Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-16-2019, 04:12 PM
edison edison is offline
Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 16
Default Can A V-KNOB Control A Fader Group?

I have PT 7.4 running on an XP machine. My control surface is a Mackie MCU Pro.

I want to use HUI to control a Group of faders. I can use one fader to control them but it means pinging Pro Tools every two seconds.

I am wondering if there is another way to control a fader group with something other then the using a fader HUI code, e.g. a V-POT.

I am just avoiding using a fader as the "ping" drives my Bome Midi Translator crazy. I don't need to know fader position, which what the ping is necessary for.

I understand from a paper I read "that you actually don't have to send a ping at all, to control the HUI. If you never send a ping, the HUI won't go offline and you can control everything *EXCEPT* the faders!"

Thanks...
Reply With Quote
  #2  
Old 07-22-2019, 08:15 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,703
Default Re: Can A V-KNOB Control A Fader Group?

Tough to say with a system as ancient as this. If you make a group out of the tracks, then adjusting any fader in the group would move all. Since, version 12.7(I think), VCA's are now part of basic Pro Tools, so you might look at this as a good excuse to drag your rig into the 21st century
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 07-22-2019, 08:25 AM
edison edison is offline
Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 16
Default Re: Can A V-KNOB Control A Fader Group?

Thanks "Dave"

I would love to update but I asked for an increase in my SS check and they weren't nice

I have a working IR remote controlling my PT. The only reason to use a V-POT vs a fader is to avoid the dreaded ping which drives me and my software crazy. For what I'm doing I don't need fader position. Thanks...s
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pan knob above attention fader-Why isn’t it activated? stefanboman Pro Tools | S6 6 07-18-2019 02:56 PM
possible to have one fader on S3 control a group of tracks, WITHOUT VCA groups? MixerGuy Pro Tools | S3 5 03-20-2018 02:03 PM
WTB (Europe): Pro Control Fader knob rantanplan Buy & Sell 3 10-14-2017 01:04 AM
Artict Control Monitor/Control Room Knob & HD Omni DAWgEAR Artist Series 4 07-07-2014 01:56 PM
BUYING fader knob for procontrol! MO:SOUND Buy & Sell 0 04-30-2014 03:54 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:23 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com