Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-09-2020, 04:51 AM
bassmagnetic bassmagnetic is offline
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: London
Posts: 98
Default "Right click" on audio clip freezes PT, anyone had this issue?

If I right click an audio clip in the timeline PT becomes unresponsive and freezes for about a minute. When PT recovers and I regain control, the right clip contextual menu doesn't appear, thus there is no way to enter this menu.

Anyone had anything similar happen?

I think it may have been something to do with attempting to find alternative takes, as I changed one of the search criteria's which seemed to crash the system.

I'm on 2020, dunno if this is something peculiar with that
Reply With Quote
  #2  
Old 10-25-2020, 03:09 PM
sicijk sicijk is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Lecce ITALY
Posts: 11
Default Re: "Right click" on audio clip freezes PT, anyone had this issue?

Hello, did you manage to solve the problem? It just happened to me. Im on 2020.9.1 on Windows 10.
First time in life such an issue.

My specific one is that the wheel starts to spin and after 30 seconds I'm back in control but nothing appears as right-clicked menu. Even if I right-click on an empty area, PT freeezed those 30 seconds then back.

__________________
PC Windows 10, Ryzen 3900X, 64GB, NVIDIA GeForce GTX1650
//MacPro 4,1(2009) flashed to 5,1-OSX 10.14.6-PT Ultimate 2020.03-64GB RAM-Radeon RX560 2GB
Reply With Quote
  #3  
Old 10-26-2020, 12:25 AM
bassmagnetic bassmagnetic is offline
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: London
Posts: 98
Default Re: "Right click" on audio clip freezes PT, anyone had this issue?

It was a while ago so i don’t completely remember what solved it. I don’t think it was a PT bug.

I think it was something to do with the project that I got handed from another editor. They were using split mono files and where these had been dragged onto stereo tracks the fades / start / endpoints of the clips for each .L and .R files were sometimes different. These differences when played on a stereo track seemed to cause an issue in PT... so maybe worth checking this, it’s laborious to check on a big project but I think it did make PT freak out and cause strange behaviour.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Select All" freezes Pro Tools after Audio is Chopped in Beat Detective KitchenGarbage Windows 0 06-12-2019 01:16 PM
Premiere AAF export option "Render Audio Clip Effects" not working jyellen Post - Surround - Video 0 10-05-2018 10:21 AM
Keyboard Shortcut for "Track List", "MIDI Editor Pane", and "Clip List" EdgarRothermich Pro Tools 12 2 10-04-2017 03:18 PM
Pro Tools freezes - "restoring audio playlists" aldersyde Pro Tools 10 6 05-13-2014 04:40 PM
Windows ProTools 10 freezes at the click of "Install ProTools 10" JakeStrauss Windows 1 10-01-2012 09:53 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:51 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com