Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-03-2008, 03:22 PM
Nawlins Nawlins is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 6
Default MTC-To-SMPTE/SMPTE-To-MTC Interface - What do YOU use?

I have been searching for some time for a stable, easy-to-get-along-with, interface to use with my Digi002 Rack system to accomplish the conversions mentioned in the title. I have four MOTU boxes in my rack of varying types and vintages and I have so far been unsuccessful in getting any of them to perform adequately, so I am giving up and looking for something else. Does anyone else do ADR with a Protools LE system? If so, what do YOU use for syncing to and from SMPTE?

Specifics: I need to be able to do the following two things:

1. Take SMPTE from a beta-sp deck and (a) convert it to MIDI time code so that ProTools will slave to it, and (b) regenerate it as SMPTE code for output to an ISDN device for picture sync with a second studio.

2. When using quicktime for the picture source, I need to be able to take MIDI time code from the 002Rack and convert it to SMPTE time code for, again, syncing to picture at a remote studio.

Thanks,
Michael Lea
River Road Recorders
New Orleans (Glub!), LA
Reply With Quote
  #2  
Old 03-04-2008, 12:02 PM
matt-o- matt-o- is offline
Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: Germany
Posts: 225
Default Re: MTC-To-SMPTE/SMPTE-To-MTC Interface - What do YOU use?

Hi,
I once used a JLCooper PPS2 as a SMPTE-MTC converter with my LE System (6.9 that time). Very fast sync. As I do not have the "plus" option, I cannot say anything about the other way round (MTC-SMPTE).

Greetings
Matthias
__________________
MacPro Sixcore 3.3 GHz, 24GB RAM, HD native
PT 11.3.2, 10.10.3
www.imdb.com/name/nm0501611/
Reply With Quote
  #3  
Old 03-04-2008, 04:42 PM
Gary Nattrass Gary Nattrass is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Durham UK
Posts: 260
Default Re: MTC-To-SMPTE/SMPTE-To-MTC Interface - What do YOU use?

I use a UK made XRI systems 300 from the 1980's it does the job and has a huge RED led display for the timecode.

I had one in the 80's and bought this one from e-bay for $70.
__________________
Over 30 years in Broadcast Film and TV: www.HDProductionSolutions.com
Reply With Quote
  #4  
Old 03-04-2008, 05:52 PM
TVPostSound's Avatar
TVPostSound TVPostSound is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,217
Default Re: MTC-To-SMPTE/SMPTE-To-MTC Interface - What do YOU use?

http://cgi.ebay.com/MOTU-Digital-Tim...QQcmdZViewItem

I use these with LE all the time.


Disclaimer:

This is not my eBay auction.
__________________
IMDB
Reply With Quote
  #5  
Old 03-20-2008, 12:48 PM
ciacco ciacco is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Los Angeles, CA
Posts: 17
Default Re: MTC-To-SMPTE/SMPTE-To-MTC Interface - What do YOU use?

I use the same (Motu Digital Timepiece).


Quote:
http://cgi.ebay.com/MOTU-Digital-Tim...QQcmdZViewItem

I use these with LE all the time.


Disclaimer:

This is not my eBay auction.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-20-2008, 02:55 PM
nucelar's Avatar
nucelar nucelar is offline
Member
 
Join Date: May 2006
Location: Barcelona
Posts: 386
Default Re: MTC-To-SMPTE/SMPTE-To-MTC Interface - What do YOU use?

I use this, rock solid, compact:
http://www.rosendahl-studiotechnik.com/mif3.html
Bye
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Interface with 1/4" SMPTE output for PT Mix 6.2 ??? schizo Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 07-12-2007 01:46 AM
SMPTE and midi interface JimLap 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 03-11-2007 10:29 AM
dumb question but, MIDI/SMPTE interface Fritz Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 09-04-2002 12:44 AM
Smpte/Midi Sync Interface? Rednroll Pro Tools TDM Systems (Win) 4 09-24-2001 09:32 AM
Smpte/Midi Sync Interface? Rednroll 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 10-09-2000 10:09 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:16 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com