Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-23-2008, 01:59 PM
soundsinamotion soundsinamotion is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 7
Default Quicktime import aspect ratio wrong, help!

I'm using my protools le 003 rack and just imported hd video into the session. the original aspect size is 1440 x 1080. When I import the quicktime .mov into a protools session the video gets squeezed and it's not a widescreen anymore. How can I get protools to import the exact ratio of this .mov? it plays perfectly with the quicktime player.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-23-2008, 04:09 PM
Slim Shady Slim Shady is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Los Angeles, CA
Posts: 7,527
Default Re: Quicktime import aspect ratio wrong, help!

This is just a guess... but is it maybe anamorphic? With the movie open in Quicktime player, do a "Get Info" (command-I) and check the "Normal Size" vs. "Current Size" at the bottom of the info window that pops up. Those should match, if not it's using an anamorphic aspect ratio, and you'll have to export it/copy the movie with a fixed aspect ratio in order to fix that.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-23-2008, 07:28 PM
soundsinamotion soundsinamotion is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 7
Default Re: Quicktime import aspect ratio wrong, help!

hmmm i'm not sure what you mean by anamorphic. There is only one resolution size which is 1440 x 1080 when you get the info on it. I would think protools would be advanced enough to be able to import any size?
Reply With Quote
  #4  
Old 10-24-2008, 09:59 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,765
Default Re: Quicktime import aspect ratio wrong, help!

If you open the video in Quicktime and go to Window>Show Movie Inspector - what does it show for Format and FPS?
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
S3L Aspect Ratio Jason Raboin VENUE Live Sound Systems 1 09-27-2013 10:38 AM
Quicktime DV aspect ratio and PT9 Vytis Post - Surround - Video 4 01-23-2011 05:11 PM
Why is bounce to quicktime changing aspect ratio? efisch Post - Surround - Video 3 07-22-2010 08:57 AM
Video Import Aspect Ratio Madness postmike Pro Tools TDM Systems (Mac) 9 04-23-2010 08:20 AM
Video Import Aspect Ratio Madness postmike Post - Surround - Video 1 03-30-2010 12:44 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:57 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com