Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-14-2015, 12:20 PM
lexx00 lexx00 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: New York
Posts: 106
Default 10.3.10 HD and "midi wait for note" bug

Having a weird "midi wait for note" bug since upgrading to 10.3.10.
First note is never triggered, only the second and after. Always worked fine
until this version. Admin, maybe you can chime in.

10.3.10 HD on Accel
OS 10.8.5
Trashed prefs, etc. Happens with and without latency comp on and different controllers.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-16-2015, 10:19 AM
Rubicon's Avatar
Rubicon Rubicon is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Arizona
Posts: 520
Default Re: 10.3.10 HD and "midi wait for note" bug

For me,

The first midi event starts "midi wait for note" but the first midi note I hit is not recorded. Not being able to use "midi wait for note" is killing me.

Please fix this asap....

Rubicon
__________________
Wikipedia
IMDB
ITunes

ML 10.8.2, PT 10.3.1 HD Accel 3, Mac Harpertown 32gb Apple RAM, 4 1T Apple Drives, Waves Mercury. Lots of unstable VI's.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-16-2015, 10:41 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,603
Default Re: 10.3.10 HD and "midi wait for note" bug

I haven't had an issue with "MIDI wsit for note" but instead I've been struggling with MIDI merge issue.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-18-2015, 02:11 AM
maxsoundvibe maxsoundvibe is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Campania
Posts: 18
Default Re: 10.3.10 HD and "midi wait for note" bug

I have this problem too. The first note NEVER gets recorded. And the first note of the next segment gets erased.

I opened a case with support. Waiting to hear from them.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-20-2015, 01:54 AM
maxsoundvibe maxsoundvibe is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Campania
Posts: 18
Default Re: 10.3.10 HD and "midi wait for note" bug

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
I haven't had an issue with "MIDI wsit for note" but instead I've been struggling with MIDI merge issue.
Hi Janne,

are you using pthd10.3.10?

On my system if I start a recording with "wait for note" the first notes trigger the start of the sequence (so it enters the sequencer midi in) but I don't get that recorded on the very start. the rest of the notes are fine. Also the notes on the beginning of the next segment (corresponding to the punch out) are erased.

I have it on this version. on 10.3.8 worked fine.

I trashed the preferences.

M
Reply With Quote
  #6  
Old 04-20-2015, 01:56 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,603
Default Re: 10.3.10 HD and "midi wait for note" bug

No, I'm at PT12
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-20-2015, 09:47 AM
studiojimi's Avatar
studiojimi studiojimi is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,115
Default Re: 10.3.10 HD and "midi wait for note" bug

after reading this i'm wondering if i want to upgrade til this is fixed.

anybody else waiting as well?
__________________
CAZADOR RECORDING
PT10.3.10/HD6/192w16in/MTN.LION OS 10.8.5 / Westmere MacPro 8 Core W/20gRAM MAGMA-PE6R4/TDM&RTAS/WAVES Platinum/UA/Eventide Plugs/I usually record at 88.2
With GOD as my partner. . . I need to make my plans LARGER.

Reply With Quote
  #8  
Old 04-20-2015, 12:53 PM
maxsoundvibe maxsoundvibe is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Campania
Posts: 18
Default Re: 10.3.10 HD and "midi wait for note" bug

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
No, I'm at PT12
I see. I have version 11 also but I have several thousand of $ of plugins that I use that are still not aax and I need to stay in TDM as long I can manage, Also I DO like linear pcm compared to the floating point so I don't see no rush going that fast in the 64 bit new engine (apart from the critical memory issue). I am pretty good with gain staging so I don't really have a problem with the 30 db headroom of my tdm system

But As soon I can spend 10000 + dollars for the Hdx upgrade (plus the plugins extras to upgrade) I will do it. I reaaly can live with high latency and I need to monitor the whole chain (as I do in TDM)

So I hope there will be quick fixes on the 10HD

M
Reply With Quote
  #9  
Old 04-20-2015, 02:42 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,743
Default Re: 10.3.10 HD and "midi wait for note" bug

I never trusted this feature and simply never use it. I leave 2 bars of blank at the front of every session so I can have a 2 bar count-in, in real-time and that way, I never miss the first note(not counting my bad playing).
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #10  
Old 04-20-2015, 09:31 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,603
Default Re: 10.3.10 HD and "midi wait for note" bug

Quote:
Originally Posted by maxsoundvibe View Post
So I hope there will be quick fixes on the 10HD
Don't hold your breath. It took insanely long to get 10.3.10 out so it might very well be the last of PT10 ever. But we'll never know, perhaps there will be 10.3.11 some day but I wouldn't count on it.

If there wasn't one piece of software that doesn't run on Snow Leopard, I would downgrade my live rig to PT 8.1.1 running on OSX 10.6.8 which to me has been the most stable and least buggy combination ever.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"wait for MIDI note" is not working montelee macOS 3 05-08-2015 11:33 PM
MIDI editor: display note "names"? mike_mccue Pro Tools 9 5 11-12-2012 04:35 AM
MIDI note Latency . . . live keyboard playing is a "little behind" The Zone 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 11-09-2012 05:33 PM
Random "pre-midi notes" before real note Mahkyb macOS 8 02-08-2012 06:36 AM
Importing MIDI "one note" stainless MIDI 4 08-28-2010 12:16 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:16 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com