Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 02-13-2019, 04:41 PM
northamtrans northamtrans is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Northport, AL
Posts: 3
Default Re: Pro Tools 2018 use with 192 I/O

Quote:
Originally Posted by aaquilato View Post
lea777
Thinking about upgrading to PT12.
I run OSX 10.8.5 with a PCI based PT10HD4 system.
Since my "Hack" has a digital output I can also run PT11HD Native using my UA192 as the DA converter
Can you tell me if I can use an Omni interface to launch PT 12 and still use my older Blue 192 as i/o?

AQ.
I'm a little late to the game and came here looking for info on using the 192 still. I too have a hack and was wondering if you could elaborate on the 192 through the digital input on the hack.

I have access to a card and 192 but have Vanilla but I think I can't use those two together unfortunately.
Reply With Quote
  #12  
Old 02-13-2019, 06:16 PM
aaquilato aaquilato is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Franklin TN
Posts: 91
Default Re: Pro Tools 2018 use with 192 I/O [solved]

Did I just answer your PM question?
__________________
AQ.


Mac OSX ML 10.8.4 running PT10.3.7 HD4 PCIx (TDM & Native)
Mac OSX ML 10.8.4 running PT11.2 Native
Mac OSX Y 10.10.5 (MBP)
Reply With Quote
  #13  
Old 07-09-2019, 09:38 AM
ghestudio ghestudio is offline
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Rio Piracicaba
Posts: 1
Default Re: Pro Tools 2018 use with 192 I/O [solved]

Good afternoon friends of the forum, I'm in Brazil and my first doubt:

I have a 192i blue, next to a HD Core board, currently running 10HD protools. Will it work with Protools 2018? Anyone using hd core card, acell etc with this system, or would it just work via omni?

Thank you
Reply With Quote
  #14  
Old 07-09-2019, 09:56 AM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,789
Default Re: Pro Tools 2018 use with 192 I/O [solved]

Quote:
Originally Posted by ghestudio View Post
I have a 192i blue, next to a HD Core board, currently running 10HD protools. Will it work with Protools 2018? Anyone using hd core card, acell etc with this system, or would it just work via omni?
Core cards and Accel cards will absolutely not work with anything past 10HD. No version of Pro Tools 11, 12, 2018, or 2019.

The 192 (with adapter cables) will continue to work with the new cards (HDX) made by Avid.
__________________
Pro Tools Ult 2019.5, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #15  
Old 07-11-2019, 01:02 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,239
Default Re: Pro Tools 2018 use with 192 I/O [solved]

Quote:
Originally Posted by ghestudio View Post
Good afternoon friends of the forum, I'm in Brazil and my first doubt:

I have a 192i blue, next to a HD Core board, currently running 10HD protools. Will it work with Protools 2018? Anyone using hd core card, acell etc with this system, or would it just work via omni?

Thank you
Hi, welcome to the community.

As said, HD is not supported with 64bit PT starting with 11.0 so you will need either HDX or HDN -- but you can still use the old blue-faced DigiDesign branded interfaces. The new smaller DigiLink connector is electrically compatible with the original larger DigiLink connector, all you need is an adapter. As long as you have a card with the new small connectors (HDX/HDN) that are supported with PT11 and later.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT 2018 Won’t see HD Native Card [SOLVED] Samanthas Dream Pro Tools 2018 22 02-20-2018 12:07 AM
Xpand!2 2018 & Air Instruments 2018 lgreen100 Pro Tools 2018 16 02-15-2018 05:01 PM
Solo Safe Not Working in PT 12 nor 2018.1 [solved] Aquic macOS 1 02-05-2018 04:53 AM
PT 2018.1 crashes on boot, 12.8.3 worked perfectly [SOLVED] aklru Windows 5 01-30-2018 02:26 PM
Anyone else missing trim plugin after 2018 upgrade? [solved] ratava911 Pro Tools 2018 4 01-30-2018 06:08 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:15 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com