Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools SE and Essential (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-27-2011, 06:03 AM
LONDIN LONDIN is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: GEORGIA.USA
Posts: 12
Default protools popping and cracking sound. finaly solved

--------------------------------------------------------------------------------

hello all!! im new to protools and have the same problem as most here. the popping sound!!! im sure you have tried everything with no luck. right? well my friends the problem is solved!!!!! for windows 7. this may work on other os ..ok here you go!!

if you notice when you minimize windows while there is playback the popping stops right? this is the result in most cases...try it.. see if it helps..ok, lets assume that worked..now for the permanent fix!!!

go to computer under start menu..go to system properties. click on device manager. click on display adapters. then right click your video card and click on disable. then restart your computer... when you go to run protools now. the popping is gone!!! so , it seems to be a problem with the windows 7 video card driver update being compatable with protools se. i tried just uninstalling the driver, but there were video issues. so by disabling the device both issues were resolved.
i hope this helps others. please post a response if it did help you!!!!
this was days and hours of trouble shooting. i have verified this result 5 times over before posting.. ok, now get recording!!!!!!!
Reply With Quote
  #2  
Old 12-01-2011, 07:39 PM
Tommy01 Tommy01 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 44
Default Re: protools popping and cracking sound. finaly solved

Yes how do you do this in win xp? If you disable the video card what will windows use? im willing to try anything since i have tried everything under the sun, and i mean everything... Ive done a lot of experimenting and still have the same problem.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-05-2011, 12:30 PM
AROD135TH AROD135TH is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: MADRID, SPAIN
Posts: 12
Default Re: protools popping and cracking sound. finaly solved

Got a macbook pro!!!!! Nothing worked for me . Craigslist.$4-600.00 used!!!! Make sure u get an intell processor!!!!!!!
Reply With Quote
  #4  
Old 12-12-2011, 04:28 AM
zedman zedman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Netherlands
Posts: 8
Default Re: protools popping and cracking sound. finaly solved

I'd also like to know more about the video card disable work around. What happens to your display if you disable this driver ??
Reply With Quote
  #5  
Old 12-15-2011, 01:55 PM
LONDIN LONDIN is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: GEORGIA.USA
Posts: 12
Default Re: protools popping and cracking sound. finaly solved

well, your resolution is lower. however it does eliminate the poping sound. i have also confirmed this on another dell laptop.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-15-2011, 01:57 PM
LONDIN LONDIN is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: GEORGIA.USA
Posts: 12
Default Re: protools popping and cracking sound. finaly solved

to disable video card go to device manager click on displayadapters and click disable. then restart.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-15-2011, 10:12 PM
BFrank BFrank is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: San Francisco
Posts: 12
Default Re: protools popping and cracking sound. finaly solved

Nonsense - shouldn't have to go to those lengths to use this.
Reply With Quote
  #8  
Old 12-26-2011, 07:54 AM
beatrizfons10 beatrizfons10 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Brasil
Posts: 11
Default Re: protools popping and cracking sound. finaly solved

I will try that. If I play a mp3 or wav from Media Player for example, it plays just perfect. If I import the same file on protools and play it... Distortion...

Lets see if that helps. Strange tho.
Reply With Quote
  #9  
Old 12-28-2011, 12:42 PM
LONDIN LONDIN is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: GEORGIA.USA
Posts: 12
Default Re: protools popping and cracking sound. finaly solved

Nonsense.. Ok, were waiting for your solution.
Reply With Quote
  #10  
Old 12-28-2011, 10:22 PM
BFrank BFrank is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: San Francisco
Posts: 12
Default Re: protools popping and cracking sound. finaly solved

Quote:
Originally Posted by LONDIN View Post
Nonsense.. Ok, were waiting for your solution.
Wish I had one.
Apparently, there IS no reasonable solution.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help with glitchy popping clicking sound in ProTools ffud 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 07-17-2017 06:30 AM
Cracking sound with late-2013 MBP Undertones macOS 9 11-11-2013 09:59 AM
Robotic cracking and popping sound. fretcruiser Windows 11 11-04-2012 01:05 PM
Popping and cracking using adat in (003r) geekkiller 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 08-31-2010 04:12 PM
GETTING RID OF POPPING OR CRACKING NOISE coleslaw 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 07-24-2002 06:24 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:30 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com