Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-13-2012, 04:34 PM
RuffinMedia RuffinMedia is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Los Angeles
Posts: 274
Default Grouping markers with clips

Is there any way to select a clip (or a group of clips) and have the markers move along with them? I'm assuming that markers are associated with the time line. I'm importing scenes completed scenes to add to my 20 my reels and my markers don't go along for the ride.

Is there another solution that I'm not thinking of for moving markers?
__________________
Mac Pro Quad Core - 9gb Mem - Snow Leopard 10.6.8 - Digi 002r - Focusrite Saffire Pro 24 DSP - Pro Tools 10 - CPTK - Euphonix MC Control, MC Transport and MC Mix
Reply With Quote
  #2  
Old 07-13-2012, 04:54 PM
Chris Lambrechts's Avatar
Chris Lambrechts Chris Lambrechts is offline
Avid
 
Join Date: Apr 1998
Location: Belgium
Posts: 2,025
Default Re: Grouping markers with clips

Quote:
Originally Posted by vyente View Post
Is there any way to select a clip (or a group of clips) and have the markers move along with them? I'm assuming that markers are associated with the time line. I'm importing scenes completed scenes to add to my 20 my reels and my markers don't go along for the ride.

Is there another solution that I'm not thinking of for moving markers?
I don't think so. Markers, when set up as memory locations are pinned to their point in time. You can drag them around and move them and depending on the mode you're in you can have them snap to grid or you can 'spot' them manually by typing in the value in time they need to go to.

You can not 'link' them to a clip or group of clips and have them move around with them though

Chris
__________________
Chris Lambrechts
Applications Specialist- Live Sound
Reply With Quote
  #3  
Old 07-13-2012, 07:27 PM
Vedat's Avatar
Vedat Vedat is offline
Quiet Art Ltd.
 
Join Date: Aug 1999
Location: Auckland, NZ
Posts: 918
Default Re: Grouping markers with clips

Quote:
Originally Posted by vyente View Post
Is there any way to select a clip (or a group of clips) and have the markers move along with them? I'm assuming that markers are associated with the time line. I'm importing scenes completed scenes to add to my 20 my reels and my markers don't go along for the ride.

Is there another solution that I'm not thinking of for moving markers?
You can include the markers as you are selecting the clips and copy everything and paste somewhere else. This is the only way to bring the markers along for the ride within a session.
And as you're importing session data make sure to tick the box to import markers.
__________________
Vedat

Check out WaveRider + Defaulter:
QuietArt.co.nz

Catchin' SYNC app
Reply With Quote
  #4  
Old 07-13-2012, 07:56 PM
Chris Lambrechts's Avatar
Chris Lambrechts Chris Lambrechts is offline
Avid
 
Join Date: Apr 1998
Location: Belgium
Posts: 2,025
Default Re: Grouping markers with clips

AH .... found it.


You shift click on the marker line and then cut the selection. and then when you paste the selection you shift click on the markers line to include the markers.

I had no idea you could do that .... cool !!!!

Chris
__________________
Chris Lambrechts
Applications Specialist- Live Sound
Reply With Quote
  #5  
Old 07-13-2012, 09:46 PM
BobbyDazzler's Avatar
BobbyDazzler BobbyDazzler is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: Australia
Posts: 1,005
Default Re: Grouping markers with clips

You can do shuffle edits with the markers as well if you're doing global style cuts.
__________________
5,1 Mac Pro Dual Hex Westermere 3.6Ghz, 24gig Ram, Pro Tools HD Native 2018.4, Sierra, Blackmagic Decklink HD Extreme 3D.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-14-2012, 04:09 AM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,445
Default Re: Grouping markers with clips

http://protools.ideascale.com/a/dtd/...ers/91333-3779
__________________
PTHDn 2019.10 (OSX10.14.6), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Exporting Clips as WAVs, clips dont highlight in list gigantorbuzz Pro Tools 10 6 08-05-2013 02:07 PM
How to shift markers along with the clips? stpete111 Pro Tools 10 9 06-02-2013 09:27 PM
Cross fades are not between clips but at the end or beginning of clips phatbeatstudio Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 2 09-10-2012 03:08 AM
Markers for clips / regions? peter5992 Post - Surround - Video 5 05-29-2012 03:03 AM
Grouping problems! All group won't work, grouping channels together spontaneously farmfresh 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 02-18-2009 10:57 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:04 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com