Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Live Sound > VENUE Live Sound Systems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-15-2012, 02:37 PM
TheatreWeasel TheatreWeasel is offline
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: San Diego, CA USA
Posts: 9
Default D-Show system with power sequencer/relay system.

Hi, my theater is finally retiring our old Yamaha PM4000 and is currently in the process of purchasing a Venue D-Show System. Currently we have simple relay system that we use to power the PA on/off. It basically just turns on or shuts off the power to all our components in the correct order with the push of one button. I already assume that it is a bad idea to just cut power to the FOH rack but Im wondering if any ill affects can come about from cutting power from the Stage Rack. I plan on installing the stage rack in our amp room and it would be nice to not have to go in there any time I need to power the system on or off.

Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 01-15-2012, 03:25 PM
Sheldon Radford's Avatar
Sheldon Radford Sheldon Radford is offline
Avid
 
Join Date: Feb 2005
Location: Mountain View, CA
Posts: 1,293
Default Re: D-Show system with power sequencer/relay system.

Hi,

You're correct that it's not recommended practice to simply cut power to the FOH Rack. Like most things computer-like it works best when shut down cleanly.

Stage Racks are much simpler; you should have no problems power them on/off with a sequencer.

Sheldon
Reply With Quote
  #3  
Old 01-15-2012, 03:35 PM
TheatreWeasel TheatreWeasel is offline
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: San Diego, CA USA
Posts: 9
Default Re: D-Show system with power sequencer/relay system.

Thanks Sheldon! That is definitely handy info for our setup. I'm sure I'll be poking around more often once I actually start driving this thing on a daily basis.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Just got new D-Show system, some first try Q-s digidesigner VENUE Live Sound Systems 12 08-15-2009 03:33 AM
The power of a new LE system with PT 8 vs a mix system with PT6.4.1 BGMusic Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 10-08-2008 09:53 PM
Mac system drive works ok but does not show stevegalante Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 06-06-2008 10:31 AM
What is the D-Show Operating System built upon? Lars Henning VENUE Live Sound Systems 4 04-22-2008 10:10 AM
doesn't the system usage window show 2 cpu-bars? der daniel 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 11-06-2007 06:48 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:54 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com