Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-10-1998, 08:41 AM
Mitch Griffin Mitch Griffin is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Minneapolis, MN. USA
Posts: 358
Default Avid PC to Pro Tools

How would go about converting a session done on an Avid cut on the PC platform to Pro Tools on the Mac...with more and more Avid PCs being sold I see alot of potntial work developing.....and by the way I went to the OMF website and couldn't find the answer....thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 03-17-1998, 03:32 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,623
Default Re: Avid PC to Pro Tools

Mitch-
My understanding is that you will be able to do this conversion by using the "Audio Only" export method from Media Composer. This should convert all of your media and the sequence into one big AIFF file. Once the file is moved over to your Pro Tools system, OMF Tool should be able to convert the file into a Pro Tools session and SDII format audio files.

-NB-
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 04-07-1998, 12:34 AM
AndyZ AndyZ is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: ny,ny
Posts: 2
Default Re: Avid PC to Pro Tools

Why is it that a response such as this has the disclaimers, "my understanding is..., It should......It should......" What are the actual answers. Does any one actually test this stuff?
Reply With Quote
  #4  
Old 04-09-1998, 12:06 AM
Digital One Digital One is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Posts: 32
Default Re: Avid PC to Pro Tools

Good luck using OMF tool, if you decide to use OMF as a way to get your Media Composer sequence over to Protools. At this point, OMF is very unstable, at best. To top it off, if your original sequence was made on a Media Composer running at 48k, OMF tool is unable to convert it into a 48k Protools session. This is a serious flaw with OMF tool which I've pointed out to Digidesign, Avid and the OMF desk numerous times this last year. As of this week, I've finally gotten someone to say that the problem will be looked at. OMF is a great idea, it just hasn't been realized by Digidesign yet.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Avid Pro Tools HD 11 Bundle, Pro Tools 9 Midnite8 Buy & Sell 13 11-26-2013 12:37 PM
Unable to locate Avid hardware. Avid Pro Tools SE 8.0.3 (M-Audio KeyStudio 49) azndisast3r Pro Tools SE and Essential (Win) 3 09-21-2013 02:31 PM
Avid -> Pro Tools -> Avid mikevarela Post - Surround - Video 7 03-08-2013 05:05 AM
Will (Avid/M-Audio) Pro Tools MP 9 support Avid Vocal Studio: Producer USB Microphone XDosShane Windows 0 02-04-2012 09:17 PM
Is Digidesign Pro Tools changing to Avid Pro Tools? Shan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 102 05-14-2009 02:53 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:21 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com