Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-04-2014, 08:57 PM
Ghostsoul Sound Ghostsoul Sound is offline
Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Melbourne
Posts: 1
Default Pause on visual tracking while audio plays back

I'm new to the forum and any help with this issue would be great. I've just completed a reinstall of my OS, boot drive 240 GB SSD record drive 1Tb 7200 HD and the issue has started only started now, I was just running off the 7200 HD prior to reinstall.

I press play with in protools at the start of a clip the audio starts immediately but protools starts visually tracking around 2 or 3 seconds later.

The issue is it also will only start recording once it's visually tracking so I keep missing the first few seconds of a recording and get a few extra seconds at the end of the recording.

I'm using Windows 7 pro 64. 16Gb intel Ram i7 3.0 Ghz quad

Any help would be greatly appreciated, thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-08-2014, 06:16 AM
Gems Records Gems Records is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Britannia Beach bc canada
Posts: 80
Default Re: Pause on visual tracking while audio plays back

sounds like your loop marker is set a few seconds after your trying to start recording
__________________
Intel i7 930 2.8ghz, dual 500gig raid 0, 1 tb audio drive, ati radeon 5560, M-Audio Projectmix io, Motu 896 HD through adat
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Audio plays back before waveform. ptw0915 Pro Tools 11 3 02-27-2014 04:27 PM
How can I get the cursor to pause where I press spacebar instead of going back? saltydeath 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 08-29-2011 08:05 AM
Drag/Import Audio Plays Back Wrong moogboy100 Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 07-15-2010 10:59 AM
Plays back audio too fast MidnightFlyer 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 03-03-2003 05:18 PM
Pro tools plays back wrong audio David Carstairs Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 06-28-2001 07:46 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:36 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com