Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Tips & Tricks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-13-2000, 03:30 PM
smack smack is offline
Member
 
Join Date: Jun 1999
Location: Sweden
Posts: 172
Default Help me with the Clockprocedure

Can anyone help me to discribe the procedure of clocking my system. I´ve got PT24Mixplus, Adat Bridge, MTP-AV, Apogee Rosetta, Yamaha 03D. I´m using optical lightpipe 8 ch to the 03D were ch 1-2 are master L-R and ch 3-8 are used as FX sends. Please explain from were to what the WC should go and how the PT hardware should be at. I mostly record 44.1 khz 16 or 24 bits.

Cheers

Smack
Reply With Quote
  #2  
Old 12-17-2000, 02:09 PM
Baixo Baixo is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: Los Angeles, CA
Posts: 215
Default Re: Help me with the Clockprocedure

You didn't say what you're using for input.

Without knowing enough, take the Apogee clock and clock the rest with that, Yamaha, Bridge, MTP.

There is a growing number of engineers who think it's best to make the DAC the clock master. I assume the Yamaha is the DAC and the ADC in your system? If you can't specifically derive clock from the DAC portion of the Yamaha, this is a moot point.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-18-2000, 01:25 AM
crowdog crowdog is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Location: Jim Thorpe, PA
Posts: 609
Default Re: Help me with the Clockprocedure

I think you would have to use the Rosetta as your clock master .... it only has clock out , but doesn't receive it.
Tony
__________________
___________________________________________
Mac Pro 2 x quad-core 2.8Ghz / 14GB RAM / OSX 10.6.8/ PT10.0.1 / 003R
Reply With Quote
  #4  
Old 12-20-2000, 02:49 PM
Digi9000000 Digi9000000 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: San Jose, CA, USA
Posts: 260
Default Re: Help me with the Clockprocedure

how many inputs and outputs for clock on the MTP? only 1 of each? I don't remember. I would think you would need to send the clock form the Rosetta to the MTP, then take clock out from the MTP to the ADATB, then take clock out from the ADATB to the O3D, unless it is clocked from the ADAT signal, in which case you set 03D to clock from the ADAT signal from the Rosetta.

If the MTPAV has superclock, or 256x, OUT, use that to clock the ADAT bridge, attached to the Superclock 256x In. This might give you an extra word clock out of the MTPAV, which can go to the 03D.

Set PT sync settings to Internal unless ADAT B is receiving clock on the ADAT ins, in which case it's ADAT Digital. ADATB should indicate that it is Slaved. Also, remember to set the MTPAV to slave to the word clock IN.

Note that I know nothing about several of these devices, and I don't want to be held accountable if this all blows up in your face!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:56 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com