Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools M-Powered (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-20-2009, 02:04 PM
crorr crorr is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 5
Default Profire 2626 Problem, I'm completely lost.

Hey guys,
I just bought a Profire 2626 and Pro tools M-powered last night and it is totally kicking my ass. I'm new to Pro tools but after watching the instructional video that came with, I thought I was cool. I thought wrong.

Like I said, I'm using a profire 2626 with m powered on Windows XP. Separately the things work great. The Profire is working and Pro tools boots up and works well. I just can't get my inputs to work on Pro tools.

On the program that came with the Profire, It recognizes that I have a guitar plugged in and shows me the levels. So it is working. Also, the guitar plays out of my outputs. I just cant get my guitar into pro tools.

It is in Input 1, on a mono track, and pro tools just goes on like nothing is being recorded. Maybe its a software problem, or a user problem. I don't know, I just dont like that I can't get it to work.

Any help would be great.

Thanks,
Clay
Reply With Quote
  #2  
Old 06-20-2009, 02:54 PM
peppertree peppertree is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Elsewhere
Posts: 1,610
Default Re: Profire 2626 Problem, I'm completely lost.

The M-Audio setup applet thing in System Preferences should show you your input routing etc. How is that set up? You can drag those inputs around in the order...your analog ins 1-8 ought to be first on that list. Then you need to assign the input of your mono audio track to the matching input and press the record button on the channel strip, then record and play on the transport.

Something to check also is the i/o dialog and hardware setup etc.

This can be hard to get to work in any DAW! A smart friend can help a lot. Otherwise try M-Audio's forums.
__________________
`My name is Pro Tools HD, King of Kings:
Look on my works, ye mighty, and despair!'
Nothing beside remains. Round the decay
Of that colossal wreck, boundless and bare,
The lone and native DAWs stretch far away.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-20-2009, 06:28 PM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: Profire 2626 Problem, I'm completely lost.

Hey Pepp, I knew u'd be the 1st 1 in here

just speakin bud-deee...
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #4  
Old 06-20-2009, 06:36 PM
peppertree peppertree is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Elsewhere
Posts: 1,610
Default Re: Profire 2626 Problem, I'm completely lost.

They have taken to now editing my text. So I can't guarantee anything you read from me was written by me. So far it has only been deleting lines they apparently don't like...
__________________
`My name is Pro Tools HD, King of Kings:
Look on my works, ye mighty, and despair!'
Nothing beside remains. Round the decay
Of that colossal wreck, boundless and bare,
The lone and native DAWs stretch far away.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-20-2009, 06:38 PM
Keybeeetsss's Avatar
Keybeeetsss Keybeeetsss is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Memphis
Posts: 8,759
Default Re: Profire 2626 Problem, I'm completely lost.

Quote:
Originally Posted by peppertree View Post
They have taken to now editing my text. So I can't guarantee anything you read from me was written by me. So far it has only been deleting lines they apparently don't like...
Wowww really? Wowww!!...
__________________
MYSPACE ON'EIM
LAUTEN MICS & ME
DA'TUBE ON'EIM

'IS TAMARA HOME'
NO, SHE'S WITH
HOBO KEY
'' (that dopey green thing)

('we' must start using pronouns)
Reply With Quote
  #6  
Old 06-20-2009, 06:43 PM
peppertree peppertree is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Elsewhere
Posts: 1,610
Default Re: Profire 2626 Problem, I'm completely lost.

Quote:
Originally Posted by Keybeeetsss View Post
Wowww really? Wowww!!...
Yeah I know it's an awful lot of work. And I'm not the digibasher that some people make me out to be; I'm constructive I would say, and I want the company to succeed. I'm just astounded that something like this happens probably every day:

Quote:
AA: "Hi, I'm Ambitious Andy, and I LOVE your Profire 2626 and Pro Tools M-Powered. I heard you offer a Complete Production Toolkit that will let me use 128 tracks and surround sound! Woohoo! How do I pay you the $2000 (in pure profit)? Will a credit card do?"

Digi: "Go away. We don't want your money. "
How can they turn away free cash like that, or tell people to dismantle their studios and buy different things first? Do the shareholders know?
__________________
`My name is Pro Tools HD, King of Kings:
Look on my works, ye mighty, and despair!'
Nothing beside remains. Round the decay
Of that colossal wreck, boundless and bare,
The lone and native DAWs stretch far away.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Playback gets lost or distorted while recording - Pro Tools 8/M-Audio Profire 2626 xiauoko Pro Tools M-Powered (Win) 13 09-27-2011 03:39 AM
Problem with Pro Tools 9 and Profire 2626. Anybody have a solution to this problem? Priz Windows 1 09-25-2011 12:51 PM
ProFire 2626 problem on MAC and Update problem razzor Pro Tools M-Powered (Mac) 4 04-22-2010 09:09 AM
Repeatable problem MP 7.4 upgraded to 8, ProFire 2626 problem tylerparkinson Pro Tools M-Powered (Mac) 0 08-21-2009 02:20 PM
Digi 003 and Profire 2626 Audio interface Problem!!! Please help!!! drum269 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 12-11-2008 03:18 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:57 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com