Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > The Drum Room

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-27-2009, 05:00 PM
rcwilk rcwilk is offline
Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 12
Default limits of BFD lite?

Hi,

I am new to drum software. I've played around with the BFD lite that came with protools le 7.4 and noticed most of the options are turned off, it looks like there is a lot of pitch to upgrade.

But what are the limits? I have two questions related to this..

1. Is there a way to search online for BFD lite files that are pre-constructed? I'm not all that great with creating the rhythms I want some pre-constructed - I wasn't all that happy with the selections offered.

2. Is there a way to add on more to BFD lite, or is this version fixed where it is?

Thanks,

RC
Reply With Quote
  #2  
Old 10-27-2009, 06:55 PM
flommer flommer is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Boise, ID
Posts: 4,117
Default Re: limits of BFD lite?

Quote:
Originally Posted by rcwilk View Post
Hi,

I am new to drum software. I've played around with the BFD lite that came with protools le 7.4 and noticed most of the options are turned off, it looks like there is a lot of pitch to upgrade.

But what are the limits? I have two questions related to this..

1. Is there a way to search online for BFD lite files that are pre-constructed? I'm not all that great with creating the rhythms I want some pre-constructed - I wasn't all that happy with the selections offered.

2. Is there a way to add on more to BFD lite, or is this version fixed where it is?

Thanks,

RC
1. You can use any MIDI drum files to trigger bfd. Groove monkey offers a large selection that are already in bfd format, so you can open them up in the groove librarian.. There are other sources for drum MIDI files too.. Just do some searching on google

2. No. You need to buy the upgrade to get more sounds, etc.. I am sure it is worth it... I personally have not been able to justify it ($200 I think?) since my needs are basic.. Maybe if I do well at the casino some time..
__________________
MacPro3ghz, 6GB, 10.7.5, PT10.3.2, Digi002 factory/toolkit2/PTIEP, 11R
Reply With Quote
  #3  
Old 10-28-2009, 02:09 PM
jmitchell1532 jmitchell1532 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Boston, MA
Posts: 764
Default Re: limits of BFD lite?

I personally love BFD. I write all my own beats (fyi- single hits start at C1 on the piano roll), then use some velocity automation to get a realistic sound/feel.
__________________
Jon

HP Pavilion P6000, AMD Athlon II X2 240 (2.8GHz), FOXCONN 2AB1 MoBo, 16GB DDR3, NVIDIA GeForce 8400GS, Two WD Caviar Black Internal500 gig, One WD External 300 Gig, Windows 7 Ultimate 64-Bit, SD2, Metal Foundry, Focusrite Saffire 6, PT 9.03 (stable), Gibson Les Paul Studio (Drop D), Fender Tele (nashville tuning), hand built Carvin Bolt (finished!)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CPU limits?? bradwarren Pro Tools M-Powered (Mac) 2 12-03-2007 09:36 PM
Ram Limits? What the? Reco 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 04-10-2003 07:57 AM
LE track limits wwittman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 01-02-2003 04:56 AM
What are the limits of tha Mac systems where02190 General Discussion 8 01-16-2002 09:52 PM
The 2 limits of PT with C24/PC marcelloz Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 11-22-2001 10:26 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:40 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com