Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-08-2008, 04:50 AM
paranoid android paranoid android is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 19
Default Digi002r going to "kick the bucket" soon?

Just a quick question. I'm thinking of buying a LE system for my fiance to have while she's traveling so that I can send her projects, but I really can't see any difference between the two rack versions of the 00x for our intents and purposes. However, I'm just wondering how long will Digidesign support the 002. By support, I mean compatibility with PTLE software. I'll go 003 if the 002 will be phased out soon.

Anyone know, or cares to guess?
Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-08-2008, 06:33 AM
albee1952 albee1952 is online now
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,509
Default Re: Digi002r going to "kick the bucket" soon?

My guess is that the 002 will be supported for a good amount of time simply because it is so similar to the 003. If you want to stay as compact as possible(no external mic pre's) then I would go 003 as it sounds slightly better.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 12-08-2008, 03:29 PM
pinstudio pinstudio is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 176
Default Re: Digi002r going to "kick the bucket" soon?

Hi. Do not buy an 002R. Seriously. There was a huge design flaw with this piece of gear. There's a connectivity problem with the power harness. Digi will overnight you one when you need it, but it's a real pain. I've had an 002R for a few years now and wish I never bought it.
As I write this reply, my 002R has gone into "not working" status. This means, I open it up, unplug the wires, clean them, put it back together. It's become so bad I find myself doing this at least 3 or 4 times a week.
The best is when someone is over and we're in the middle of a session and it happens. And I say "hang on, just gotta open this *%#@ up and mess with the wires." RETARDED.

That being said. Buy an 003. I would be amazed if this actually happened to the next generation.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-08-2008, 03:32 PM
pinstudio pinstudio is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 176
Default Re: Digi002r going to "kick the bucket" soon?

...Was at the local music store yesterday. Noticed 3 digi002R sitting on the shelf waiting to be fixed.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-08-2008, 03:59 PM
Obsidian Dragon Obsidian Dragon is online now
Member
 
Join Date: Aug 2004
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,813
Default Re: Digi002r going to "kick the bucket" soon?

I did the open up the unit and scraping the contacts twice so far in five years with my 002 control surface. My 002R has not had this problem yet. the key word is "yet." Oxidation is the culprit. If you are having to do this 3-4 times a week, that is a pain. I read your other post about leaving the cover unscrewed to make this process quicker. I read that on some units, Digidesign sends our not just a replacement power harnes but also a new power supply. Could it be that you have a problem with the power supply too? I've moved my setup out of the basement where moisture in the air may have increased the oxidation problem and so far, things have kept working. I've heard people that run the air conditioner continuously also have a higher incidence of this. Otherwise I still like my 002/002R
__________________
Obsidian Dragon
Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro14,3
Processor Name: Intel Core i7
Processor Speed: 3.1 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 4
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 8 MB
Memory: 16 GB
MacOS 10.15.4 running Protools 2020.5.0
Reply With Quote
  #6  
Old 12-08-2008, 04:50 PM
OddsAre OddsAre is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Location: Maine
Posts: 1,027
Default Re: Digi002r going to "kick the bucket" soon?

Quote:
Originally Posted by pinstudio View Post
Hi. Do not buy an 002R. Seriously. There was a huge design flaw with this piece of gear. There's a connectivity problem with the power harness. Digi will overnight you one when you need it, but it's a real pain.
Wow, drama... replacing the power harness is the easiest thing in the world, and it is free from Digi. The Digi002 I have has been stellar for me and you couldn't get me to upgrade to a 003R. THe issue was only with a certain range of Serial numbers and it is well documented which serial numbers were effected. If you are gonna buy a used one, which I suggest, you could always ask them for the serial number in advance. If it fits, ask that person to call Digi and order the power harness contingent upon the sale. It will cost them nothing and you will have one in your possession if you need it down the line. Either way, don't be scared of the power harness issues, they are well documented and very easy to fix.
__________________
Mac Book Pro Retina 2.6 GHz i7 Quad | 16GB | OSX 10.8.5 | Digi 002 | Apogee Rosetta 800/96 | PT 10 | Waves Gold/RevMaxx V9
Reply With Quote
  #7  
Old 12-08-2008, 05:04 PM
barstool719 barstool719 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Atlanta, GA
Posts: 625
Default Re: Digi002r going to "kick the bucket" soon?

Quote:
Hi. Do not buy an 002R. Seriously. There was a huge design flaw with this piece of gear. There's a connectivity problem with the power harness. Digi will overnight you one when you need it, but it's a real pain.
never heard of people having the same problem after they installed the replacement.
__________________
i7-860 / 12GB Kingston / Intel DP55WB / 500GB Barracuda / 1TB Deskstar W7x64
Focusrite Saffire Pro 40 / Pro Tools 9.0.3
Mics, Guitars, Amps, Basses, Drums, Keys


http://overtheeffect.bandcamp.com
Reply With Quote
  #8  
Old 12-08-2008, 05:55 PM
Yodah Yodah is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 97
Default Re: Digi002r going to "kick the bucket" soon?

I am having it right now, it acts right when it wants too... I just bought a Signature series 002R so I am getting rid of my console. I might have to try and replace the power supply and then sell it at 100%. When I cut it on it hangs sometimes....if I tap on the top by the digi circle it will it unhang and go to stanby mode. Then after a while it will hang.....does not matter if its connected to the computer or not. Its got to be the power supply.....I just dont want to spend the money to replace it....cause I don't need it anymore.
__________________
PT 2019.5 on Mojave
MacPro Late 2013 6 Core 64gb 512ssd
Slate Raven Mti2 Core
Apollo X6. Apollo Twin.UAD2 Satellite
BLA XB Clock
SSL Fusion
Reply With Quote
  #9  
Old 12-08-2008, 06:06 PM
OddsAre OddsAre is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Location: Maine
Posts: 1,027
Default Re: Digi002r going to "kick the bucket" soon?

as mentioned above, just call Digi, if it is registered they will take care of it, it is simple.
__________________
Mac Book Pro Retina 2.6 GHz i7 Quad | 16GB | OSX 10.8.5 | Digi 002 | Apogee Rosetta 800/96 | PT 10 | Waves Gold/RevMaxx V9
Reply With Quote
  #10  
Old 12-08-2008, 06:13 PM
paranoid android paranoid android is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 19
Default Re: Digi002r going to "kick the bucket" soon?

Thanks for all the helpful insight and opinions!

Anyone care to share what range of serial numbers are affected? Upon research is appears to only affect units that were manufactured before those units with serial numbers ending in G? Is this true? Am I right to assume that the 002 is also affected and not just the 002r?

Thanks for any further help. If this proves to be really that catastrophic, I will have to go with the 003. But, the general consensus seems to be that the harness issues are easily fixed and once remedied doesn't rear it's ugly head again.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Does "Westmere" qualification apply to "Bloomfield" and "Gulftown" also? bashville Pro Tools 10 5 03-23-2013 03:04 PM
PT9 Session Troubles - "Bus Error" in "Main Thread" & Could not complete the Open... tohmit macOS 5 03-23-2011 12:13 PM
"Boom" kick won't work Codycougar91 macOS 3 03-18-2011 01:28 PM
hardware buttons for "preview", "capture" and "punch" evs Post - Surround - Video 1 12-06-2010 12:28 PM
The "FATE" of CM LABS "MotorMix" & "MotorMate". Dum dum dum dum... leon777 Pro Tools TDM Systems (Mac) 21 10-15-2002 12:00 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:58 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com