Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-15-2016, 10:39 AM
musicmixer04 musicmixer04 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Oslo
Posts: 267
Default how to set all midi notes to 1/16 notes?

Hi Im playing midi drums in realtime and the duration is different. I want to change the duration to all notes to 1/16 notes. Is it possible? or do I need to change every note individual by the trim tool?

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 04-15-2016, 11:08 AM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,455
Default Re: how to set all midi notes to 1/16 notes?

Event (menu) > Event operations > Change duration
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.7 | Logic Pro X.4.2 | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X.4.2 | OS 10.12.6
Reply With Quote
  #3  
Old 04-15-2016, 04:04 PM
musicmixer04 musicmixer04 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Oslo
Posts: 267
Default Re: how to set all midi notes to 1/16 notes?

Quote:
Hi Im playing midi drums in realtime and the duration is different. I want to change the duration to all notes to 1/16 notes. Is it possible? or do I need to change every note individual by the trim tool?
Thanks but I want to set all notes to 1/16 notes. Nothing there only some numbers. Any other ways to do this?

thanks again
Reply With Quote
  #4  
Old 04-15-2016, 04:58 PM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,455
Default how to set all midi notes to 1/16 notes?

Select the notes, and set them to 16th note duration. That would be 240 ticks.
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.7 | Logic Pro X.4.2 | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X.4.2 | OS 10.12.6
Reply With Quote
  #5  
Old 04-19-2016, 06:25 PM
musicmixer04 musicmixer04 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Oslo
Posts: 267
Default Re: how to set all midi notes to 1/16 notes?

Thanks!
Reply With Quote
  #6  
Old 04-19-2016, 09:52 PM
Chingy Chingy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Los Angeles
Posts: 405
Default Re: how to set all midi notes to 1/16 notes?

Avid really should just add a drop down with whole note, half note, quarter note, etc. increments.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-25-2016, 04:54 AM
musicmixer04 musicmixer04 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Oslo
Posts: 267
Default Re: how to set all midi notes to 1/16 notes?

Quote:
Avid really should just add a drop down with whole note, half note, quarter note, etc. increments.
Agree
Reply With Quote
  #8  
Old 04-25-2016, 06:11 AM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,455
Default Re: how to set all midi notes to 1/16 notes?

Quote:
Originally Posted by Chingy View Post
Avid really should just add a drop down with whole note, half note, quarter note, etc. increments.
Yes, I think we can all agree that MIDI in PT can be vastly improved. I'm just saying that, when working in bars|beats|ticks (or whatever), we should all be aware of what that means.
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.7 | Logic Pro X.4.2 | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X.4.2 | OS 10.12.6
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dropped notes, sustain problems, random notes Gamling MIDI 4 02-10-2014 08:09 PM
Recording Midi notes and keeping existing notes during record Sherbert99 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 09-15-2008 10:40 AM
Why are midi notes so small in notes view Gothboy MIDI 1 05-27-2008 07:17 AM
MIDI NOTES ARE OFF....HELP yungsonny MIDI 4 05-19-2006 09:09 PM
stuck/hanging notes and ghost notes PatrickD 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 07-16-2005 02:30 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:42 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com