Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-11-2016, 05:45 AM
milagrowa milagrowa is offline
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Poland
Posts: 3
Default How to open "Super" Channel View?

I know that the "Super" Channel View in PT Control is available only witch Dock or S3. I have both devices but I don't see it. I have only standard view (1), not the super view (2)

Pro Tools 12.5.1 HD
S3, PT Dock, PT Control 1.0.6, El Capitan 10.11.5
Attached Images
File Type: jpg 2.jpg (52.6 KB, 0 views)
File Type: jpg 1.jpg (71.3 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 07-11-2016, 11:23 AM
Kyle Splittgerber's Avatar
Kyle Splittgerber Kyle Splittgerber is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2013
Location: CA
Posts: 311
Default Re: How to open "Super" Channel View?

Quote:
Originally Posted by milagrowa View Post
I know that the "Super" Channel View in PT Control is available only witch Dock or S3. I have both devices but I don't see it. I have only standard view (1), not the super view (2)

Pro Tools 12.5.1 HD
S3, PT Dock, PT Control 1.0.6, El Capitan 10.11.5
"Super" Channel view and "Channel view" are the same thing, which is shown in your second screenshot. It is available without Dock or S3 attached. We had originally planned on limiting it, but decide making that available to every user was the right decision.
__________________
Kyle Splittgerber
Senior Principal Product Designer
Avid
Berkeley, CA
Reply With Quote
  #3  
Old 07-12-2016, 03:31 AM
milagrowa milagrowa is offline
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Poland
Posts: 3
Default Re: How to open "Super" Channel View?

OK. So, why do I not see the view like picture 2?
Reply With Quote
  #4  
Old 07-14-2016, 08:26 AM
msw msw is offline
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: London, England
Posts: 30
Default Re: How to open "Super" Channel View?

The picture with the EQ plot line is from early marketing materials - no-one has this.
__________________
Mark Willsher
www.pin3hot.com
Reply With Quote
  #5  
Old 01-09-2017, 02:58 AM
glennaudio glennaudio is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Irvine, CA
Posts: 116
Default Re: How to open "Super" Channel View?

Quote:
Originally Posted by msw View Post
The picture with the EQ plot line is from early marketing materials - no-one has this.
ugh...and yet another thing i was looking forward to being able to use that doesn't work. Why do you guys release products for us to beta test?
__________________
MacPro 5,1: 12-core 2.93 GHz 48GB RAM OS X 10.12.2 | Pro Tools HDNative 12.7.1 | HD I/O 8x8x8 | UA 4-710D | Avalon VT737 | Waves Diamond | Komplete 12 Ultimate Collector's | Kontrol S61 | Maschine Studio | Eleven Rack | Pro Tools Control w/ 9.7" iPad Pro | Pro Tools Dock
Reply With Quote
  #6  
Old 01-14-2017, 01:54 PM
Mark Ziebarth Mark Ziebarth is offline
Member
 
Join Date: Nov 1998
Location: Hamburg, Germany
Posts: 667
Default Re: How to open "Super" Channel View?

I think the app improved a lot when the Dock was announced. A lot of S6 methodologies went into it. I don't think we should call it beta.
__________________
Mac Pro 2010 3.66 GHz six Cores, HD Native, 192 I/O, Avid Dock, Artist Mix and Pro Tools Ultimate
Mac Pro 2008, RME Fireface, Pro Tools 12, Euphonix MC Control
Reply With Quote
  #7  
Old 01-16-2017, 03:22 AM
luy luy is offline
Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: London
Posts: 14
Default Re: How to open "Super" Channel View?

So...is picture 2 "false advertising"? I've got the dock and S3 and, to be honest, functionally there is no difference to me... but what we have now seems rather hacky compared to the EQ curve...


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #8  
Old 01-17-2017, 07:52 AM
Mark Ziebarth Mark Ziebarth is offline
Member
 
Join Date: Nov 1998
Location: Hamburg, Germany
Posts: 667
Default Re: How to open "Super" Channel View?

Hi luy,
I don't understand your reply. Are you unhappy with the app?
__________________
Mac Pro 2010 3.66 GHz six Cores, HD Native, 192 I/O, Avid Dock, Artist Mix and Pro Tools Ultimate
Mac Pro 2008, RME Fireface, Pro Tools 12, Euphonix MC Control
Reply With Quote
  #9  
Old 01-17-2017, 12:48 PM
luy luy is offline
Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: London
Posts: 14
Default Re: How to open "Super" Channel View?

Hi Mark, not unhappy...just questioning why they included that picture on the ads and then not in the product. But as I said, I don't think it makes any different functionality wise, it's just a nice touch


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #10  
Old 01-17-2017, 03:16 PM
glennaudio glennaudio is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Irvine, CA
Posts: 116
Default Re: How to open "Super" Channel View?

I actually love the app. It's very useful. I was just looking forward to having the EQ curve on the iPad screen.

The Dock itself...whole other story. This is what I was referring to as being "beta testers". Sorry if that isn't the right term for hardware testing.

I can't stand the responsiveness of the knobs or the horizontal/vertical touch strips. The touch strips just don't work 50% of the time I touch them, and when they do, there's a major lag. You can even catch this happening to Mitch Gallagher on the Sweetwater review of the S3. I love the weight of the wheel but scrolling doesn't work on the score editor and isn't always smooth when in Mix window, edit window, or MIDI editor screen. (This could be due to the ATI 5770/lack of GPU power?!?!?!?!).

I spent this last weekend replacing all of my hard drives in my Mac Pro and running a clean install of EVERYTHING. The responsiveness has not improved at all.
__________________
MacPro 5,1: 12-core 2.93 GHz 48GB RAM OS X 10.12.2 | Pro Tools HDNative 12.7.1 | HD I/O 8x8x8 | UA 4-710D | Avalon VT737 | Waves Diamond | Komplete 12 Ultimate Collector's | Kontrol S61 | Maschine Studio | Eleven Rack | Pro Tools Control w/ 9.7" iPad Pro | Pro Tools Dock
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Shortcut for "view channel strip" command? Zakazastar Tips & Tricks 22 08-25-2014 11:13 AM
Cannot open PT9 Session in PT10 - ""could not complete the open sessions command..." median Pro Tools 10 5 10-01-2013 12:14 PM
Toggle Track view ("Opt"+"-") doesn't work LukeFromBerlin macOS 3 04-01-2012 05:43 AM
PT9 Session Troubles - "Bus Error" in "Main Thread" & Could not complete the Open... tohmit macOS 5 03-23-2011 01:13 PM
Probable bug in "notes" view on midi channel with smart tool farmfresh 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 01-30-2009 12:07 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:50 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com