Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-05-2007, 03:30 PM
paul Neathery paul  Neathery is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Milwaukee, Wisconsin, USA
Posts: 103
Default Loud noise when I load session

Loud noise when I load session

I load a session and as PT is bringing it up there is a very loud static noise which then fades slowly.

Does anyone know what this is?

paul
__________________
*******************************
MAC PRO 2.66 ghz Quad 2 gig Ram OS-X 10.4.9 / (1) 250 gig (2) 750 gig internal drives/ Pro Tools Le 7.3.1 Digi 002
Reply With Quote
  #2  
Old 06-05-2007, 03:55 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,700
Default Re: Loud noise when I load session

I don't know specifically what would cause this - your post has a bare minimum of info, so we'll need to dig deeper.

Please start with the steps in the OS X Setup and General Troubleshooting sticky at the top of this forum, specifically those areas on trashing preference and database files and see if that helps at all.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 06-05-2007, 05:34 PM
paul Neathery paul  Neathery is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Milwaukee, Wisconsin, USA
Posts: 103
Default Re: Loud noise when I load session

I believe I read somewhere that I am not supposed to trash preferences??

More Info. I have a dozen tracks which were all running fine for weeks. I just started putting in 10 returns, verb, etc. I only have one track going to a return so far and a minimum of effects on. I actually loaded the fx returns/send template from the DVD, Mix It Like A Record w/Charles Dye. I had to change some of the effecs because I only have the free ones.

hope this helps, let me know what info. you might need.
paul
__________________
*******************************
MAC PRO 2.66 ghz Quad 2 gig Ram OS-X 10.4.9 / (1) 250 gig (2) 750 gig internal drives/ Pro Tools Le 7.3.1 Digi 002
Reply With Quote
  #4  
Old 06-05-2007, 06:15 PM
Dogcode Dogcode is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Sechelt, B.C. Canada
Posts: 961
Default Re: Loud noise when I load session

I have the exact same Mac. Shortly after bringing it into the studio, it started making wierd noises....distortion, pops when record enabled and noise. Trashing "Digidesign Databases on all drives and going into Library/Preferences and deleting DigiSetup.OSX fixed everything up over here. Also I dont think that OSX 10.4.9 has been qualified by Digi yet.

Roy
__________________
PT 9
Control 24
003 Rack
Mac Pro 2.66 Quad
Adam A7
Waves Gold, VSeries
Pultec Bundle
URS, McDSP
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
White Noise, distortion, pops, loud noise in Pro tools 9 and mbox mini Bigpit Windows 1 09-09-2013 09:26 AM
Kontakt Player loud loud noise at play stop Sven62 MIDI 3 05-05-2011 01:43 PM
LOUD White noise every 15 seconds upon session load.. (before any playback or rec) awritersparadise Pro Tools 9 5 04-28-2011 06:51 PM
Very loud noise when opening a protools session Dobro-JS 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 04-02-2011 02:27 PM
Very Loud Noise/Reverb Sound When Opening Session Jeff Deff 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 11-08-2006 10:17 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:54 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com