Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-04-2011, 04:22 PM
AlexanderMachoManHaHa AlexanderMachoManHaHa is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: L.A.
Posts: 8
Default Audio dropping out

I moved up to PT9 a month ago, and sometimes audio doesn't play: A track will show it is audio in the edit window, but meters aren't showing it. I restart and often it will return.
A few days ago began a new issue, about 2 minutes into listening, bouncing, whatever, the audio drops out completely. Curser is moving across edit window, but the audio is not making it to output. No sound.
Restarting computers buys another 2 minutes and then gone.
Any help?
Reply With Quote
  #2  
Old 04-04-2011, 06:18 PM
DonM DonM is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Western Pennsylvania USA
Posts: 223
Default Re: Audio dropping out

A:
It may be related to the fact that Pro Tools doesn't know what your computer configuration is .... or maybe we don't.

How about - CPU / RAM / Interface / Operating System / PT 9 rev xx

Also number of tracks / plugs / VI's can be helpful in the file you're testing

-D
Reply With Quote
  #3  
Old 04-06-2011, 12:40 AM
AlexanderMachoManHaHa AlexanderMachoManHaHa is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: L.A.
Posts: 8
Default Re: Audio dropping out

oh details sorry.
IMac 2.8 Ghz, 4G Ram, OSX 10.6.7, DIGI 002, 8 processors . These are music sessions with around a dozen audio tracks at this point.
The random track audio still drops. Sometimes a guitar track, sometimes another. track audio does not register in meter. Today I caught it doing it and when I dragged the audio onto another track it seemed to be fine.
Still an odd thing, and I hate to think about trying to mix with lots of tracks, and having to worry about this happening.

I may have fixed the issue of total audio drop after 2 minutes by bypassing some plug ins (mostly Amplitubes). Give me another day of work to see if it sticks.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-06-2011, 01:20 AM
Obsidian Dragon Obsidian Dragon is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,799
Default Re: Audio dropping out

Are you recording to the system drive?
__________________
Obsidian Dragon
Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro14,3
Processor Name: Intel Core i7
Processor Speed: 3.1 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 4
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 8 MB
Memory: 16 GB
MacOS 10.13.6 running Protools 2018.7.0
Reply With Quote
  #5  
Old 04-06-2011, 03:32 PM
AlexanderMachoManHaHa AlexanderMachoManHaHa is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: L.A.
Posts: 8
Default Re: Audio dropping out

No no, I have little lacie external (500G) firewire 800
Reply With Quote
  #6  
Old 04-06-2011, 06:34 PM
DonM DonM is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Western Pennsylvania USA
Posts: 223
Default Re: Audio dropping out

Good idea to start by isolating your plugs. I have used other DAWs much longer than PT- but have learned from experience that PT seems more particular about malfunctioning or improperly installed plugins.

-D
Reply With Quote
  #7  
Old 04-07-2011, 07:01 PM
AlexanderMachoManHaHa AlexanderMachoManHaHa is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: L.A.
Posts: 8
Default Re: Audio dropping out

Any ideas on the random audio drops? like when a guitar track just doesn't make any sound or register on the meter?

The full audio drop out issue seems to be resolved. Too many Amplitube apps going on. It looks as though instead of shutting down with an error message it just ran out of RAM and stopped making the audio, and so it would have to restart.
Reply With Quote
  #8  
Old 04-15-2011, 06:51 PM
AlexanderMachoManHaHa AlexanderMachoManHaHa is offline
Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: L.A.
Posts: 8
Default Re: Audio dropping out

First, let me say THANK YOU to 'DonM' and 'Obsidian Dragon'.
The problem is definitely with Amplitube. It has gotten to where it can not work even on one track. The problem seems to have just gotten worse until now it is quite consistent. I turn on Amplitube and the audio is gone. The input to the plug in is registering, but not the output.
Could it be a problem with Amplitube2 not working well the PT9?
Can it be uninstalled and reinstalled easily? Could that even help??

ProTools 9, Imac, OS X 10.6.7 2.8 ghz intelcore i7 4 gb ram
Digi 002 laCie 'Rugged' firewire 800
Total Studio Bundle 2 (Amplitube 2, T-RackS)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
audio dropping out banjo71 Pro Tools M-Powered (Win) 2 01-04-2014 05:26 AM
Pro Tools LE - Audio Dropping Out airtech 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 08-06-2010 09:08 AM
Audio dropping out during playback? Kalon Pro Tools M-Powered (Win) 1 07-09-2006 06:06 AM
dropping the audio out..... Eric_J 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 04-12-2006 10:24 PM
pro tools dropping audio out signal? Eric_J General Discussion 1 04-12-2006 02:08 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:42 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com