Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-05-2010, 05:50 PM
blumuze blumuze is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 29
Default Help with "illegal instruction" error.

When I try to load any session file, or even just try to start up Pro Tools, I get the following error message just before start-up finishes:

"Could not complete your request because illegal instruction attempted at address 0x621D7150 in module: DAE.dll".

My only option at that point is the click the "OK" button which closes down the program.

Any ideas what might be causing this, or how to fix it? FYI, I've done numerous forum searches but no results have turned up.

I'm running PT 8.0.1 on Windows XP SP3. The last time I successfully booted up PT was about 2 weeks ago. No problems then.

Thanks
__________________
Deja Vu is a slow mind catching up with itself.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-05-2010, 06:42 PM
baw2_sm baw2_sm is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: United Kingdom
Posts: 36
Default Re: Help with "illegal instruction" error.

Install fresh copy of PT 8.0 then update it to PT 8.0.4.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-05-2010, 08:37 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 35,006
Default Re: Help with "illegal instruction" error.

Personally, I prefer 8.0.1cs2 for XP. A reinstall might help. Posting a Sandra report as described in the "Help us help you" thread would help even more
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Xpand2 "illegal instruction attempted" sean_pc Pro Tools 10 1 06-27-2013 10:04 PM
"illegal instruction" when i was in pro tools polmedi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 08-10-2010 08:11 PM
Error type 10,address error ,illegal error, buss error ,illegal instruction KasticK Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 05-14-2003 12:21 PM
protools "performs illegal operation" when opening session nated 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 07-28-2002 07:20 PM
Illegal Instruction/Bus Error -- Help me or the Mac gets a cement bath ctsrar 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 18 06-10-2002 01:23 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:57 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com