Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-04-2007, 12:25 PM
DocMoD DocMoD is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 3
Default Need your opinion

Hi, I am new to the pro tool arena. So as a starter I am getting used gear to keep from spending alot of money for learning. The list is:

Pro Tools LE (I dont know the version)
Digi 001
Mac G4 Dual 500Mhz 1.0GB Ram, 250GB HD 7200

Is the Dual 500Mhz G4 a good box for this setup?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-04-2007, 02:14 PM
mindnoise mindnoise is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Germany and Tokyo
Posts: 3,094
Default Re: Need your opinion

HI,

the highest version of PT LE that will run with a 001 is 6.4cs9.

Beware, some of the older Mac can´t adress more than a 120GB ATA harddisk.
Besides that the setup will work. Nothing too extreme plug-ins wise
but it will work ok.

regs
__________________
last: PT11.3.1
Reply With Quote
  #3  
Old 07-04-2007, 02:32 PM
M.Brane M.Brane is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: 1hr N/W of LA LA land
Posts: 1,999
Default Re: Need your opinion

Unless you run that 250GB drive from the Firewire or a PCI card the dual 500 G4 won't be able to see more than 136GB.

The first G4 to have large drive compatibility is the later model Quicksilver.

That dual 500 will do well with OS 9/LE 5.1 (it won't use both CPUs though), and will be so-so with OS 10.3/LE 6.4.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-04-2007, 03:20 PM
DocMoD DocMoD is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 3
Default Re: Need your opinion

Thanks for your reply's. I found out the specifics:

Pro Tools LE v6.1
Jaguar 10.2.6

Now is the G4 Dual 500Mhz rig good enough for this setup?
Reply With Quote
  #5  
Old 07-04-2007, 03:57 PM
M.Brane M.Brane is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: 1hr N/W of LA LA land
Posts: 1,999
Default Re: Need your opinion

Never used Jaguar. It was still a beta OS IMHO. I went straight from OS 9 to Panther.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-05-2007, 09:43 AM
mindnoise mindnoise is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Germany and Tokyo
Posts: 3,094
Default Re: Need your opinion

HI,

AVOID JAGUAR!!!

Panther is about 40% (in I/O operations) faster than Jaguar.
Go 10.3.8 (qualified with 001 etc.) or 10.3.9 with no higher version of Quicktime than 6.5.2, not qualified but worked absolutely stable for me and a lot of others.

regs
__________________
last: PT11.3.1
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need an opinion about going from 6.4 to 7.1 Telepc 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 09-26-2006 07:51 PM
opinion on a mic fhinspectit Pro Tools M-Powered (Win) 5 07-20-2006 09:48 AM
your opinion on PRE vs. 96 Nils Groth Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 06-29-2006 08:00 PM
Your opinion on this PC: swix76 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 08-10-2003 09:50 PM
your opinion harpua6 Tips & Tricks 1 09-03-2002 12:08 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:34 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com