Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-29-2010, 04:45 PM
saxgruber25 saxgruber25 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3
Default Buying audio interface without buy Pro tools... again

Hey guys, I just had two questions really.

First off, I plan to use pro tools LE 7.4 for just mixing right now. I don't plan to record with it. Is there anyway, I could use my other USB interface to monitor? From what I'm reading it's looking bleak.

If this is the case, does anyone know anywhere where I could buy just a cheap interface, so I don't have to pay for pro tools... again?

Any answers are helpful. Thanks!
-Erik
Reply With Quote
  #2  
Old 04-29-2010, 04:48 PM
Skip Regan Skip Regan is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 29
Default Re: Buying audio interface without buy Pro tools... again

Maybe this is what you're looking for...

http://www.sweetwater.com/store/detail/Mbox2Micro/

Pro Tools LE in the Palm of Your Hand!

The Digidesign Mbox 2 Micro answers the demands of Pro Tools users worldwide by offering a way to edit and mix with Pro Tools LE anywhere you go! That's right, this USB device that's about the same size as a common jump drive allows you to take your Pro Tools Sessions on the road — record on your HD or LE rig and use the Mbox 2 Micro to mix on a laptop while riding in a plane, in the park... anywhere you want. The Mbox 2 Micro is portable Pro Tools power!
Reply With Quote
  #3  
Old 04-29-2010, 04:51 PM
saxgruber25 saxgruber25 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3
Default Re: Buying audio interface without buy Pro tools... again

I did like the versatility of that, however it still requires me to buy pro tools again. If I could get that alone that would be awesome.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-29-2010, 05:10 PM
browniespeaks browniespeaks is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: San Francisco, CA
Posts: 778
Default Re: Buying audio interface without buy Pro tools... again

because with LE the interface is the security there is 0 way to purchase without also purchasing Pro Tools. I just saw an Mbox 2 go for $150 on ebay so seems to me since you don't care about sofware just pick up a used one. I have not found a way to make a new mbox2 work without re installing pro tools just FYI.
__________________
Clifford Brown III
Brown Audio Solutions & Services
www.brownaudio.com
Reply With Quote
  #5  
Old 04-29-2010, 05:31 PM
chumbox chumbox is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 53
Default Re: Buying audio interface without buy Pro tools... again

why / how did you buy or run pro tools up to now without getting the hardware?
Reply With Quote
  #6  
Old 04-29-2010, 06:32 PM
soundboy35 soundboy35 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Depends
Posts: 1,289
Default Re: Buying audio interface without buy Pro tools... again

What "other"USB interface are you talking about?
You need to use an.....here we go, "AVID" audio interface to run 7.4 unless you're running M Powered, and then you need one of (what are M-Audio's interfaces called now?)
You get the picture.
I see Mbox's for $100 all day long on Craigslist, or Mbox 2's for $200, etc
__________________
Mac Pro Dual 3GHz
10.8.5, PT10.3.9
MacBook Pro 15in, 2.3gHz,i7 Quad Core
10.12.6, PT12.8.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-29-2010, 08:04 PM
saxgruber25 saxgruber25 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3
Default Re: Buying audio interface without buy Pro tools... again

i have a behringer USB interface
Reply With Quote
  #8  
Old 04-30-2010, 11:00 AM
soundboy35 soundboy35 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Depends
Posts: 1,289
Default Re: Buying audio interface without buy Pro tools... again

Pro Tools won't recognize that as a valid interface. I would get a used original Mbox for $100 and use that. Are you running LE or M-Powered?
__________________
Mac Pro Dual 3GHz
10.8.5, PT10.3.9
MacBook Pro 15in, 2.3gHz,i7 Quad Core
10.12.6, PT12.8.
Reply With Quote
  #9  
Old 04-30-2010, 11:26 AM
Obsidian Dragon Obsidian Dragon is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,813
Default Re: Buying audio interface without buy Pro tools... again

What helps to make sense of the way AVID/Digidesign licenses their products is the following. Since the Protools LE software won't work without the AVID/Digidesign interface, you buy the interface and the Protools software is free. If you want to use another AVID/Digidesign interface, you need to buy the interface but again the software is free so you are not really buying it again. Protools LE will not work with a non-AVID/Digidesign interface so there is no need to ask further. The AVID/Digidesign interface is their copy protection dongle.
__________________
Obsidian Dragon
Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro14,3
Processor Name: Intel Core i7
Processor Speed: 3.1 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 4
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 8 MB
Memory: 16 GB
MacOS 10.15.4 running Protools 2020.5.0
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Buying new interface. Any suggestions? sharptoupe macOS 10 02-02-2013 12:21 PM
Plz help in buying new interface shamanrock Windows 10 08-15-2012 11:46 PM
PT 10 on macbookpro without buying additional interface? sloanautomatic Pro Tools 10 6 04-19-2012 07:31 AM
Avid! I bought LE, an M-Audio interface, I ain't buying M-Powered as well! Upgrade? RhysC General Discussion 9 07-23-2010 03:56 AM
OT: Buying PT soundcard and 882 interface. I need help. pindebraende Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 05-19-2003 07:27 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:30 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com