Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-14-2019, 11:46 PM
TrentWilliams TrentWilliams is online now
Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Wellington, New Zealand
Posts: 790
Default Production FX, Foley, .. etc

Hey all,

I have a small question regarding your personal workflow,

What do you all do with pfx / production sound outside of the dialog itself when working on a project? Do you keep it in the dialog group, or cut it into its own group and send it to the same denoiser chains as the take it came from?

Looking for tips, and/or workflow advice,

Cheers
__________________
Pro Tools 2019.6|Ultimate, UAD Apollo 8, UAD Octo+Quad Satellite, UAD Apollo Twin Quad Core, Focusrite 8PreXiMac 27" Late 2013 - 3.5GHz i7 - macOS 10.14.4 • RAM 32GB DDR3, GPU NVidia GTX 780M 4GB

Last edited by TrentWilliams; 09-15-2019 at 12:13 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-15-2019, 12:46 AM
Led Led is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Melbourne Australia
Posts: 246
Default Re: Production FX, Foley, .. etc

I cut them out to their own track when doing dx cleanup. PFX track is part of my template I use. That gets grouped with my other sfx and sent to the sfx bus. If they are noisy I'll do some nr but on the pfx track and automate it using preview/write to . I don't usually find pfx need as much nr as dialogue because they aren't as upfront. Normally need to fill the dx track where you pull them out from though unless there's a music track covering the gap or the dialogue was really clean the begin with. It also depends on a bunch of things like how good they sound, if they are crossing dialogue, it there is time/budget to replace them all (haha yeah right!) but most of the time i'm doing as above, or layering stuff on them using them as a base, which I prefer, if there's time/budget (haha....)
__________________
Andy Evans
Sound Designer/Composer/Mixer
Melbourne, Australia
www.mud.net.au

Last edited by Led; 09-15-2019 at 01:18 AM.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-15-2019, 07:35 AM
paulo m's Avatar
paulo m paulo m is offline
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 278
Default Re: Production FX, Foley, .. etc

I keep it on the same dialog busses, on separate tracks, unless it´s supposed to be all replaced.

I usually clean up the production dialogue on RX, then send the clean takes to separate tracks from the pfx and ambient that remains. I also clean the pfx that I intend to use, so that it blends well with the pdx. I don´t like to use dialogue noise reduction in real time, so I avoided it, if time allows.

I usually also blend some other fx on top of the pfx or even ambient sounds.

It all depends on the time I have for a given project and the source material.
__________________
Regards,

Paulo M
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using samplers for Foley reichman Post - Surround - Video 7 05-19-2014 05:53 AM
Foley microphones sonicam Post - Surround - Video 13 01-13-2006 01:59 AM
foley recording PRATHAP Post - Surround - Video 3 09-15-2005 03:57 PM
ADR FOLEY STUDIO 44 Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 02-01-2005 02:46 PM
6.4 Foley... K-Man Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 08-17-2004 07:54 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:40 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com