Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-28-2017, 11:02 AM
artmcosta artmcosta is offline
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 4
Default Transport buttons next and prev not working

Hello
I recently bought an Artist Mix and when I press the transport buttons Prev and Next, nothing happens. I have the shift lights on and several Markers in the session. All the other transport functions are working.

Any thoughts?

Thanks

Artur
Reply With Quote
  #2  
Old 07-06-2017, 06:08 AM
chrismeraz chrismeraz is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 354
Default Re: Transport buttons next and prev not working

Hey Artur,

I'm confused. I think the Artist Mix does not have a Transport section. Are you talking about the Artist Mix surface with 8 faders, or are you talking about the Artist Transport with one big knob and no faders?
__________________
Windows 10
Apollo 8
Pro Tools Native
i7 8700K, 32GB RAM
Reply With Quote
  #3  
Old 07-06-2017, 06:30 AM
KeyplayerG's Avatar
KeyplayerG KeyplayerG is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: U.S.A.
Posts: 502
Default Re: Transport buttons next and prev not working

Quote:
Originally Posted by artmcosta View Post
Hello
I recently bought an Artist Mix and when I press the transport buttons Prev and Next, nothing happens. I have the shift lights on and several Markers in the session. All the other transport functions are working.

Any thoughts?

Thanks

Artur
I can confirm this. I just tried it. I'm on Nuendo with a couple of Mix's, a Transport and an MC Control. When I selected a locate point on the transport, the song jumped to that location. When I selected previous or next from my QWERTY keyboard (which is command "shift + N" for next or "shift + B" for previous), it also worked. But when I selected "shift + previous or next" on the Artist Mix NOTHING HAPPENED. All of the other transport commands (RTZ, REW, FF, Stop, Play & Rec) all work as expected.

Why aren't these 2 particular controls working?
Reply With Quote
  #4  
Old 07-09-2017, 07:56 AM
KeyplayerG's Avatar
KeyplayerG KeyplayerG is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: U.S.A.
Posts: 502
Default Re: Transport buttons next and prev not working

So, this isn't an issue for Mix users?
Reply With Quote
  #5  
Old 07-09-2017, 05:49 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 2,791
Default Re: Transport buttons next and prev not working

The Mix doesn't have transport keys.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-09-2017, 07:12 PM
MoPro's Avatar
MoPro MoPro is offline
Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Columbus, Ohio USA
Posts: 80
Default Re: Transport buttons next and prev not working

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
The Mix doesn't have transport keys.
Really... you sure about that? Take another look under the "Solo", and "On" buttons for the last four channels of the "Mix" They're small "Shift +" functions, but they're there.

Also, the "Next", and "Prev" work for EuControl ver.3.3.1, along with the built-in "Faders-Off" command that used to be hard wired to the "Shift" + "Solo" buttons on channel 1 of the "Mix, and or "Control".

Al
__________________
Computer Asus P9X79 Deluxe | Intel i7 3930k | 32 Gig Ram | Intel 520 SSD's | 2T Caviar Black
Software Win 7 Ultimate (64bit) | Cubase Pro 9.5.41 (64bit) | WaveLab 9.5.25 (64bit) | HALion 6 (64bit)
Hardware RME FireFace's UFX / 800 | MOTU MTP AV USB | Avid Artist Series: Control, Mix, and Transport | EuControl ver. 18.3

Last edited by MoPro; 07-09-2017 at 07:32 PM.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-09-2017, 10:47 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 2,791
Default Re: Transport buttons next and prev not working

Ha...so they are. I've never used them in 10 years ! (probably as I have had either a Control, Transport or Dock next to it) Faders off was removed because people were always hitting it. I'm investigating the Softkey for that in another thread.
Reply With Quote
  #8  
Old 07-10-2017, 09:49 AM
KeyplayerG's Avatar
KeyplayerG KeyplayerG is offline
Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: U.S.A.
Posts: 502
Default Re: Transport buttons next and prev not working

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
The Mix doesn't have transport keys.
Fascinating reply, considering that I just stated that I was USING these buttons (LOL)!!
Reply With Quote
  #9  
Old 07-11-2017, 09:27 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 2,791
Default Re: Transport buttons next and prev not working

Quote:
Originally Posted by MoPro View Post
along with the built-in "Faders-Off" command that used to be hard wired to the "Shift" + "Solo" buttons on channel 1 of the "Mix, and or "Control".

Al
Theres a EUCON Softkey command for this now if you use PT. We are still looking at a way to do this for other DAW's
Reply With Quote
  #10  
Old 07-11-2017, 09:28 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 2,791
Default Re: Transport buttons next and prev not working

Quote:
Originally Posted by artmcosta View Post
Hello
I recently bought an Artist Mix and when I press the transport buttons Prev and Next, nothing happens. I have the shift lights on and several Markers in the session. All the other transport functions are working.

Artur
I have a bug logged for this and it should be easy to fix for the next release.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Transport buttons PTPerson ICON & C|24 2 01-06-2016 04:42 PM
PT10 - transport buttons not working Led Artist Series 2 06-20-2013 02:35 PM
MC Transport Buttons...LAG! sartis Artist Series 0 03-16-2012 03:57 PM
Transport Buttons CHRIS AIKEN ProControl, Control|24, Command|8 0 12-10-2011 01:21 PM
New Transport buttons Johnny Hulst ProControl, Control|24, Command|8 1 04-23-2008 04:25 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:48 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com