Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #31  
Old 10-30-2015, 11:23 AM
Tom Graham's Avatar
Tom Graham Tom Graham is offline
Avid
 
Join Date: Apr 1995
Location: Pasadena,CA
Posts: 412
Default Re: Track Freeze Soon

Quote:
Originally Posted by mesaone View Post
It really seems like "Track Commit" is track freeze, they just settled on a different name. I doubt they're two different features. The post by PTE is unnecessarily cryptic.
They will be different in several ways. More specific details to come soon.
Users will have many options to choose from with 12.3 having Commit and Track Bounce and then soon after Track Freeze.
__________________
Tom Graham
Avid Audio Marketing
Pro Audio and Mixing

tom.graham@avid.com

Check out our Pro Mixing Webinars :
http://www.avid.com/US/resources/pro-mixing-webinars

Avid Pro Mixing Blog:
http://www.avidblogs.com/promixing/
Reply With Quote
  #32  
Old 10-30-2015, 11:32 AM
connor@@vid's Avatar
connor@@vid connor@@vid is offline
Avid
 
Join Date: May 2013
Location: Bay Area, CA
Posts: 98
Default Re: Track Freeze Soon

Quote:
Originally Posted by mesaone View Post
I wonder how that would be handled if you do attempt to commit a track with hardware inserts... Hopefully there's a pop-up saying that hardware inserts are not supported, then it would commit only "up to" the first hardware insert.

Hardware Inserts are supported. If you attempt to commit a track with a Hardware Insert you can only commit it in real time
Reply With Quote
  #33  
Old 10-30-2015, 11:43 AM
Cliffy_Boy's Avatar
Cliffy_Boy Cliffy_Boy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montréal, Québec
Posts: 5,089
Default Re: Track Freeze Soon

A bit unclear to me, can we commit Inserts only and leave Sends uncommitted? Is that what the Copy Sends does?
__________________
Cliff Stendel
-iMac 5K 32g
-PT12. HDX
-HD I/O 8x8x8. -HD Omni -Avid S3


-API 2500 -API 5500 -UA 2-1176 -UA 2-610
-Neve 1073, Chandler LTD-1 -Eventide H8000FW -Lexicon PCM96
-Bricasti M7. -Joe Meek channel.


-Waves Mercury, Flux all, Softube All, Plugin Alliance all, McDSP all, Sonnox All, MH production, Wave Arts,a bunch more
-Moog Voyager XL, Nord Piano, Hartmann Neuron, ARP Axxe, Gibson Les Paul, Mesa Boogie Roadster, Kemper, Taylor T5 and T5-12
Reply With Quote
  #34  
Old 10-30-2015, 11:44 AM
DonaldM's Avatar
DonaldM DonaldM is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 4,144
Default Re: Track Freeze Soon

Quote:
Originally Posted by TOM@METRO View Post
Anything involving outboard hardware must be in real time.
That would only make sense.
__________________
"Never believe anything you hear in a song." Tyrion Lannister, Game of Thrones
Owner: Dragon Rock Productions LLC
Dell XPS 435T/9000 Win-10 Pro 24gig RAM
IntelCore i7 CPU 920@2.67GHz
Pro Tools 2019.10
Focusrite Scarlett 8i6


Reply With Quote
  #35  
Old 10-30-2015, 11:58 AM
Tom Graham's Avatar
Tom Graham Tom Graham is offline
Avid
 
Join Date: Apr 1995
Location: Pasadena,CA
Posts: 412
Default Re: Track Freeze Soon

Quote:
Originally Posted by Cliffy_Boy View Post
A bit unclear to me, can we commit Inserts only and leave Sends uncommitted? Is that what the Copy Sends does?
Correct.

You can even Commit only the first few inserts - leave several 'virtual' and copied over plus the sends
__________________
Tom Graham
Avid Audio Marketing
Pro Audio and Mixing

tom.graham@avid.com

Check out our Pro Mixing Webinars :
http://www.avid.com/US/resources/pro-mixing-webinars

Avid Pro Mixing Blog:
http://www.avidblogs.com/promixing/
Reply With Quote
  #36  
Old 10-30-2015, 04:45 PM
roberts roberts is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Toronto, Ont
Posts: 2,438
Default Re: Track Freeze Soon

Coming soon again?
DeJa Vu

how about saying "It's here" go download it
Reply With Quote
  #37  
Old 10-30-2015, 05:42 PM
amagras amagras is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 3,343
Default Re: Track Freeze Soon

Quote:
Originally Posted by mesaone View Post
It really seems like "Track Commit" is track freeze, they just settled on a different name. I doubt they're two different features. The post by PTE is unnecessarily cryptic.
From what I understand the difference is that track freeze doesn't require a new track to be created and track commit is just a shortcut (a very impressive shortcut I admit) to the standard track printing.
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools Software 2019
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #38  
Old 10-30-2015, 06:04 PM
mesaone mesaone is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: USA
Posts: 5,257
Default Re: Track Freeze Soon

Quote:
Originally Posted by amagras View Post
From what I understand the difference is that track freeze doesn't require a new track to be created and track commit is just a shortcut (a very impressive shortcut I admit) to the standard track printing.
Absolutely right. I spaced on that one. I'm suffering from a bit of PT information overload at the moment.
__________________
Pro Tools HD 12.4, Pro Tools "Vanilla" 12.4, Artist Transport, 2x Artist Mix
Studio Blue: RME UCX, Win7 Pro, i7 960, 16GB || Studio Green: RME Babyface, Win10, i7 7700HQ, 16GB
Reply With Quote
  #39  
Old 10-30-2015, 10:55 PM
roberts roberts is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Toronto, Ont
Posts: 2,438
Default Re: Track Freeze Soon

Quote:
Originally Posted by Tom Graham View Post
They will be different in several ways. More specific details to come soon.
Users will have many options to choose from with 12.3 having Commit and Track Bounce and then soon after Track Freeze.
this is what gets you guys into trouble don't keep saying coming soon over and over. Announce a product - when it's released!
It's really amateur and lame to keep saying coming soon over & over.
If I told that to recording clients and some point they will stop being my clients.
Reply With Quote
  #40  
Old 10-31-2015, 01:57 PM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,745
Default Re: Track Freeze Soon

Quote:
Originally Posted by roberts View Post
this is what gets you guys into trouble don't keep saying coming soon over and over. Announce a product - when it's released!
It's really amateur and lame to keep saying coming soon over & over.
If I told that to recording clients and some point they will stop being my clients.
it cannot go both ways here .. either they give us a carrot about what they are planning so we do not bitch to high heaven or they clam up and we bitch to high heaven because we want more info on upcoming releases ...

pick a side but there is no middle ground, but patience ..

if i had to choose i would rather know what they are planning .. coming soon does not bother me anymore since the communication is steadily getting better ...

just my .02 and remember that Digi/Avid have always taken longer than other companies to authorize and bless new systems, OS's, and upgrades ..

cheers john
__________________
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD -OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 2019.6 last version
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro

Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.14.6 - PT 2019.6 Ended here ..
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
offline bounce from Send or Track outputs - track "freeze feature" OliverH Pro Tools 11 20 05-25-2014 05:45 PM
track Freeze in PT bbbkink Windows 10 12-11-2012 10:10 PM
Track offset menu or track freeze as workaround for ADC? mixaudio 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 10-27-2008 01:19 PM
freeze track? boot Tips & Tricks 5 07-05-2008 09:08 AM
Track freeze? wedgewedge 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 11 03-13-2006 10:00 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:13 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com