Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-26-2020, 08:28 AM
justDoug justDoug is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Santa Monica, CA
Posts: 29
Default Pro Tools HD 9 installer

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
Personally, I download everything and stash on a 2TB USB drive. Whether I intend to install or not, I will have it, just in case
Would you happen to have a copy of the installer for Pro Tools 9? I just bought an iLok license (used iLok with no account access) for Pro Tools 9 HD, but only have access to the 10/11/12 installers.

Regards,
Doug

Last edited by DigiTechSupt; 08-26-2020 at 09:10 AM. Reason: Moved off-topic post from Pro Tools 2020 forum
Reply With Quote
  #2  
Old 08-29-2020, 04:25 PM
justDoug justDoug is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Santa Monica, CA
Posts: 29
Default Re: Pro Tools HD 9 installer

Anyone...?
Reply With Quote
  #3  
Old 08-29-2020, 06:20 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 13,011
Default Re: Pro Tools HD 9 installer

Quote:
Originally Posted by justDoug View Post
Anyone...?
Do you still need a installer for HD9? Let me know.
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #4  
Old 08-29-2020, 06:21 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 13,011
Default Re: Pro Tools HD 9 installer

Quote:
Originally Posted by justDoug View Post
Anyone...?
Do you still need an installer for HD9? Let me know.
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #5  
Old 08-29-2020, 07:19 PM
justDoug justDoug is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Santa Monica, CA
Posts: 29
Default Re: Pro Tools HD 9 installer

Quote:
Originally Posted by Southsidemusic View Post
Do you still need an installer for HD9? Let me know.
Yes, please.

And it appears the used iLok I just bought has been "disabled"; displays with a red X in License Manager. Any idea what to do now...?

Last edited by justDoug; 08-29-2020 at 10:59 PM. Reason: Disabled, not deactivated.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-29-2020, 11:38 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,195
Default Re: Pro Tools HD 9 installer

Quote:
Originally Posted by justDoug View Post
And it appears the used iLok I just bought has been "disabled"; displays with a red X in License Manager. Any idea what to do now...?
It means the key is tied to another account, you cannot register it for your own. Bought the license as is, working on the key you bought it as long as the key is working, cannot transfer or upgrade the license.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-30-2020, 07:00 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 13,011
Default Re: Pro Tools HD 9 installer

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
It means the key is tied to another account, you cannot register it for your own. Bought the license as is, working on the key you bought it as long as the key is working, cannot transfer or upgrade the license.
If the ilok key is ”disabled” that is a whole other issue and you wont get to use the ilok and licenses at all so to install anything wont work if it uses licenses from the disabled ilok so until the ilok is enabled again by the previous owner or by Pace/iLok the license of PT9HD is pretty useless.
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #8  
Old 08-30-2020, 08:11 AM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,431
Default Re: Pro Tools HD 9 installer

You need to get your money back from the seller or get the seller to transfer the iLok account to you, provide the PT 9 HD software and transfer that software to you through Avid. If you bought the iLok off eBay, start a case if the seller won't give you your money back or won't do the transfers.
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
  #9  
Old 08-30-2020, 08:21 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 20,195
Default Re: Pro Tools HD 9 installer

If they have not agreed for Transfer of Ownership paperwork, that may not work. But if the license itself does not work (disabled) then the buyer has not received what was sold.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #10  
Old 08-30-2020, 08:27 AM
justDoug justDoug is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Santa Monica, CA
Posts: 29
Default Re: Pro Tools HD 9 installer

Thanks for the replies. I still need a copy of the installation file for Pro Tools 9. The iLok issue should be able to be resolved by the seller. He is local so I can take it to him for synchronization/"enabling" (assuming he has access to the account associated with this iLok). If not, then I'll return it...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
looking for pro tools TDM 5.3 installer + sn supernova777 Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 11-11-2017 01:23 AM
Pro Tools 12.3.1 T installer adam79 Pro Tools 12 10 12-07-2015 08:51 PM
The installer was unable to launch the PACE system files installer - Help please buzz302 Pro Tools M-Powered (Win) 3 02-14-2012 09:05 AM
Is there a seperate Windows 7 64 PT 8 installer (other than WinXP installer) RuffinMedia 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 05-26-2010 09:43 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:16 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com