Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S6

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-16-2020, 06:54 AM
GCScott GCScott is offline
Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: London
Posts: 15
Default Workstation follows most recently attentioned track

Forgive me if I've missed a similar thread.

Does 'Workstation follows most recently attention track' only function when a fader is attentioned from the console - and not the DAW? We have all the 'Attentioned/selected most recently Selected/attentioned' ticked in the menu.

Currently operating with 2 S6 systems - PT 2018.4 // S6 18.3 and on the other PT 2019.6 //S6 19.12 and it's the same behaviour on both.

Last edited by GCScott; 06-16-2020 at 07:50 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-16-2020, 01:02 PM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 966
Default Re: Workstation follows most recently attentioned track

The pref that filters triggers from the DAW is titled:
Attention from Focused DAW Only.

Which will ignore trigger interactions from any other Workstation that is not the Attentioned. So - clicking on a plug-in with the Attention Most Recently Clicked DAW Area (Plug-Ins) enabled will not trigger Attention unless that WS is focused.



Jeff
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
  #3  
Old 06-16-2020, 01:57 PM
GCScott GCScott is offline
Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: London
Posts: 15
Default Re: Workstation follows most recently attentioned track

Hi Jeff

Thanks the reply!

I am able to map to the attention fader from all workstations. But the rest of the consoles faders and soft keys do not seem to switch workstation to match.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-16-2020, 03:05 PM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 966
Default Re: Workstation follows most recently attentioned track

I think I need a bit more data on the problem. Press the WS button to display all connected WSs on soft keys or Shift + WS to display all WSs from the network and connected on the Master Module. Pressing a WS here will populate all of the tracks and data from the focused WS. Soft Keys are specific to the focused WS unless you start experimenting with Multi-WS soft keys which is a different conversation. Open a Spill Zone then go to WS and touch a different WS to dump those tracks into a Spill Zone bucket.

Let me know what exactly is not behaving correctly on your end. Thanks.



Jeff



Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
  #5  
Old 06-17-2020, 02:05 AM
GCScott GCScott is offline
Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: London
Posts: 15
Default Re: Workstation follows most recently attentioned track

We have 2 workstations on our s6, one with 400 tracks and the other with 200. They're both quite resource heavy.

We're wanting to be able to select a track in the DAW and for the workstation to switch but at the moment, this doesn't happen.

It's odd behaviour as the attention fader still updates to the track selected no matter which workstation it's on, but the workstation itself and subsequently the soft keys and transport on the s6 don't update.

If we attention from the s6 itself, the workstations will switch and behave as normal.

"Workstation follows most recently attention track" is ticked.

To take things further, we've created a layout with only two tracks in, one from each workstation. If either of these two are selected in their respective DAWs, then the workstation attention works as intended, with soft keys and transport switching. If we select any other track apart from these two in the layout, the workstation doesn't switch.

Thanks again for your replies!
Reply With Quote
  #6  
Old 06-17-2020, 06:27 AM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 966
Default Re: Workstation follows most recently attentioned track

Thanks. A few more questions as I look into this...

(1) Are you using a KVM? If so, which one?
(2) Version of S6 Master Module?
(3) Which DAW (Pro Tools?) and what version for both Workstations?
(4) Workstations are Mac or Windows? If Mac - what OS?

thanks,


Jeff
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
  #7  
Old 06-17-2020, 07:36 AM
GCScott GCScott is offline
Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: London
Posts: 15
Default Re: Workstation follows most recently attentioned track

Thanks!

(1) no KVM connected to or in control of the s6 - we use Blackbox but this is on an entirely different network

(2) S6 and WS control is 19.5.1. We have also tried S6 version 19.12 and

(3) Pro Tools 19.6

(4) Mac Sierra 10.12.6
Reply With Quote
  #8  
Old 06-17-2020, 12:08 PM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 966
Default Re: Workstation follows most recently attentioned track

I am looking at this currently with a pair of connected Pro Tools Workstations and am not experiencing any issues. Master Module is on 20.5.0.149, and the Pro Tools workstations are running Pro Tools 20.5.

I am able to simply click on a track from the Edit Window -> which triggers Attention Most Recently Clicked DAW area -> then in combination with Focus Workstation of Most Recently Attentioned Track -> the console immediately flips over to show the appropriate WS's tracks.

Preferences are as follows:


It is possible that it could be the specific interaction between your WS and S6 versions. It would be helpful to start a case if you could, then we could have someone dig in on it. Here's the process:
https://avid.secure.force.com/pkb/ar...-Case-Creation

Let me know once you get a case#. Thanks.


Jeff
__________________
Jeff Komar
Applications Specialist, Pro Audio
Avid
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Auto-Bank to Attentioned Track for Fader Attention Button skilletaudio Avid S6 0 10-21-2019 12:36 PM
Attentioned fader lock feature request SplitTheDifferenceAudio Avid S1, S3, Dock and Control 4 08-27-2019 07:12 AM
EQ / Dyn / Insert mappings when plugin attentioned pavoni Artist Series 0 08-06-2019 02:05 AM
Can there be more than one Attentioned Track? Picture Start Artist Series 2 01-15-2011 02:40 PM
so... using a 58 on vocals recently? VanGuard 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 06-21-2004 10:52 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:11 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com