Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > ProControl, Control|24, Command|8

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-22-2013, 11:32 AM
Okeefe415 Okeefe415 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: San Francisco
Posts: 7
Default Windows 7 ProControl Drivers?

I'm running PT8 LE, and just got my hand on a ProControl. I fully tested it on a Mac, and everything works just fine.

However, when attempting to setup the device in PT, I get an error when selecting the device along the lines of "Failed to load device profile ProControl" (can't recall the exact error, so take it with a grain of salt).

My question is this, are there any specific driver sets I need to install it?

I've checked around the forums, and can't find a specific answer, just vague conversations about driver support...

Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 08-22-2013, 11:49 AM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,664
Default Re: Windows 7 ProControl Drivers?

Wasn't a Pro Control a HD only setup ? Maybe I'm wrong but I thought it was a card only rig
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-22-2013, 01:06 PM
Okeefe415 Okeefe415 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: San Francisco
Posts: 7
Default Re: Windows 7 ProControl Drivers?

It is compatible with PT LE. The issue is getting my hands on the Windows drivers that go inside of the drivers directory in the Digidesign folder.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-22-2013, 01:07 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,789
Default Re: Windows 7 ProControl Drivers?

No cards or HD needed.

Just look at this thread and make sure you have everything installed correctly.

http://duc.avid.com/showthread.php?t=147395


Quote:
Originally Posted by NewDave View Post
I run 7.1 LE with a PC.
Works great!

I had to copy some .bundle files from and older LE install to make it work. but it was easy and almost self explained.

dpasch(at)gmail.com if you get stuck!


Good luck!

D
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #5  
Old 08-22-2013, 01:16 PM
Okeefe415 Okeefe415 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: San Francisco
Posts: 7
Default Re: Windows 7 ProControl Drivers?

Quote:
Originally Posted by Southsidemusic View Post
No cards or HD needed.

Just look at this thread and make sure you have everything installed correctly.

http://duc.avid.com/showthread.php?t=147395
I know where to place the dll's, etc., and how to install them. The issue I'm having is I don't have the files, nor can I locate the most up to date versions.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-22-2013, 01:41 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 11,789
Default Re: Windows 7 ProControl Drivers?

Quote:
Originally Posted by Okeefe415 View Post
I know where to place the dll's, etc., and how to install them. The issue I'm having is I don't have the files, nor can I locate the most up to date versions.
Got it.

Hopefully someone here can send them to you but this is from Avid website so you know :


Notes:
Digidesign D-Control, D-Control ES, and D-Control Fader Packs are only compatible with Pro Tools|HD and Pro Tools|HD Accel systems.
Digidesign D-Command and D-Command Fader Pack are only compatible with Pro Tools|HD and Pro Tools|HD Accel systems.
Digidesign ProControl, FaderPack for ProControl and EditPack for ProControl are only compatible with TDM systems.
D-Control and ProControl control surfaces are are not compatible with Pro Tools LE systems
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vote for Control 24/ProControl drivers for Pro Tools 11 tekis ProControl, Control|24, Command|8 14 05-10-2015 05:14 AM
ProControl on Windows with LE help please. jcolagross ProControl, Control|24, Command|8 0 06-24-2011 06:26 AM
Procontrol with windows 7 and PT 8LE dorgosh manouffe ProControl, Control|24, Command|8 2 06-21-2010 11:03 AM
Is standalone Windows Audio Drivers v8.0.3 compatible with WINDOWS XP 64 ? VonHelvete 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 03-28-2010 10:01 AM
Drivers for Windows 98 alpharisc 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 08-27-2000 03:02 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:16 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com