Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-13-2008, 08:04 AM
garnoil garnoil is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 1,219
Default Miroslav Philharmonik?

I want to start scoring for film in Pro-Tools, what do you guys think of Miroslav Philharmonik, and how does it work within the Pro-Tools RTAS. Is it RTAS efficient, CPU usage, friendly interface, etc.

Pro-Tools HD2, Mac dual 2 gig, 2 gig ram, Firewire video output

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 11-13-2008, 08:23 AM
Delta Music Belgium's Avatar
Delta Music Belgium Delta Music Belgium is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Sint-Truiden, Belgium, Europe
Posts: 573
Default Re: Miroslav Philharmonik?

Take a look here, I wrote some info about Miroslav Philharmonik

It works very well here and I'm still on a G4 Dual 1.25
__________________
Marc Schellekens
Delta Music Belgium - Pro Tools | HDX Studio
http://www.deltamusic.be

Pro Tools | HDX system:
Mac Pro (Mid 2012) 3.33 GHz 6-core - 32 GB RAM - OS X 10.14.6 - Magma EB7 - PT HDX3 - PT Ultimate 2019.10 - HD I/O 16x16 - HD I/O 16x16 Digital - 192 I/O - 192D I/O (x3) - SYNC HD I/O - Apogee Big Ben - Rosetta 200 - Slate RAVEN MTi2 (x2) in a RAVEN CORE Station + 2 RAVEN CORE Station Sidecars - Almost all available AAX-DSP plug-ins
Reply With Quote
  #3  
Old 11-13-2008, 09:31 AM
Ian Palmer Ian Palmer is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Cardiff
Posts: 141
Default Re: Miroslav Philharmonik?

We have Miroslav at home (although running on Cubase 4) and have to say I am very impressed. A really lovely sound can be made from it. Simple to use, not very power hungry and a lovely sound, would really recommend it.
__________________
Ian Palmer
Sound Designer & Dubbing Mixer
@ianpalmersound

Website
IMDB

Reply With Quote
  #4  
Old 11-13-2008, 10:46 AM
John_Toolbox's Avatar
John_Toolbox John_Toolbox is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2004
Location: Minneapolis
Posts: 5,353
Default Re: Miroslav Philharmonik?

Excellent plugin, I probably use it more than anything else. Right now the price is only $200, I can't stress how good of a deal that is. The sounds you get with it were about $3k back in the samplecell days. Because they were made to fit on relatively small amounts of RAM, you can use quite a few of them on today's computers.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-13-2008, 11:01 AM
Jussi Jussi is offline
Member
 
Join Date: May 2007
Location: Tampere, Finland
Posts: 180
Default Re: Miroslav Philharmonik?

Works fine on both LE and HD, go for it. The current offer is quite generous (in general, you are surely aware of the crossgrade price and IK Total Bundle options).
__________________
mp (8x2,8ghz 8gb) mbp (c2d 2,53ghz 4gb) osx10.6.3 pt8.0.3 mptk2 mbox2
www.myspace.com/pukspace
eSoundz name: jus11
Reply With Quote
  #6  
Old 11-13-2008, 11:12 AM
Delta Music Belgium's Avatar
Delta Music Belgium Delta Music Belgium is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Sint-Truiden, Belgium, Europe
Posts: 573
Default Re: Miroslav Philharmonik?

Quote:
Originally Posted by John_Toolbox View Post
Right now the price is only $200, I can't stress how good of a deal that is. The sounds you get with it were about $3k back in the samplecell days.
I paid between 5,000 and 6,000 USD for my original Miroslav Vitous Collection for Samplecell, it was about 15 years ago. This was a set of 5 CD-Roms with 1,78 GB of sound data.

Now you pay 599,99 USD for 7 GB of sound data or 1,300 sounds (= the full Miroslav Orchestra and Choir sample collection) or 269,99 USD for the 'Classik Edition' (= 1,5 GB of sound data or 250 sounds).
__________________
Marc Schellekens
Delta Music Belgium - Pro Tools | HDX Studio
http://www.deltamusic.be

Pro Tools | HDX system:
Mac Pro (Mid 2012) 3.33 GHz 6-core - 32 GB RAM - OS X 10.14.6 - Magma EB7 - PT HDX3 - PT Ultimate 2019.10 - HD I/O 16x16 - HD I/O 16x16 Digital - 192 I/O - 192D I/O (x3) - SYNC HD I/O - Apogee Big Ben - Rosetta 200 - Slate RAVEN MTi2 (x2) in a RAVEN CORE Station + 2 RAVEN CORE Station Sidecars - Almost all available AAX-DSP plug-ins
Reply With Quote
  #7  
Old 11-13-2008, 12:11 PM
logandrum logandrum is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 59
Default Re: Miroslav Philharmonik?

I am currently using the Classik edition and loving it- I highly recommend it if you can't spring for the Full Edition. Would you know how much it is to upgrade to the full edition from the classik? I can't seem to find that answer on IK's site. Thanks B
Reply With Quote
  #8  
Old 11-13-2008, 12:49 PM
Delta Music Belgium's Avatar
Delta Music Belgium Delta Music Belgium is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Sint-Truiden, Belgium, Europe
Posts: 573
Default Re: Miroslav Philharmonik?

Quote:
Originally Posted by logandrum View Post
I am currently using the Classik edition and loving it- I highly recommend it if you can't spring for the Full Edition. Would you know how much it is to upgrade to the full edition from the classik? I can't seem to find that answer on IK's site. Thanks B
That would be 399,99 USD, see http://www.philharmonik.com/Main.html?prod_MPCE.php and click on 'crossgrade'
__________________
Marc Schellekens
Delta Music Belgium - Pro Tools | HDX Studio
http://www.deltamusic.be

Pro Tools | HDX system:
Mac Pro (Mid 2012) 3.33 GHz 6-core - 32 GB RAM - OS X 10.14.6 - Magma EB7 - PT HDX3 - PT Ultimate 2019.10 - HD I/O 16x16 - HD I/O 16x16 Digital - 192 I/O - 192D I/O (x3) - SYNC HD I/O - Apogee Big Ben - Rosetta 200 - Slate RAVEN MTi2 (x2) in a RAVEN CORE Station + 2 RAVEN CORE Station Sidecars - Almost all available AAX-DSP plug-ins
Reply With Quote
  #9  
Old 11-13-2008, 12:58 PM
TimNielsen TimNielsen is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Bay Area, CA
Posts: 1,191
Default Re: Miroslav Philharmonik?

Interesting, I find their demos to sound pretty bad, very stilted 'sample' performances, the starts and stops of notes don't feel natural, and there doesn't seem to be much dynamic range in their sample volume range, certainly lacks sublety. For sure its' a good deal for the price, but sure doesn't sound very 'natural' to me, I'd never mistake it for an actual performance.

I wonder how the East West stuff compares.

One of the big problem is the strings, they don't 'flow' right note to note and the starts and stops seem very abrupt.
Reply With Quote
  #10  
Old 11-13-2008, 01:34 PM
O.G. Killa's Avatar
O.G. Killa O.G. Killa is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Location: Los Angeles
Posts: 2,152
Default Re: Miroslav Philharmonik?

Quote:
Originally Posted by TimNielsen View Post
Interesting, I find their demos to sound pretty bad, very stilted 'sample' performances, the starts and stops of notes don't feel natural, and there doesn't seem to be much dynamic range in their sample volume range, certainly lacks sublety. For sure its' a good deal for the price, but sure doesn't sound very 'natural' to me, I'd never mistake it for an actual performance.

I wonder how the East West stuff compares.

One of the big problem is the strings, they don't 'flow' right note to note and the starts and stops seem very abrupt.
I agree... I own the Miroslav collection. I had it loaded into my Giga studio and now have it in Mach 5. I don't think it sounds very good at all. It definetely "feels" fake when you program the parts.

Second, they use Sampletank as the player. I own sampletank and hate it. (just a personal opinion... try the player before you buy it to make sure you like using it).

I would suggest going with East West Sympony Orchestra. It's pretty easy to program, the keyswitching works really well, the round-robin sample selection on short articulations works really well, and the things you program end up sounding like a real orchestra (imagine that lol!)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Way to get key switching with Miroslav Philharmonik? gsrokmix Virtual Instruments 4 06-12-2012 03:22 PM
Miroslav Philharmonik problems/PT 10 bonzerboy General Discussion 5 03-12-2012 07:55 PM
Recommendation: Miroslav Philharmonik from IK Multimedia Jimibrix 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 14 04-04-2011 01:09 PM
What should I do with this Miroslav Philharmonik-problem? stump 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 04-03-2011 11:52 PM
Miroslav Philharmonik wernerbachmüller Virtual Instruments 1 09-18-2006 08:35 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:22 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com