Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Avid Cloud Collaboration

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-30-2015, 01:45 PM
nigelpry's Avatar
nigelpry nigelpry is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Home
Posts: 2,154
Default Who cares? Anyone?

So it appears to be over a month since anyone posted in this particular section of the DUC.

Is that an indication in the level of interest in Cloud Collaboration?

Or the level of confidence in it 'coming soon', or actually being a 'cool new feature'?

Avid has gone very quiet on the subject.
__________________
Mac Pro 2009 with 2010 firmware, 12-Core 3.46ghz, 64gb RAM & working Thunderbolt, OS 10.13.6 and Windows 10
Macbook Pro 2011 17", 2.2ghz i7, 16gb RAM OS 10.12.6
Digi 003 Console, Focusrite Octopre and MOTU Traveler for extra analog-ADAT conversion, UAD Apollo Quad with Thunderbolt card, Apollo Twin mk11 and pci-e Octo, Adam A77X monitors.
Pro Tools 2018, Media Composer 8.9, Sibelius 8.7, Cubase Pro 10, Wavelab Pro 9.5, Logic Pro X, Mainstage 3.
Various apps, soft synths, FX plugins.
Plenty of hardware synths, rack gear, microphones etc.
And then there's the studio ;-)
Reply With Quote
  #2  
Old 09-30-2015, 02:20 PM
mesaone mesaone is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: USA
Posts: 5,257
Default Re: Who cares? Anyone?

Might be due in part to how the features haven't been implemented yet, so there isn't much to prompt discussion.
__________________
Pro Tools HD 12.4, Pro Tools "Vanilla" 12.4, Artist Transport, 2x Artist Mix
Studio Blue: RME UCX, Win7 Pro, i7 960, 16GB || Studio Green: RME Babyface, Win10, i7 7700HQ, 16GB
Reply With Quote
  #3  
Old 09-30-2015, 09:43 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,661
Default Re: Who cares? Anyone?

zero desire for avid to continue investing in this type of design
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-30-2015, 09:57 PM
nigelpry's Avatar
nigelpry nigelpry is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Home
Posts: 2,154
Default Re: Who cares? Anyone?

Quote:
Originally Posted by mesaone View Post
Might be due in part to how the features haven't been implemented yet, so there isn't much to prompt discussion.
Please tell me this is the subtle humour I imagine it to be ;-)

Quote:
Originally Posted by YYR123 View Post
zero desire for avid to continue investing in this type of design
+1
__________________
Mac Pro 2009 with 2010 firmware, 12-Core 3.46ghz, 64gb RAM & working Thunderbolt, OS 10.13.6 and Windows 10
Macbook Pro 2011 17", 2.2ghz i7, 16gb RAM OS 10.12.6
Digi 003 Console, Focusrite Octopre and MOTU Traveler for extra analog-ADAT conversion, UAD Apollo Quad with Thunderbolt card, Apollo Twin mk11 and pci-e Octo, Adam A77X monitors.
Pro Tools 2018, Media Composer 8.9, Sibelius 8.7, Cubase Pro 10, Wavelab Pro 9.5, Logic Pro X, Mainstage 3.
Various apps, soft synths, FX plugins.
Plenty of hardware synths, rack gear, microphones etc.
And then there's the studio ;-)
Reply With Quote
  #5  
Old 10-01-2015, 02:56 AM
Stereo Missile Stereo Missile is offline
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sydney, Australia
Posts: 490
Default Re: Who cares? Anyone?

Collab features would potentially be of some use to me on some projects. The features that go along with it, being Track Freeze and audio archiving I would definitely use every day though I suspect.
__________________
Steve Peach
Stereo Missile Recordings

Creative Director - Red Note Visionary Sounds: http://rednote.com.au
Label: http://www.stereomissile.com/
Music Production / Mixing: http://www.stereomissile.com/musicproducer/
Mastering: http://www.stereomissile.com/mastering/
Reply With Quote
  #6  
Old 10-01-2015, 03:12 AM
nigelpry's Avatar
nigelpry nigelpry is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Home
Posts: 2,154
Default Re: Who cares? Anyone?

Quote:
Originally Posted by Stereo Missile View Post
Collab features would potentially be of some use to me on some projects. The features that go along with it, being Track Freeze and audio archiving I would definitely use every day though I suspect.
Track freeze potentially yes, depending in how it works. If there is a multiple out bounce type limit for HD only, so you can only freeze one track at a time on 'vanilla' then it is simpler/quicker to record the outputs of thuevmultiple tracks to new tracks.

Auto-archiving could be useful if it is much more slick than what I already have in place .... the combinstion of Carbon Copy Cloner and Deltawalker give me a pretty good system alrady.

The collab feature itself I probably would have no use foor, and on the odd occasion that I might, it's probably not worth the hassle of setting it up on local and remote machines, as opposd to just sending the project via dropbox or similar.
__________________
Mac Pro 2009 with 2010 firmware, 12-Core 3.46ghz, 64gb RAM & working Thunderbolt, OS 10.13.6 and Windows 10
Macbook Pro 2011 17", 2.2ghz i7, 16gb RAM OS 10.12.6
Digi 003 Console, Focusrite Octopre and MOTU Traveler for extra analog-ADAT conversion, UAD Apollo Quad with Thunderbolt card, Apollo Twin mk11 and pci-e Octo, Adam A77X monitors.
Pro Tools 2018, Media Composer 8.9, Sibelius 8.7, Cubase Pro 10, Wavelab Pro 9.5, Logic Pro X, Mainstage 3.
Various apps, soft synths, FX plugins.
Plenty of hardware synths, rack gear, microphones etc.
And then there's the studio ;-)
Reply With Quote
  #7  
Old 10-01-2015, 03:14 AM
suicune suicune is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Wolverhampton, UK
Posts: 896
Default Re: Who cares? Anyone?

Well since you've opened the discussion, here's my 2p.

I have a couple of clients who use a PT rig to run samples, synths and click tracks in their live set. The ability to make changes to the session on request whilst they were in another country would be very useful indeed. And I do some mixing for clients in Norway where I can also see benefits.

Having said that, these tasks make up a thoroughly minuscule proportion of my yearly workload. So would I use the feature? Yes. Would I encourage AVID to be putting money into developing it at the potential expense of other new features or stability? NO NO NO NO NO.
__________________
M2 Studios
Wolverhampton, UK
http://www.madhat.co.uk
Reply With Quote
  #8  
Old 11-24-2015, 10:48 PM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,661
Default Re: Who cares? Anyone?

Not exactly, track freeze would let you unfreeze and make changes then refreeze
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #9  
Old 11-25-2015, 09:15 AM
knothardly's Avatar
knothardly knothardly is offline
Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: W.R., Georgia
Posts: 312
Default Re: Who cares? Anyone?

well i am pretty sure in the commit options you can make inactive and bounce the track... then if you wish to change things you can make active, change them (all parts including effects) then commit and make inactive again and use the new bounced audio. basically the same thing if i am not mistaken. so i really don't understand the fuss about 'track freeze'. not trying to start a commotion just STILL keep hearing about people wanting track freeze. maybe it is from folks that have refused to upgrade to v12 and the 'track freeze' would work on previous versions?

me? i am more than happy with the commit function and it's option window. cheers
__________________
i have never taken pictures of people in the nude... i usually keep my clothes on

KNOT HARDLY PRODUCTIONS LLP*
Knot Hardly Esquire
Farcebook Twatter

_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/
Window$10 FX4300 MSI970A-G46 16Gb AMD7870
_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/

*a Limited Liability Persona
Reply With Quote
  #10  
Old 11-25-2015, 09:32 AM
Wall2Wall Wall2Wall is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Starling City
Posts: 766
Default Re: Who cares? Anyone?

Track freeze is cleaner. It freezes the track or bus in place. No new or extra audio tracks, needed. No need to make anything inactive or delete.

But...freeze has one issue. If you freeze a track, need to make a change. You unfreeze it, make the change and freeze it again. If you want to make another change. Unfreeze make second change, and freeze again. Now say you want to go back and fix change #1. You cannot do it.

With Commit you can because that track/bus is just inactive. I prefer commit.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT11 - Who Cares?? rus5 Pro Tools 11 41 06-25-2013 04:07 PM
If you are 1 that really cares about true tone/sound, YOU MUST... Keybeeetsss General Discussion 8 02-11-2012 05:00 AM
Someone cares! Postman Post - Surround - Video 3 01-03-2012 04:30 AM
No one cares about my songs? No criticism? epu 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 14 02-11-2007 08:12 AM
Who cares about smokeless - look at the MIC IntelDoc 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 08-27-2005 02:16 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:43 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com