Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > MIDI

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 06-02-2009, 08:02 AM
gruddlebug gruddlebug is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: London, England
Posts: 149
Default Re: My Axiom Template for Pro Tools 8

Hello,

To Check you have the correct settings for the transport (shown below) using just the Axiom screen and buttons

Code:
Controller       CC   Ch    MSB   LSB   Pgm

LOOP             146  16    127    0    113
REW              146  16    127    0    114
FF               146  16    127    0    115
STOP             146  16    127    0    116
PLAY             146  16    127    0    117
REC              146  16    127    0    118
1. Press LOOP, wait a while and the display should say CC 146

2. Do the same for REW, FF, STOP, PLAY, and REC. All should also be CC 146

3. Press Data 1 and go through all transport controls as above, you should now see PROG 113, 114, 115, 116, 117 and 118 respectively

4. Do the same for Data 2 and they should all read MIN 00

5. Repeat for Data 3 and they should all be MAX 127

6. Finally check Chan Assign which should all be CHAN 16

If any are wrong you can easily change them from the Axiom by entering the required value on the numeric keypad while the parameter is still flashing (eg CC) on the screen

eg To set LOOP program to 113:-
Press LOOP then Data 1 then 113 - Done!

Cheers

evs
Reply With Quote
  #22  
Old 06-02-2009, 12:49 PM
ledoux ledoux is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 22
Smile Re: My Axiom Template for Pro Tools 8

evs
Thank you for your patience and help. Everything is now set. I think the key problem was in my Midi Control Setup. Stupidly, I had it set up for Mbox2 rather than Axiom 49, which I did not see hidden under the Predefined option before.
All the best,
Joe
Reply With Quote
  #23  
Old 06-02-2009, 01:24 PM
Mybloody Mybloody is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 3
Default Re: My Axiom Template for Pro Tools 8

Very good job gruddlebug !

All works perfect here.
I was thinking about replace my Axiom 49 by a Axiom Pro 49.
Now, I can keep my Axiom.

thanks a lot !
Reply With Quote
  #24  
Old 06-03-2009, 11:04 AM
feryano feryano is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Woodland Hills, CA
Posts: 51
Default Re: My Axiom Template for Pro Tools 8

I have 2 problems with my Axiom25 and protools 8cs2.
1- all buttons on the transport control work properly except the loop button which has no effect by itself or in conjunction with the other transport buttons!
2- the knobs work with protools mixer volume faders, but I can't make them to change to work with plug-ins.

protools 8 HD2, 192, Axiom 25
Reply With Quote
  #25  
Old 06-04-2009, 12:31 AM
feryano feryano is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Woodland Hills, CA
Posts: 51
Default Re: My Axiom Template for Pro Tools 8

When I open the Enigma application a window pops up which reads "Transfer aborted there were repeated problems communicating with "USB Axiom 25"
Transfer aborted"
Reply With Quote
  #26  
Old 06-04-2009, 01:13 AM
gruddlebug gruddlebug is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: London, England
Posts: 149
Default Re: My Axiom Template for Pro Tools 8

Hello,

Enigma can be troublesome.

Try programming the Axiom from the front panel as I outlined in an earlier post, then saving as sysex dump to SysExLibrarian to give you a backup so you can reload them if you ever have to reset the Axiom.

Regarding the knobs they have to be set to MIDI learn to be able to control plugins. The required parameters can be found in the post mentioned above.

Cheers

evs
Reply With Quote
  #27  
Old 06-06-2009, 10:32 AM
Mybloody Mybloody is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 3
Default Re: My Axiom Template for Pro Tools 8

While using Enigma you must quite Pro Tools and Vice et Versa.
Other strange thing : do not recall the preset with "+" or "-", but with the numeric keypad.
Reply With Quote
  #28  
Old 08-09-2009, 10:37 PM
oulablank oulablank is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Seattle
Posts: 300
Default Re: My Axiom Template for Pro Tools 8

I'm slow going here with setting up my Axiom 61. Right now have just been using it for VI controller. Now that I'm going deeper , would most say Enigma is too much BS and go with SYS ?
Reply With Quote
  #29  
Old 08-12-2009, 09:26 AM
sopdx sopdx is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 7
Default Re: My Axiom Template for Pro Tools 8

Hi Gruddlebug or someone on this thread,

I'm very new to this forum and midi as well. I have a simple question on your setup for Axiom 49 before I go out and buy one of these. With your setup does this then allow you to control for instance the rtas Bomb Factory 1176 plugin nobs? I assume it does but wanted to be sure. As this is the major reason I'm looking at buying one of these. Though I'm sure I will use it for other things in the near future.

Cheers,

-Don
Reply With Quote
  #30  
Old 08-26-2009, 12:44 PM
gruddlebug gruddlebug is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: London, England
Posts: 149
Default Re: My Axiom Template for Pro Tools 8

Hello,

Yes - In BF76 click the LEARN button, then click the BF76 knob you want to control, say input, twiddle the required knob on the Axiom, repeat for other required BF76 knobs, then deselect LEARN and it works!

Cheers

evs
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Novation Launchpad Pro Tools Edit template frabo Tips & Tricks 8 08-31-2016 01:11 PM
Eleven Rack Pro Tools 11 template is blank / broken sbaures Eleven Rack 10 01-29-2014 11:10 AM
Tested out a Template, now Pro Tools is ruined! ThirteenInvitations Pro Tools Software (Mac) 5 09-17-2013 07:24 AM
A little help please = Axiom 49 & Pro Tools 8 LE Bongo5HH 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 05-15-2009 03:03 PM
Have Pro Tools Automatically Open Template elankf1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 07-13-2006 02:50 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:20 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com