Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > ProControl, Control|24, Command|8

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-16-2017, 04:28 PM
Jazzmuzik Jazzmuzik is offline
Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Silver Spring/USA
Posts: 1
Default control 24 focusrite 18i20

can some one please tell me how to connect so that i may use it for more then just a controller.
I have an early 2008 Mac Pro tower, running protools 10, control 24, & focusrite 18i20
Please Help
Reply With Quote
  #2  
Old 02-16-2018, 04:32 PM
skinner22 skinner22 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: richmond,va
Posts: 11
Default Re: control 24 focusrite 18i20

you'll find what your looking for in the manual

http://akarchive.digidesign.com/supp...ol24_Guide.pdf
Reply With Quote
  #3  
Old 02-17-2018, 05:39 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 33,792
Default Re: control 24 focusrite 18i20

The Control 24 is basically, a fancy mouse, with a monitor controller(that nobody thinks sounds good) and 16 mic preamps(also, that nobody thinks sound very good), So, your best bet is to simply use the surface as the great controller that it is, maybe use a few preamps for non-critical stuff, and use a good monitor/source controller(like the Presonus Central Station or Mackie Big Knob).

IIRC, the 18i20 has 8 mic preamps, 8 digital inputs(on lightpipe/ADAT) and 2 digital inputs(on RCA SPDIF). Since there is no direct connection that will work with the Control 24 preamps(which are analog out-only), your best option for more inputs is to buy an 8-channel Lightpipe preamp, such as:
Behringer ADA8200(the red one)(this is the best budget solution available)
Focusrite OctoPre Mk II(more mony, but not better sounding)
Midas XL-48(even more money, but sounds really good, especially on drums)
Food for thought
__________________
Asus x99, Intel i7 6800K, 32 gig DDR4, GeForce 750 Ti, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works
www.capricornsoundworks.com

The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pt and Focusrite 18i20 issue axematt Pro Tools 12 3 08-29-2016 03:15 PM
Focusrite 18i20 jkeefauver Third Party Interfaces 1 06-19-2015 10:22 AM
Focusrite 18i20 won't power on. Woodybear Third Party Interfaces 3 04-03-2014 04:19 PM
Focusrite 18i20 MEWCO Third Party Interfaces 17 03-03-2014 09:37 PM
Can you use the Focusrite 18i20 Preamp with protools 10 without the mix control? Kollen.col Third Party Interfaces 6 11-27-2013 11:24 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:20 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com