Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools SE and Essential (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 01-18-2011, 07:35 PM
woodybrando woodybrando is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3
Default Re: Pro Tools SE White Noise Problems

Hey Tim,
Thx for looking into this. I run windows 7 64-bit on a lenovo w510 with all the lenovo system drivers installed. I also run Avid Media Composer 5 and I tend to think it's only when I have one or the other open at the same time, or one open then the other, because I get the crazy white noise sounds in both. But if i only open pro tools or only open media composer then I don't seem to get the problem. But sometimes even if only one is open and the other was open but is closed now, i still get the weird white noise filter sound. Let me know if any more of my specs are helpful.
thx,
Jayson
Reply With Quote
  #12  
Old 01-19-2011, 05:25 AM
Avid Product Design Avid Product Design is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2011
Location: London
Posts: 105
Default Re: Pro Tools SE White Noise Problems

Thanks for the detailed information - very useful. I will pass this on to the relevant people.
__________________
Product Designer
Avid
Reply With Quote
  #13  
Old 01-23-2011, 02:14 PM
Sternimator Sternimator is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Manchester, UK
Posts: 5
Default Re: Pro Tools SE White Noise Problems

Thanks for getting back - hope this is enough for you

OS Name Microsoft Windows 7 Home Premium
Version 6.1.7600 Build 7600
Other OS Description Not Available
OS Manufacturer Microsoft Corporation
System Name LAPTOPANTHA
System Manufacturer Acer, inc.
System Model Aspire 5920
System Type X86-based PC
Processor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T7300 @ 2.00GHz, 2001 Mhz, 2 Core(s), 2 Logical Processor(s)
BIOS Version/Date Acer v1.3708, 15/08/2007
SMBIOS Version 2.4
Windows Directory C:\Windows
System Directory C:\Windows\system32
Boot Device \Device\HarddiskVolume2
Locale United Kingdom
Hardware Abstraction Layer Version = "6.1.7600.16385"
User Name laptopantha\James
Time Zone GMT Standard Time
Installed Physical Memory (RAM) 2.00 GB
Total Physical Memory 1.99 GB
Available Physical Memory 1.03 GB
Total Virtual Memory 3.98 GB
Available Virtual Memory 2.75 GB
Page File Space 1.99 GB
Page File D:\pagefile.sys
Reply With Quote
  #14  
Old 01-24-2011, 03:43 AM
Avid Product Design Avid Product Design is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2011
Location: London
Posts: 105
Default Re: Pro Tools SE White Noise Problems

Thanks very much for the comprehensive system specs - we are looking into this issue. This may take some time, but we will post information as soon as we have it.
__________________
Product Designer
Avid
Reply With Quote
  #15  
Old 02-25-2011, 01:35 PM
Sternimator Sternimator is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Manchester, UK
Posts: 5
Default Re: Pro Tools SE White Noise Problems

Any updates??
Reply With Quote
  #16  
Old 02-25-2011, 02:33 PM
necjamc necjamc is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: RI
Posts: 2,667
Default Re: Pro Tools SE White Noise Problems

Are you guys recording audio to a seperate physical hard drive? Recording to the system drive can and will cause problems.
Reply With Quote
  #17  
Old 02-26-2011, 09:16 PM
BFrank BFrank is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: San Francisco
Posts: 12
Default Re: Pro Tools SE White Noise Problems

Quote:
Originally Posted by necjamc View Post
Are you guys recording audio to a seperate physical hard drive? Recording to the system drive can and will cause problems.
It's better to record to an external drive?
Reply With Quote
  #18  
Old 02-27-2011, 04:50 AM
necjamc necjamc is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: RI
Posts: 2,667
Default Re: Pro Tools SE White Noise Problems

Its better to record to a second hard drive. Either internal or FW. Recording audio to the system drive is extremely taxing on the system
Reply With Quote
  #19  
Old 02-28-2011, 12:07 AM
BFrank BFrank is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: San Francisco
Posts: 12
Default Re: Pro Tools SE White Noise Problems

Quote:
Originally Posted by necjamc View Post
Its better to record to a second hard drive. Either internal or FW. Recording audio to the system drive is extremely taxing on the system
Interesting. I'll try that - see if it helps.
Reply With Quote
  #20  
Old 02-28-2011, 10:45 AM
Jmobrian Jmobrian is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Arlington TX USA
Posts: 3
Question Re: Pro Tools SE White Noise Problems

I have a couple of the problems mentioned on this forum.

1. The "white noise" (happens on the instrument track with an instrument or Microphone input on from of Moblie Pre)
2. Occasional extreme distortion on playback and during record (not always hearing white noise and/or distorted sound, but during every session one or both occur) (Happens on the instrument track with an instrument or Microphone input on from of Moblie Pre)


In all instances, if I close Pro Tools SE and restart they seem to go away, temporarily. I have tried switching between Mixing and Instrument inputs with that helping only once. I always make sure that all other playback devices are not selected and that the playback for the Mobile-Pre is set as default playback and record device. Would like to invest in the full version but if this sort of shortcoming is persistant, it's tough to justify buying another version of Pro Tools when the introductory version doesn't appear to work properly.

I have a HP HPE-170t
Intel i7 860 @ 2.80GHz
12 GB DDR3 RAM
Win7 64 Bit
Pro Tools SE
M-Audio Mobile-Pre
Sterling Audio Microphone
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
White Noise, distortion, pops, loud noise in Pro tools 9 and mbox mini Bigpit Windows 1 09-09-2013 09:26 AM
White noise Pro Tools LE tuzzound 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 03-21-2011 11:10 PM
white noise pollution Problems SeanBrayer 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 11-15-2010 03:28 PM
Serious problems with freakishly loud white noise! wedgewedge 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 02-13-2008 02:00 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:49 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com