Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-18-2009, 07:51 PM
otobot otobot is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: here
Posts: 681
Default Pro Tools LE 8 hanging on startup with VocalignLE - WIN 7 RC

Hi!

I've been using Windows 7 Beta with PT 8 LE cs3 successfully with all my plugins.

Now that I had to install Windows 7 Release Candidate because of the expiring Beta, I have problems with starting Pro Tools. It always hangs while scanning VocalignLE.dpm and I have to force PT to quit.

If I trash "Installed plug-ins" under "C:\Program Files\Common Files\Digidesign\DAE\DAE Prefs" and run PT the first time after that, it scans all the existing plugins again and doesn't hang at VocalignLE.dpm.
However the next time I start PT, again it hangs while scanning VocalignLE.dpm.

I already have deinstalled IE8, so it has nothing to do with that. What can be the cause of this.. it worked great wit Win7 Beta, why it's acting up with Win7 RC ??

Any other DUC'ers with Win7 RC that have the same problem with Vocalign?

Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 06-19-2009, 04:59 AM
otobot otobot is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: here
Posts: 681
Default Re: Pro Tools LE 8 hanging on startup with VocalignLE - WIN 7 RC

Dunno, win7 RC is making more and more problems.. I reinstalled everything with PT 8 cs3 onto a blank system and beside the VocalignLE that's not loading after the first scan, I see more issues with PT8cs3.. it's stopping playback all the time..
Could be I'm going back to Vista Ultimate 32 that I still have.

Any other VocalignLE owners that were on Win7Beta and now have problems on Win7RC ?
Reply With Quote
  #3  
Old 06-19-2009, 10:09 AM
otobot otobot is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: here
Posts: 681
Default Re: Pro Tools LE 8 hanging on startup with VocalignLE - WIN 7 RC

Anyone?
Reply With Quote
  #4  
Old 06-19-2009, 03:05 PM
otobot otobot is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: here
Posts: 681
Default Re: Pro Tools LE 8 hanging on startup with VocalignLE - WIN 7 RC

Ok, I had another Vista Business 32 bit license (MSDNAA).. installed it and PT8cs3 with VocalignLE and several other licenses like Transfuser, StructureLE, CompressorBank, CPT is loading fine.. even tried a test session with Transfuser on 5 auxes, 16 stereo audio tracks, dozens of CompressorBanks and Sansamps on the tracks.. it's running fine up to 85% CPU usage (PT's system monitor.. in taskmanager it's like 98%) and 58% disk usage on the internal drive of my laptop :)
And all this allthough Vista has DPC latency of 1000 microseconds every second bar.. well I don't care as long as it's running fine.. oh yeah, internet connection is running as well hehehe..

Well, I really liked Win7 so far.. the interface and workflow especially.. but I won't install it again until it's fully released and a couple of patches have been released for it.

Now I'ma try and install IE8 and see if it causes any trouble

Cheers
Reply With Quote
  #5  
Old 06-19-2009, 04:12 PM
otobot otobot is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: here
Posts: 681
Default Re: Pro Tools LE 8 hanging on startup with VocalignLE - WIN 7 RC

IE8 makes no difference..
Right now I'm running 24 stereo channels (with Transfuser, auxes and audio channels), 54 CompressorBanks, 24 AIR Enhancers, 24 DVerbs and s.th. like 8 regions with elastic audio, all from the internal laptop drive while writing on the DUC
PT system usage monitor: 71% CPU, 5% Elastic Audio, 56% disk usage
Windows task manager: 95% CPU, 1.39 GB RAM
Reply With Quote
  #6  
Old 06-20-2009, 07:24 AM
japspecvr6 japspecvr6 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 112
Default Re: Pro Tools LE 8 hanging on startup with VocalignLE - WIN 7 RC

its doesnt sound like an windows 7 issue....what build do you have ?

and what laptop brand and hardrive are you running, those results are good as far as processing.
Reply With Quote
  #7  
Old 06-20-2009, 08:53 AM
otobot otobot is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: here
Posts: 681
Default Re: Pro Tools LE 8 hanging on startup with VocalignLE - WIN 7 RC

Quote:
Originally Posted by japspecvr6 View Post
its doesnt sound like an windows 7 issue....what build do you have ?

and what laptop brand and hardrive are you running, those results are good as far as processing.
Hi japspecvr6!

My Laptop is a Lenovo ThinkPad T60p. The internal drive is a Hitachi Travelstar of 100GB with 7k2 RPM (HTS721010G9SA00).

The hanging with Vocalign LE only happened in the Win 7 RC build 7100. All was good with the Beta build 7000.. but that's about to expire..

I also tested (not exactly with the test scenario desribed here at the DUC) how many new Dverbs i could run @ 1024 samples with Vista Business as OS: ~50 Dverbs.
In Win 7 Beta it was better.. I could run more than 60 Dverbs.

But right now I prefer the stability of Vista Business over the overhead of Win 7 RC.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-25-2009, 12:02 PM
Spazm Spazm is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 7
Default Re: Pro Tools LE 8 hanging on startup with VocalignLE - WIN 7 RC

I have the same problem on windows xp sine the netframe work 3.5 update
i fixe it removing the SP3 of win xp

if you can remove net framework 3.5 i think vocalign will be fixed
Reply With Quote
  #9  
Old 09-28-2009, 05:00 AM
Spazm Spazm is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 7
Default Re: Pro Tools LE 8 hanging on startup with VocalignLE - WIN 7 RC

fixed removed netframework 3.5 sp1 and use netframework 3.0

vocalign work for me !!!
Reply With Quote
  #10  
Old 11-01-2009, 12:32 PM
GamerGee GamerGee is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Welcome to Florida!!! The Sunshine State
Posts: 66
Default Re: Pro Tools LE 8 hanging on startup with VocalignLE - WIN 7 RC

Vocalign LE has always ran sluggish in compared to the Vocalign LE (mac version) same system and even when i run vocalign LE on other windows rigs it runs slow..

Funny thing is that if i run the demo of Vocalign 3.. vocalign runs quick..

i think they (syncro arts) did that on purpose!!!!
__________________
The Official Gamer Gee! Any others are false
facebook.com/therealgamerg

System's

Mac Pro 2,1 8-Core 3.0 GHZ
9GB Ram
10TB Space
OSX 10.6.7. PT 10 HD 10.2

Late 2013 15' Retina MacBook Pro
Fully Loaded Specs (No Other Choice..lol)
OSX 10.9 Running Pro Tools 10 HD 10.2 (Stable!!)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 11/10 hanging on startup, crashing Mac Pro :( spmusik Pro Tools 11 4 07-19-2013 05:19 PM
Pro Tools LE 7.4 hanging on startup vlepore VENUE Live Sound Systems 1 10-11-2009 01:31 PM
PT LE8 Hanging On first Startup steevo605 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 04-08-2009 01:45 AM
Pro Tools hanging on startup at "Loading Plugins" Eric Gale 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 07-03-2006 06:35 AM
Hanging on Startup...until... Severe 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 07-10-2004 11:10 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:25 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com