Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-16-2018, 08:05 AM
yl956 yl956 is offline
Member
 
Join Date: May 2018
Location: houston
Posts: 35
Default autotune on a stereo track

can you auto tune a stereo track or only a mono track?
Reply With Quote
  #2  
Old 10-16-2018, 07:00 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,127
Default Re: autotune on a stereo track

You can answer this yourself. Try to insert the plugin Having said that, what are you hoping to do and what is on the track?
__________________
HP z820 12 core, 64GB RAM, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs, Warm Audio and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 10-17-2018, 04:35 AM
yl956 yl956 is offline
Member
 
Join Date: May 2018
Location: houston
Posts: 35
Default Re: autotune on a stereo track

its on a vocal track i duplicated panned hard right n hard left then nudge it a couple milliseconds to make the vocal sound wide..but i was just wondering if i should add autotune to the left and right track separately then bounce it or bounce it first then add autotune to the vocal stereo track...i dont know if auto tune works as mono only.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-17-2018, 04:37 AM
amagras amagras is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 2,509
Default Re: autotune on a stereo track

Autotune before duplicate later. However instead of duplicating I would recommend using an ADT plugin like the free iZotope Double Tracker
https://youtu.be/2QtnwdHRnVc
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools 2018
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #5  
Old 10-17-2018, 12:40 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,127
Default Re: autotune on a stereo track

Quote:
Originally Posted by amagras View Post
Autotune before duplicate later. However instead of duplicating I would recommend using an ADT plugin like the free iZotope Double Tracker
https://youtu.be/2QtnwdHRnVc
agree^^^ whenever you do fake doubling, listen in mono to see how it reacts(it may sound fine, or it may sound awful, which is why you should check)
__________________
HP z820 12 core, 64GB RAM, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs, Warm Audio and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Stereo Audio Track separate by stereo plug-in bug soundista Pro Tools 2018 1 03-06-2018 07:49 PM
Mono source track made into a stereo Commit track [SOLVED] albee1952 Pro Tools 12 9 09-21-2016 06:30 PM
Dragging non interleaved stereo clips to stereo track changes pan [SOLVED] dalonso66 Pro Tools 11 0 06-02-2016 11:03 AM
Why does AutoTune 4.40 track so badly? Mixchump Pro Tools TDM Systems (Mac) 11 09-17-2006 11:47 AM
Stereo track vs. Mono track vs. Stereo Interleaved track >>>>>>>>>>> peter parker 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 18 06-26-2002 04:21 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:05 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com