Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Licensing & Accounts

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-15-2015, 08:59 AM
propower propower is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Redmond, WA
Posts: 2,202
Default Can we please have a complete rollout of the PT12 (vanilla and HD) licensing

So now on AVIDs facebook page we get more incomplete tidbits to add to our confusion and further obfuscate whatever the truth is. I know its a user forum but I also know there are those here that CAN speak for the company.

https://www.facebook.com/AvidProToolsFamily

Now you say you can get back on a plan - is that HD or Vanilla or both?

Yesterday AVID CS is quoted as if you don't have a plan by end of 2015 you need to buy a new HD system to ever get updates.

It is a simple courtesy to announce a detailed description of the terms of what is being sold. Can we PLEASE have the answer?
__________________
2017 27" iMac 3.8GHz i5, 1TB SSD
Logic ProX, Studio One V4, PT2019.x Orion Studio 2017, Apogee Ensemble TB
Musician: http://www.ivanlee.net/
Design Engineer: http://www.propowerinc.com/resume.html
Reply With Quote
  #2  
Old 07-15-2015, 09:36 AM
Wall2Wall Wall2Wall is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Starling City
Posts: 766
Default Re: Can we please have a complete rollout of the PT12 (vanilla and HD) licensing

My take is, this is in regards to HD, as she mentions Avid Hardware.

Quote:
Hey all... there has been some confusion with support that I want to clarify. Avid in no way expects customers to re buy their valuable hardware to get current . If a customers lapses on support, they will have a 30 day grace period to get back on with no additional fees. If they fall off support for longer than the 30 day window, our policy is that they pay for the time lapsed (prorated), plus for the new upcoming year. plus a 25% reinstatement fee for the new year. HTH to clear things up.

marianna.montague
Reply With Quote
  #3  
Old 07-15-2015, 09:39 AM
MediaBrain MediaBrain is offline
Member
 
Join Date: May 2015
Location: United States
Posts: 69
Default Re: Can we please have a complete rollout of the PT12 (vanilla and HD) licensing

The official response is that Avid is happy to take your money and offer something completely ambiguous with terms subject to change on a whim at any time in the future.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-15-2015, 09:41 AM
propower propower is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Redmond, WA
Posts: 2,202
Default Re: Can we please have a complete rollout of the PT12 (vanilla and HD) licensing

Quote:
Originally Posted by Wall2Wall View Post
My take is, this is in regards to HD, as she mentions Avid Hardware.
And what if you just have 11HD and don't buy a support plan before end of 2015?

And what exactly does this mean? our policy is that they pay for the time lapsed (prorated)??? And is this Vanilla and HD, HD only???

I appreciate your comment but only AVID can tell us what i am asking. I neither want debate or speculation - just the facts.
__________________
2017 27" iMac 3.8GHz i5, 1TB SSD
Logic ProX, Studio One V4, PT2019.x Orion Studio 2017, Apogee Ensemble TB
Musician: http://www.ivanlee.net/
Design Engineer: http://www.propowerinc.com/resume.html
Reply With Quote
  #5  
Old 07-15-2015, 09:45 AM
Wall2Wall Wall2Wall is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Starling City
Posts: 766
Default Re: Can we please have a complete rollout of the PT12 (vanilla and HD) licensing

Quote:
Originally Posted by propower View Post
And what if you just have 11HD and don't buy a support plan before end of 2015?

I appreciate your comment but only AVID can tell us what i am asking. I neither want debate or speculation - just the facts.
Marianna is from Avid and she posted this 2hrs ago:

1. You don't have to re-buy hardware

2. You have a 30 day grace period to buy without any penalties.

3. After the 30 days you have to pay pro-rated fees ($50 for each month you missed after 30 days) PLUS next year ($599) in advance, PLUS 25% ($150) re-establishment fee.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-15-2015, 10:08 AM
PT_King PT_King is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Austin Texas
Posts: 28
Default Re: Can we please have a complete rollout of the PT12 (vanilla and HD) licensing

Quote:
Originally Posted by Wall2Wall View Post
Marianna is from Avid and she posted this 2hrs ago:

1. You don't have to re-buy hardware

2. You have a 30 day grace period to buy without any penalties.

3. After the 30 days you have to pay pro-rated fees ($50 for each month you missed after 30 days) PLUS next year ($599) in advance, PLUS 25% ($150) re-establishment fee.
Can you provide a link to the post? I cannot find it anywhere?
Reply With Quote
  #7  
Old 07-15-2015, 10:11 AM
propower propower is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Redmond, WA
Posts: 2,202
Default Re: Can we please have a complete rollout of the PT12 (vanilla and HD) licensing

Quote:
Originally Posted by Wall2Wall View Post
Marianna is from Avid and she posted this 2hrs ago:

1. You don't have to re-buy hardware

2. You have a 30 day grace period to buy without any penalties.

3. After the 30 days you have to pay pro-rated fees ($50 for each month you missed after 30 days) PLUS next year ($599) in advance, PLUS 25% ($150) re-establishment fee.
]]

Did she also answer what if you have PT9HD 10HD or 11HD and don't get on a plan by the end of 2015? All the same rules apply??

Yes - where do they post this stuff?? Why not here or their website I wonder.

BTW - item 3 looks almost identical to the OLD, original WUP plan. So if you miss 3 years you just have to pay everything you would have paid anyway p;us a penalty. Too funny in a sad sort of way
__________________
2017 27" iMac 3.8GHz i5, 1TB SSD
Logic ProX, Studio One V4, PT2019.x Orion Studio 2017, Apogee Ensemble TB
Musician: http://www.ivanlee.net/
Design Engineer: http://www.propowerinc.com/resume.html
Reply With Quote
  #8  
Old 07-15-2015, 10:36 AM
ghostwriter's Avatar
ghostwriter ghostwriter is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: USA
Posts: 746
Default Re: Can we please have a complete rollout of the PT12 (vanilla and HD) licensing

Quote:
Originally Posted by propower View Post
BTW - item 3 looks almost identical to the OLD, original WUP plan. So if you miss 3 years you just have to pay everything you would have paid anyway plus a penalty. Too funny in a sad sort of way
Yes, so true, and Waves changed that because forcing customers to pay for every missed month plus a penalty was outrageous and customers started leaving.

Avid are you listening?

Waves changed the policy because customers started leaving.

Avid, are you so foolish you can't learn from the past mistakes of others?
__________________
A few of of my favorite toys: Retro Instruments 176 (pair), BAE 10DC (pair), Distressor (pair), Manley Vari-Mu, Sta-Level, Zener, SSL FX G384, API 2500, LA2A, 1176, Bricasti, Massive Passive, Anamod ATS-1, Eventide H3500, TC 2290, Yamaha D5000, PCM 70, SPX90, Roland SDE 3000...
Reply With Quote
  #9  
Old 07-15-2015, 10:50 AM
stanonbass stanonbass is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 912
Default Re: Can we please have a complete rollout of the PT12 (vanilla and HD) licensing

Ugh. Terrible idea and terrible pricing.

No incentive to ever buy avid hardware again. Totally shafted again. I beginning regret the purchase. 12 has nothing I want Period and it's buggy.

I'd rather wait for 13. Looks like a 1300 to 1500 upgrade no matter what. Ripoff.
Reply With Quote
  #10  
Old 07-15-2015, 11:10 AM
Jay_uk Jay_uk is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,226
Default Re: Can we please have a complete rollout of the PT12 (vanilla and HD) licensing

Quote:
Originally Posted by propower View Post
So now on AVIDs facebook page we get more incomplete tidbits to add to our confusion and further obfuscate whatever the truth is. I know its a user forum but I also know there are those here that CAN speak for the company.

https://www.facebook.com/AvidProToolsFamily

Now you say you can get back on a plan - is that HD or Vanilla or both?

Yesterday AVID CS is quoted as if you don't have a plan by end of 2015 you need to buy a new HD system to ever get updates.

It is a simple courtesy to announce a detailed description of the terms of what is being sold. Can we PLEASE have the answer?
-----

Quote:
Originally Posted by PT_King View Post
Can you provide a link to the post? I cannot find it anywhere?
Errr… the link is in the OP post…
--------

You have laugh hysterically at the way Avid is now performing. She starts the post with.." there has been some confusion with support that I want to clarify."

Now why is there some confusion you may well ask.
Is it because Avid have refused to answer said requests re the topic?
Affirmative.

This info should have been stated months ago. Their PR is terrible ..

There are no "knowns." There are things we know that we know. There are known unknowns. That is to say there are things that we now know we don't know. But there are also unknown unknowns. There are things we do not know we don't know.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT12 and PT12 HD surround? theom Pro Tools 12 17 10-12-2015 09:27 AM
Max Ram for VIs in PT11 Vanilla jaminjamesp macOS 3 07-12-2015 04:32 AM
What is ''Vanilla'' ClaudeM macOS 9 11-12-2014 07:59 AM
Vanilla vs Chocolate Cloud_9 General Discussion 2 04-08-2013 08:10 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:16 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com