Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-06-2005, 12:28 PM
KingFish KingFish is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Nashville TN
Posts: 2,656
Default M-Powered PT LLM w/ M-Audio HW ??

What's the situation recording and monitoring live, "THROUGH" Pro-Tools with the M-Audio setup ?

Is it a solution similar to the M-Box, controlled with mix knobs, and by muting the live rec enabled track ? or is there a software controlled LLM circuit built into the HW, similar to the 001 / 002 allowing you to switch the live rec enabled track monitoring, to the LLM circuit, for monitoring through the track ???

Anyone know ?
__________________
David

- MacPro 6,1 Intel Xeon E5 2.7 GHz 12-Core 128 GB 1066 MHz DDR3
- HDX II Sonnet xMacPro Server
- 16x16 HD i/o x 6
- PT 2018.10
- OS X 10.14.4
- ProTools Dock / PT Control
Reply With Quote
  #2  
Old 04-06-2005, 01:18 PM
Bazzle Bazzle is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Next door,to where I used to be.
Posts: 3,148
Default Re: M-Powered PT LLM w/ M-Audio HW ??

Dave download the demo and try it..I just installed, gave it a listen and then uninstalled..Maybe when I have more patience and time I will reinstall the demo and give it a more thorough investigation.I can forsee the crackers all over this, like stink on a monkey.
__________________
Bazzle

Reply With Quote
  #3  
Old 04-06-2005, 01:36 PM
KingFish KingFish is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Nashville TN
Posts: 2,656
Default Re: M-Powered PT LLM w/ M-Audio HW ??

I don't have any M-Audio H/W to try it out with, and the LLM situation with the M-Box is a HW feature that doesn't exist.

if the LLM scenario works like an 001 / 002 I'll likely replace all m-boxes from the studio and home with the M-Audio HW equivalent.
__________________
David

- MacPro 6,1 Intel Xeon E5 2.7 GHz 12-Core 128 GB 1066 MHz DDR3
- HDX II Sonnet xMacPro Server
- 16x16 HD i/o x 6
- PT 2018.10
- OS X 10.14.4
- ProTools Dock / PT Control
Reply With Quote
  #4  
Old 04-06-2005, 01:59 PM
Bazzle Bazzle is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Next door,to where I used to be.
Posts: 3,148
Default Re: M-Powered PT LLM w/ M-Audio HW ??

The 24/96 has a software mixer section with patchbay/router and I expect that is what you would use in place of the Mbox's hardware monitoring.I will check it out again later.
__________________
Bazzle

Reply With Quote
  #5  
Old 04-07-2005, 03:24 AM
Loudnoize Ent. Loudnoize Ent. is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Los Angeles, CA
Posts: 482
Default Re: M-Powered PT LLM w/ M-Audio HW ??

Quote:
The 24/96 has a software mixer section with patchbay/router and I expect that is what you would use in place of the Mbox's hardware monitoring.I will check it out again later.
If I'm not mistaken, both the 2496 and the 192 has a monitor mixer, similar to Motu's Cuemix, which simply gives me ZERO-LATENCY... Unlike the bullsh*t we have to deal with the MBox. Please tell me I'm right.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-07-2005, 10:05 PM
Skyflash Skyflash is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 337
Default Re: M-Powered PT LLM w/ M-Audio HW ??

I've used it and everyhting runs fine on my Delta 1010lt.
The latency is great...near zero and much better than my M box.
I opened an aux channel assgined an input from my Delta,and plugged
a bass in and there was no noticable latency or Delay what so ever
and that was at 128 buffer.
__________________
2006 'Blackbook' Core Duo 2.0 ghz.
2 gig OWC RAM
10.5.8
PT Mpowered 8.04, Logic 9.1.1
Waves SSL,Omnisphere,Korg Legacy Digital
Absynth 4, EZ Drummer
Project Mix I/O w/ Black Lion Mod
Axiom 61,25, Korg Nano Pad
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT m-powered doesn't see sp/dif from m-audio 2496 ktommy Pro Tools M-Powered (Mac) 8 11-30-2006 10:38 PM
PT M-Powered with FW400 bus powered audio drive? bruceup Pro Tools M-Powered (Mac) 5 07-06-2006 01:32 PM
Who uses an M-Audio 410 and PT M-Powered? holyspicoli Pro Tools M-Powered (Mac) 4 05-15-2006 09:21 PM
m--audio transit with m-powered clusterer Pro Tools M-Powered (Mac) 4 12-24-2005 11:25 PM
M-Audio Powered and PT FREE GaryMC1 General Discussion 0 04-07-2005 08:46 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:16 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com