Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-12-2010, 11:11 AM
toneski toneski is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: London, UK
Posts: 93
Default Cleaning Contacts on New Graphics Card - Silly Question Maybe

My Graphics card in my Dual 2.7GHZ computer died and I managed to purchase a new ATI Radeon X800XT Mac Edition from old stock, (expensive!). Since it has been lying around for sometime the copper tracks on the connector of the card which go into the ADC slot are fairly dull i.e. oxidised. I was going to clean them with DE-OXIT, being careful and only applying using a cotton bud so that the De-oxit won't go everywhere. I just wanted to ask whether anybody has done this, whether this will damage the card in anyway and which De-oxit would you use the standard De-oxit or the De-oxit Gold which is slightly stronger. Or is there a better way of cleaning the copper tracks/pins. Thanks for all your help,
__________________
Regards
Tony

Hackintosh Quadcore i7 3.4GHZ; OS X 10.8.4; HD4 PT version 10.3.8
Reply With Quote
  #2  
Old 08-12-2010, 11:53 AM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Cleaning Contacts on New Graphics Card - Silly Question Maybe

a hard rubber eraser should be all you need to shine the contacts up
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #3  
Old 08-13-2010, 12:53 AM
toneski toneski is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: London, UK
Posts: 93
Default Re: Cleaning Contacts on New Graphics Card - Silly Question Maybe

Thanks for the advice Craig,
__________________
Regards
Tony

Hackintosh Quadcore i7 3.4GHZ; OS X 10.8.4; HD4 PT version 10.3.8
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD Native Card Possibly Fried My Graphics Card witrelo Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 1 09-14-2011 11:46 AM
Graphics card question nst7 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 07-27-2010 06:21 PM
URGENT graphics card question Mark Buono Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 03-05-2008 06:04 AM
VIDEO / GRAPHICS CARD QUESTION hws 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 08-08-2007 01:22 AM
Voodoo 2 graphics card question MikeC 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 12-06-2000 08:59 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:26 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com