheim, Norway
Posts: 3,070
Default Re: Bug when naming tracks on ptle 8

I guess you have tried trashing preferences? Nice to be aware of the issue.
__________________
Christian D Hagen | I7 Builds | PT/OS Compability Chart
Reply With Quote
  #3  
Old 05-22-2009, 09:37 AM
daeron80 daeron80 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Orlando, Florida, USA
Posts: 3,733
Default Re: Bug when naming tracks on ptle 8

I get that sometimes in 7.3 and also earlier versions. Not just when naming tracks but when doing anything that requires pressing certain letters on the keyboard. Like "r" will bring up the Run window, and "n" will start some sort of "accessibility" mode where the computer starts talking to you.

What you're seeing is Windows Start key shortcuts. PT is supposed to take over the keyboard from Windows so it can use Start+ shortcuts for its own purposes. But sometimes Windows fails to notice that the Start key has been released, in addition to sticking it's nose into PT's business, and that's when you get those strange and irritating wrong results.

For me, it's usually caused by fat fingering or typing faster than the computer can keep up with under the load of the program. E.g., if I'm pressing something+Tab and I fat finger the Start key. The Start key was pressed while in PT but released while out of it. That can result in all sorts of unexpected behavior where you're kind of in PT and out of it at the same time. Sometimes pressing and releasing the Start key twice will set everything right. Sometimes I have to quit and relaunch. Thankfully, it doesn't happen very often.
__________________
David J. Finnamore

Nyquist was right.

PT 2020.11.0 Ultimate | Omni | macOS Mojave
PT 2020.9.1 | Saffire Pro 40 | Win10
Reply With Quote
  #4  
Old 05-22-2009, 11:08 AM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,687
Default Re: Bug when naming tracks on ptle 8

It's odd, I've NEVER experienced this one before upgrading to 8, and when I removed TL space it started acting normal again. So, note to self, if ya gotta use TL Space, throw it in there LAST.....
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Naming Tracks without Mouse jackmackdaddy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 09-11-2011 12:51 PM
Naming Tracks teacherman ICON & C|24 2 09-06-2006 07:30 AM
Naming Tracks Don Geppert Pro Tools TDM Systems (Mac) 9 09-28-2005 09:06 AM
naming tracks in 6.4??? schaplin ProControl, Control|24, Command|8 1 01-25-2005 10:31 AM
naming tracks?? carbomb 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 27 01-02-2002 08:49 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:57 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com