Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Third Party Interfaces

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-15-2018, 03:29 PM
SoundByLaura SoundByLaura is offline
Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Atlanta
Posts: 68
Default Interface Software (Focusrite Control, Apogee Console, etc) Plays Nice with Pro Tools

27" iMac, split Fusion drive (SSD for system, spinner for smaller VI samples), i7, 16GB RAM, 2x SSDs for samples, 3TB Thunderbolt drive for sessions. OS is Sierra, PT version 2018.7.
---
Looking to upgrade my Komplete Audio 6 to a new interface with the goals of:

1. Increasing ins/outs (that part's easy)
2. Reducing latency for remote interviews* by using pre-DAW routing software like Focusrite Control, Apogee Console, etc. (Note: an analog mixer is an option too but I don't have questions about that yet).

My concern is that Pro Tools is finicky and sometimes when I add software to the iMac it doesn't always play nice with PT. For example, Chrome really ticked off PT. And I use Little Snitch to stop apps from phoning home and causing the dreaded -6101 error.

Are any of you fine folks using Control, Console, etc? And if so, what has your experience been?

Note: not looking at UAD or Waves Soundgrid as I feel those would be overkill.

*more info: client calls via Tieline Bridgeit VOIP box that goes analog into KA6. Phone guest is called on Skype, routed internally via Source Elements. I also have a Telos One phone hybrid I sometimes use, that comes in analog on KA6 as well. There will always be latency with phones, and with the Tieline. Since I want to get more I/O anyway, I'm looking for a way to knock down other sources of latency, and pre-DAW submixes (via software or analog mixer) would help.

Thank you!
__________________
iMac 27"; 4.0Ghz Intel Core i7; 16GB RAM; Pro Tools 2018.7 Vanilla; Komplete Audio 6
Reply With Quote
  #2  
Old 12-15-2018, 03:50 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 12,407
Default Re: Interface Software (Focusrite Control, Apogee Console, etc) Plays Nice with Pro T

Well not following your request exactly, but I am pretty impressed by the UAD Console and Apollo X interfaces. Been trying out stuff and looking to buy maybe two new boxes. So my bias now would be to start comparing anything to that. Would say an Apollo 6x really be overkill? UAD seem to provide pretty good engineering updates and good support, occasional issues like any vendor.

You sure round trip latencies with Skype will be helped by hardware monitoring?
Reply With Quote
  #3  
Old 12-15-2018, 04:11 PM
SoundByLaura SoundByLaura is offline
Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Atlanta
Posts: 68
Default Re: Interface Software (Focusrite Control, Apogee Console, etc) Plays Nice with Pro T

Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post
Well not following your request exactly, but I am pretty impressed by the UAD Console and Apollo X interfaces. Been trying out stuff and looking to buy maybe two new boxes. So my bias now would be to start comparing anything to that. Would say an Apollo 6x really be overkill? UAD seem to provide pretty good engineering updates and good support, occasional issues like any vendor.

You sure round trip latencies with Skype will be helped by hardware monitoring?
Good question. I plan to get a Telos HX1 and ditch Skype.

An Apollo 6X is $2000. A Focusrite Clarett 8Pre is under $900. An onboard DSP and UA's associated plugs would be nice but it's overkill. I'm not tracking orchestras or even bands. It's just me.
__________________
iMac 27"; 4.0Ghz Intel Core i7; 16GB RAM; Pro Tools 2018.7 Vanilla; Komplete Audio 6
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Focusrite 2i2 and pro tools 12.7 interface tmeseattle Pro Tools 12 2 08-20-2017 11:02 PM
Pro Tools disconnects my Focusrite interface Peter Warren Third Party Interfaces 3 12-14-2013 08:22 PM
Pro Tools won't recognize my Apogee interface -JK- Pro Tools TDM Systems (Mac) 13 02-19-2013 06:40 PM
Focusrite saffire pro 40 I/O Interface with pro tools 10 middle05macias Pro Tools Software (Mac) 4 01-09-2012 08:01 PM
OT: Nice console for sale BradLyons Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 03-28-2003 08:18 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:45 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com