Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-08-2004, 02:12 PM
Manfur Manfur is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 21
Default Pro Tools 6.1.2 on OS 10.28 or upgrade to Panther?

I'm currently using Mbox w/ 10.2.8 and Pro tools 6.1.2 on a 1ghz 15" Powerbook with 512 ram and recording to a firewire external 120.I have been having issues, while recording I get the error- holding off blah, blah, blah. I have changed buffer size and samples tried everything. Sometimes I can get through a take and sometimes I can't -( I'm only recording on track at a time mind you) I can't seem to fix this -The computer just hiccups Do I need more memory?,should I go to Panther and upgrade or
would stepping up to the 002 solve my issues , because of firewire? I'm baffled please HELP!
Reply With Quote
  #2  
Old 06-08-2004, 02:17 PM
superlovemark superlovemark is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Denton, TX USA
Posts: 155
Default Re: Pro Tools 6.1.2 on OS 10.28 or upgrade to Pant

Definitely consider going up the Panther. For me its been the fastest/most solid setup ever (10.3.x and PT 6.4).
__________________
iMac G5 1.8/ 10.3.5 / 768 ram
Digi 002r / PT LE 6.4
Logic Pro 7
2 OWC 80G firewire drives
many nice noise makers
Reply With Quote
  #3  
Old 06-08-2004, 02:39 PM
Manfur Manfur is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 21
Default Re: Pro Tools 6.1.2 on OS 10.28 or upgrade to Pant

Thanks for the heads up - I need to consider that- can't figure out where I'm going wrong with this set up.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-08-2004, 08:15 PM
cosmicevan cosmicevan is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: nyc
Posts: 48
Default Re: Pro Tools 6.1.2 on OS 10.28 or upgrade to Pant

i am actually just checking into the forums right now as i too make the plunge to panther. what is the preferred available versions of OSX and protools that appear to be stable?
__________________
*************************************
macbook pro 2GHz Intel Core Duo
1GB RAM
OS 10.4.6
002 mixing board w/ PT 7.1.1cs
Reply With Quote
  #5  
Old 06-08-2004, 10:17 PM
where02190 where02190 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Boston, Ma USA
Posts: 8,145
Default Re: Pro Tools 6.1.2 on OS 10.28 or upgrade to Pant

Panther all the way. IMHO it's the first OSX version that should have been released, it actually works.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-09-2004, 03:39 PM
Manfur Manfur is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 21
Default Re: Pro Tools 6.1.2 on OS 10.28 or upgrade to Pant

Hey Cosmic what's the result of the upgrades - working better for you or what?
Reply With Quote
  #7  
Old 06-10-2004, 06:33 PM
cosmicevan cosmicevan is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: nyc
Posts: 48
Default Re: Pro Tools 6.1.2 on OS 10.28 or upgrade to Pant

i just got the machine back the other day from the repair tech (logic board burned out...whew on the warranty) and decided to make the upgrades. thus far, i've had two wonderful evenings of playing with the new protools 6.4 and mac OS 10.3.2, i have to admit, so far, so good!

the OS is much more stable and has a slicker look (and i thought jaguar looked pretty hot). same goes for protools (favorite new thing the plug in categories under the insert drop downs), but i don't really work with ridiculous compositions (yet) that use tons of plugins and high track counts.

the general consensus around here seems to be that there aren't too many critical issues.
__________________
*************************************
macbook pro 2GHz Intel Core Duo
1GB RAM
OS 10.4.6
002 mixing board w/ PT 7.1.1cs
Reply With Quote
  #8  
Old 06-12-2004, 05:56 AM
stevesound stevesound is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Wicklow, Ireland
Posts: 236
Default Re: Pro Tools 6.1.2 on OS 10.28 or upgrade to Pant

Hey Cosmic,
keep us updated on how you fair in 6.4ville. I have pretty much the same set up as you so I'd be most interested! I bought panther a while ago but am too freaked out to install it and jump to 6.4, I've simply seen too many posts here under the head "Serious recording bug in 6.4". I run my own business recording primarily on the laptop with the 002 Rack and CANNOT afford (financially) to let clients down midsession.
So keep me updated if you don't mind!!

thanks and good luck
steve
__________________
Prism Orpheus, PT 11, Mac 2x2.26GHz QuadCore Intel Xeon, 16g ram
Outboard - ADesign, Chandler, RetroDesign, Roland.
Reply With Quote
  #9  
Old 06-13-2004, 10:03 AM
cosmicevan cosmicevan is offline
Member
 
Join Date: Sep 2003
Location: nyc
Posts: 48
Default Re: Pro Tools 6.1.2 on OS 10.28 or upgrade to Pant

Quote:
Hey Cosmic,
keep us updated on how you fair in 6.4ville. I have pretty much the same set up as you so I'd be most interested! I bought panther a while ago but am too freaked out to install it and jump to 6.4, I've simply seen too many posts here under the head "Serious recording bug in 6.4". I run my own business recording primarily on the laptop with the 002 Rack and CANNOT afford (financially) to let clients down midsession.
So keep me updated if you don't mind!!

thanks and good luck
steve
no problem steve,
but i must warn you...i am on the opposite end of the spectrum as far as the folks who use this kind of stuff. i am the pure hobbyist just trying to get the music in my head in a form that's as close to that. i too have had my doubts about making the upgrades because of the issues i had in getting this stuff up and running (i'm also still learning how to use a lot of it). but if you read through that "serious recording bug in 6.4" you'll see some people mention the issue in earlier versions and that it isn't just in the newest version. but i wouldn't take the risk if i was in your shoes...but you should go to panther and nab the previous version of PT. the new layout in 6.4 is nice though. i'll let you know if anything bad happens, but so far, so good.
__________________
*************************************
macbook pro 2GHz Intel Core Duo
1GB RAM
OS 10.4.6
002 mixing board w/ PT 7.1.1cs
Reply With Quote
  #10  
Old 06-13-2004, 11:07 AM
Slim Shady Slim Shady is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Los Angeles, CA
Posts: 7,527
Default Re: Pro Tools 6.1.2 on OS 10.28 or upgrade to Pant

The PT versions for panther have been the most stable and best performing so far IMHO. I like 6.4 and haven't had any 'recording bug' issues - runs like a dream on my Mbox, 15" Tibook, 10.3.4.

Slim
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Upgrade to Panther and PT LE 6.4 dpirrocco 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 06-22-2004 07:50 PM
Upgrade to Panther and PT 6.4? andre1 Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 06-01-2004 03:16 AM
For Powerbook G4 667 + 002 : upgrade to Panther? ellmanl 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 03-22-2004 05:19 PM
Shud i upgrade to Panther now? Arvid Gunardi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 12 11-03-2003 12:59 PM
RE: Panther Upgrade... vf124 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 12 10-23-2003 12:34 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:38 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com