Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-22-2012, 09:21 AM
eneezy1 eneezy1 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Louisville
Posts: 7
Default Midi Controllers - Midi Port Assignment

MBox Pro
OS X - 10.7.3
Pro Tools - 9.0.5
MPK49 (Controller / Keys)
Maschine (Controller - Percussion Pad)

I'm assuming the reason I can't switch signal input from one controller to another is because of the way my midi ports are set up, is this correct? Right now I can only get signal input (from my Maschiine pad) using my MPK controller. Do I need to switch midi ports around so I can get signal input from Maschine directly into PT? More ideally, how can I get signal input from both of these controllers? My current midi port assignment is:

MPK49, Port 1
MPK49, Port 2
MPK49, Port 3
Maschine Controller, Midi input port 0

Also, even when I assign the Maschine controller using the I/O assignment in the Mix window, I still cannot get signal input directly into PT (without going through the MPK). Any thoughts here? Thanks for your help!

-E
Reply With Quote
  #2  
Old 07-22-2012, 06:01 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: Midi Controllers - Midi Port Assignment

Route both devices via USB MIDI and assign in Pro Tools Instrument Track MIDI I/O selectors.
__________________
Aaron Mulqueen - 001 HD Native
Reply With Quote
  #3  
Old 07-24-2012, 12:34 PM
eneezy1 eneezy1 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Louisville
Posts: 7
Default Re: Midi Controllers - Midi Port Assignment

Will give it a shot. Thx.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-29-2012, 01:05 PM
eneezy1 eneezy1 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: Louisville
Posts: 7
Default Re: Midi Controllers - Midi Port Assignment

I was able to select Maschine in the mix window (under insert) and am now getting an input signal, but then when I record, the signal does not get recorded. I tried to select Maschine as my input (under I/O), but it was greyed out under my plug-in list / menu. Any next steps to get this to the point where I can actually record the signal? Thx.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-30-2012, 02:40 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: Midi Controllers - Midi Port Assignment

Not sure, start a new thread with 'Maschine' in the heading and I'm sure someone with this device can assist.
__________________
Aaron Mulqueen - 001 HD Native
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Midi Predifined options in Peripherals\Midi Controllers menu RuffinMedia macOS 3 03-04-2015 04:54 PM
MIDI CC Assignment Table in Pro Tools AMIEL MIDI 5 10-14-2013 12:12 AM
MIDI Virtual Ports not showing up in MIDI Controllers (8.0.5) emiliojazz Pro Tools M-Powered (Mac) 0 02-18-2013 12:03 PM
Midi Controllers - Midi Port Assignment eneezy1 Pro Tools M-Powered (Mac) 1 08-15-2012 08:44 PM
Virtual MIDI port and legacy controllers aronnelson Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 02-08-2010 01:47 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:55 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com