Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Licensing & Accounts

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #51  
Old 06-18-2019, 10:24 AM
nigelpry's Avatar
nigelpry nigelpry is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Home
Posts: 2,154
Default Re: ProTools price adjustments from July 1st.

Quote:
Originally Posted by Teej View Post
Amazing, so we have two different answers publically from Avid on the same day. I have submitted a support ticket asking this question. The Facebook post is still up with the other answer.
Teej, I would say this ...
1) The source I’m quoting from is Avid’s official announcement here in the Licensing and Accounts section of the DUC.
2) At the bottom of the email I received at 17:52 (UK time) today from Avid, which officially informs me of “Upcoming price adjustments”, the link it provides for people wanting more information is .... the Licensing and Accounts section of the DUC, not facebook.
3) This would not be the first time that erroneous information has found its way onto the street via facebook.
__________________
Mac Pro 2009 with 2010 firmware, 12-Core 3.46ghz, 64gb RAM & working Thunderbolt, OS 10.13.6 and Windows 10
Macbook Pro 2011 17", 2.2ghz i7, 16gb RAM OS 10.12.6
Digi 003 Console, Focusrite Octopre and MOTU Traveler for extra analog-ADAT conversion, UAD Apollo Quad with Thunderbolt card, Apollo Twin mk11 and pci-e Octo, Adam A77X monitors.
Pro Tools 2018, Media Composer 8.9, Sibelius 8.7, Cubase Pro 10, Wavelab Pro 9.5, Logic Pro X, Mainstage 3.
Various apps, soft synths, FX plugins.
Plenty of hardware synths, rack gear, microphones etc.
And then there's the studio ;-)
Reply With Quote
  #52  
Old 06-18-2019, 10:25 AM
dankin dankin is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Nashvillle
Posts: 468
Default Re: ProTools price adjustments from July 1st.

Who are the people that "prefer" this? Not counting the executives at Avid.
__________________
2018.3 HD, MacPro 5.1 12core 3.46, 24gig ram, OS 10.12.6, 2014 MPB 2.8, OS 10.12.6
Reply With Quote
  #53  
Old 06-18-2019, 10:31 AM
Poparad's Avatar
Poparad Poparad is offline
Member
 
Join Date: Nov 2015
Location: Akron, OH
Posts: 13
Default Re: ProTools price adjustments from July 1st.

Quote:
Originally Posted by dankin View Post
Who are the people that "prefer" this? Not counting the executives at Avid.
Sure as hell not me. I've been a lifelong Pro Tools user but after the last few years of no significant changes and constant price gouging, I'm looking into alternative DAWs.
__________________
DAW: PT 12.4
OS: Windows 10 Home
Computer: HP Pavilion laptop, 8g ram, AMD 1.4g with Radeon
Interfaces: Tascam US-1800, M-Audio Fastrack Pro, AxeFX II
---------
http://www.poparad.com
Reply With Quote
  #54  
Old 06-18-2019, 10:31 AM
Teej Teej is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Berlin, Germany
Posts: 61
Default Re: ProTools price adjustments from July 1st.

Quote:
Originally Posted by nigelpry View Post
Teej, I would say this ...
1) The source I’m quoting from is Avid’s official announcement here in the Licensing and Accounts section of the DUC.
2) At the bottom of the email I received at 17:52 (UK time) today from Avid, which officially informs me of “Upcoming price adjustments”, the link it provides for people wanting more information is .... the Licensing and Accounts section of the DUC, not facebook.
3) This would not be the first time that erroneous information has found its way onto the street via facebook.
Sure, however the Facebook post is from Tope Domingo who seems to work for Avid as some kind of communities manager...it's not a complete rando post.

That version of the Q/A includes one extra question and is worded somewhat differently. Pro Tools Expert reported on the Facebook post saying it was Avid releasing information directly and are currently quoting that release, not the one on the DUC. It seems Avid have two press releases circulating with conflicting information, and while the e-mail suggests to believe the one on the DUC, many people at this point will have only seen the one on Facebook or on Pro Tools Expert. What a mess.
Reply With Quote
  #55  
Old 06-18-2019, 10:35 AM
Coffee_Cruncher Coffee_Cruncher is offline
Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Right Behind You
Posts: 6
Default Re: ProTools price adjustments from July 1st.

I just updated my perpetual vanilla for $99($130CND). It was good until March 2020, now it's up to March 2021.... If things do not change drastically between now and then, this will be the last dime I spend on Avid anything.

I have been a user since 2002, and even though it has been difficult at times to support this company, I have. This is a bridge too far for me, I was able to buy a full Cubase 10 Pro license for just over $200 Canadian last month, the fact that Avid want more than that each year, for software that they hardly improve is absolute GARBAGE!

Every time I think Avid will pull it's head out of it's ass, they show me they are still capable of shoving it even further up there.
__________________
2018.7 - 10.12.6 MBP 2014
2018.7 - 10.12.6 - Hackintosh
Gigabyte Z97X-UD7 TH
i7 4790K
32Gb RAM
Gigabyte 960 2Gb
UA Apollo Duo Thunder bolt
Reply With Quote
  #56  
Old 06-18-2019, 10:37 AM
seebee62 seebee62 is online now
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Philadelphia
Posts: 31
Default Re: ProTools price adjustments from July 1st.

Quote:
Originally Posted by Coffee_Cruncher View Post
I just updated my perpetual vanilla for $99($130CND). It was good until March 2020, now it's up to March 2021.... If things do not change drastically between now and then, this will be the last dime I spend on Avid anything.



I have been a user since 2002, and even though it has been difficult at times to support this company, I have. This is a bridge too far for me, I was able to buy a full Cubase 10 Pro license for just over $200 Canadian last month, the fact that Avid want more than that each year, for software that they hardly improve is absolute GARBAGE!



Every time I think Avid will pull it's head out of it's ass, they show me they are still capable of shoving it even further up there.


I with you my friend.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Reply With Quote
  #57  
Old 06-18-2019, 10:37 AM
eledu eledu is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 145
Default Re: ProTools price adjustments from July 1st.

And what if you choose to move from perpetual to subscription and later Avid decides to pump it subscription fee another 100%?
nd what about Avid not updating ProFools for months and months? You still have to pay to be able to run it!!!
I'm really considering moving to another DAW after 20 years using Protools... But... who cares...
__________________
.eledu.
Reply With Quote
  #58  
Old 06-18-2019, 10:41 AM
nigelpry's Avatar
nigelpry nigelpry is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Home
Posts: 2,154
Default Re: ProTools price adjustments from July 1st.

Quote:
Originally Posted by Teej View Post
Sure, however the Facebook post is from Tope Domingo who seems to work for Avid as some kind of communities manager...it's not a complete rando post.

That version of the Q/A includes one extra question and is worded somewhat differently. Pro Tools Expert reported on the Facebook post saying it was Avid releasing information directly and are currently quoting that release, not the one on the DUC. It seems Avid have two press releases circulating with conflicting information, and while the e-mail suggests to believe the one on the DUC, many people at this point will have only seen the one on Facebook or on Pro Tools Expert. What a mess.
It's not the first time that Avid has posted conflicting information on social media and/or via Pro Tools/Production expert.

And if it turns out that the guy who “seems to work for Avid as some kind of communities manager” has got it wrong, it would not be the first time that ..
1) an Avid employee has said something that turns out not to be true,
2) such an Avid employee disappears from public view for a while or even permanently, and
3) Avid does not honour what such an Avid employee has mistakenly said.

I know nothing of the individual you are quoting, but I do know from past experience that incorrect things do get said, and Avid has history when it comes to not honouring comments mistakenly made by its employees.
__________________
Mac Pro 2009 with 2010 firmware, 12-Core 3.46ghz, 64gb RAM & working Thunderbolt, OS 10.13.6 and Windows 10
Macbook Pro 2011 17", 2.2ghz i7, 16gb RAM OS 10.12.6
Digi 003 Console, Focusrite Octopre and MOTU Traveler for extra analog-ADAT conversion, UAD Apollo Quad with Thunderbolt card, Apollo Twin mk11 and pci-e Octo, Adam A77X monitors.
Pro Tools 2018, Media Composer 8.9, Sibelius 8.7, Cubase Pro 10, Wavelab Pro 9.5, Logic Pro X, Mainstage 3.
Various apps, soft synths, FX plugins.
Plenty of hardware synths, rack gear, microphones etc.
And then there's the studio ;-)
Reply With Quote
  #59  
Old 06-18-2019, 10:44 AM
octatonic octatonic is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: UK
Posts: 224
Default Re: ProTools price adjustments from July 1st.

There is no way I’ll trade my perpetual Ultimate license for a subscription.
I’d leave Pro Tools instead.
Reply With Quote
  #60  
Old 06-18-2019, 10:47 AM
off the wall's Avatar
off the wall off the wall is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: NYC-NJ
Posts: 199
Default Re: ProTools price adjustments from July 1st.

So I can give up my Perpetual Ultimate license and pay $599/year or $719.88/year instead of the current $399.00/year.

Why would I do that? Am I missing something here?
Attached Images
File Type: jpg 64840617_10156490513750823_8234077116799385600_n.jpg (66.6 KB, 0 views)
__________________
offthewallproductions
Mac Pro 5,1 3.46 Ghz 12 core, AMD 7970 GPU, SSD boot drive on 6Gb/sec PCIe card, 36GB RAM, MacOS 10.14.5.
Pro Tools Ultimate 2019.6. HDX, UA Octo PCIe cards, HD I/O, C|24 control surface.
Mostly Avid, Waves, Sonnex and UAD Plug-ins
Genelec 1031AP/7070A 5.1 monitoring.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Important Update on Upcoming Creative Tools Price Adjustments | 7.1.19 Avid General Announcements 1 06-27-2019 11:47 AM
Mbox Gain Issues and Protools Issues (Bounce to Disk and Knob/Pot adjustments) Lucky Bastard Getting Started 6 01-16-2014 03:29 PM
Protools 8HD upgrade price? pablotec Pro Tools TDM Systems (Mac) 20 10-08-2008 12:30 PM
Protools HD to "HD II" upgrade price speculation....? N.E.R.D Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 07-12-2007 05:13 PM
G4 price drop in July? Mike Brosco Pro Tools TDM Systems (Mac) 28 07-10-2002 11:39 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:08 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com