Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-28-2003, 10:01 AM
el biciclista el biciclista is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 513
Default MIDI Out signals stop sending, restart when I unplug/replug cable

I have Protools HD on a G4 867. I send/receive MIDI signals to/from a Kurzweil K2600 keyboard/synth (via a Fastlane USB connector, thru a Midiman Thru 3x8)

Sometimes my MIDI signals out from Protools to the K2600 suddenly stop sending. For example, this morning I transposed MIDI data in a track, and then hit play and I got no MIDI signals out. Other times, I don't know what initiates the problem.

I can see that the problem is in Protools/computer (rather than the K2600) because I see no flashing lights on the Midiman 3x8.
I can solve the problem each time it occurs by disconnecting the USB cable at the Fastlane, then reconnecting it.

How can I prevent this from happening? I get tired of disconnecting/reconnecting the cable!! [img]images/icons/shocked.gif[/img] [img]images/icons/grin.gif[/img]

Thanks,
Mike
Reply With Quote
  #2  
Old 07-28-2003, 06:32 PM
el biciclista el biciclista is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 513
Default Re: MIDI Out signals stop sending, restart when I unplug/replug cable

Uh, nobody else ever had this problem before? [img]images/icons/shocked.gif[/img] [img]images/icons/rolleyes.gif[/img]

Help! [img]images/icons/wink.gif[/img]

Thanks,
Mike
Reply With Quote
  #3  
Old 07-28-2003, 06:54 PM
Alécio Costa's Avatar
Alécio Costa Alécio Costa is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Florianópolis, Magic Island - Brazil
Posts: 2,835
Default Re: MIDI Out signals stop sending, restart when I unplug/replug cable

Hi! I use an mtp Av usb with a G4 800 Qs, PT 5.1.1/OS 9.2. Soemtimes it does happen on here. I use the midi out front panel of my mtp to send SPP/beat clock to an xp80/Jw50. I have tested cables, checked everything I amaware of.
One solution is reboot everything...
[img]images/icons/smile.gif[/img]
__________________
Alécio Costa Studio
High-End e-Mastering & Music Production
www.aleciocosta.com

http://www.facebook.com/alecio.costa

PT HD2 Accel - 10.3.10 OS 10.6.8 - Mac Pro 1,1 16GB RAM and Mac Pro 2,1 GB
Mastering Gear: Pendulum Audio, Crane Song, Avalon, Great River, Sebatron, Sonnox, Izotope, PSP, TC, Fab Filter.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-28-2003, 08:22 PM
el biciclista el biciclista is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 513
Default Re: MIDI Out signals stop sending, restart when I unplug/replug cable

Alecio,
By reboot, you mean restart, or shutdown and start? This usually solves the problem temporarily, but not for long.

Prior to the last few days, this would occur only maybe once every week or two. For the last few days, it has been occurring several times a day. I just don't know what has changed to increase the frequency of occurrance.

Thanks,
Mike
Reply With Quote
  #5  
Old 07-29-2003, 10:19 AM
el biciclista el biciclista is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 513
Default Re: MIDI Out signals stop sending, restart when I unplug/replug cable

I really need help on this now. I am getting NO MIDI signals out of ProTools/computer now, regardless of what I do.

I happened to have installed the Sony Oxford Dynamic and Inflator plug-ins the same day this started. Could this have somehow caused this problem??

ANY advice would be appreciated. I am out of business untill I can figure this out.

Thanks,
Mike
Reply With Quote
  #6  
Old 07-29-2003, 10:26 AM
Alécio Costa's Avatar
Alécio Costa Alécio Costa is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Florianópolis, Magic Island - Brazil
Posts: 2,835
Default Re: MIDI Out signals stop sending, restart when I unplug/replug cable

HI!

Shut down and do a fresh start!
[img]images/icons/smile.gif[/img]
__________________
Alécio Costa Studio
High-End e-Mastering & Music Production
www.aleciocosta.com

http://www.facebook.com/alecio.costa

PT HD2 Accel - 10.3.10 OS 10.6.8 - Mac Pro 1,1 16GB RAM and Mac Pro 2,1 GB
Mastering Gear: Pendulum Audio, Crane Song, Avalon, Great River, Sebatron, Sonnox, Izotope, PSP, TC, Fab Filter.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-29-2003, 10:37 AM
el biciclista el biciclista is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 513
Default Re: MIDI Out signals stop sending, restart when I unplug/replug cable

Alecio,
I have done all of these MANY times:
-restart
-shutdown cold and start
-unplug/replug all cables
-Try different memory allocations for ProTools and DAE

The more I think about it, the more I tie it to the Sony plug-ins. It is too big a coincidence for this to have started occurring (except for occasional events earlier) on the same day I installed the plug-ins. However, having gone throught the time-consuming process to get them installed and authorized, I don't really want to take them off the system to test if they are the problem! [img]images/icons/shocked.gif[/img] Maybe I'll have to, though.

Any other thoughts?
Thanks,
Mike
Reply With Quote
  #8  
Old 07-29-2003, 10:53 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,623
Default Re: MIDI Out signals stop sending, restart when I unplug/replug cable

Mike,

What OS and Pro Tools version are you running?

I don't think is related to the Sony plug-ins. If your on OS X check to see if there is an updated driver for the MIDI interface. You may also want to try creating a new OMS or AMS setup.

If your using the interface on a USB hub try connecting it directly to the Mac instead. Also try removing other USB devices.

Mike
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #9  
Old 07-29-2003, 11:41 AM
el biciclista el biciclista is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 513
Default Re: MIDI Out signals stop sending, restart when I unplug/replug cable

ProTools 5.3.1 on G4 867 w/OS 9.2.2.

Is the MIDI interface driver possibly a problem with 9.2.2? It has worked fine since I went to OS 9.

The OMS setup looks fine to me. Worth redoing?

The MIDI connection goes: G4 keyboard to Fastlane USB-to-MIDI hub, to MidiMan 3x8, to Kurzweil K2600. I can't remove the Fastlane since it is my USB-to-MIDI converter. I can tell I am getting no MIDI signals from the G4 because I see no flashing lights at the Fastlane and the MidiMan.

Any other suggestions?

Rats, this is frustrating. [img]images/icons/mad.gif[/img] [img]images/icons/shocked.gif[/img]

Thanks,
Mike
Reply With Quote
  #10  
Old 07-29-2003, 11:21 PM
Alécio Costa's Avatar
Alécio Costa Alécio Costa is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Florianópolis, Magic Island - Brazil
Posts: 2,835
Default Re: MIDI Out signals stop sending, restart when I unplug/replug cable

It is weird. I don´t think it would be a problem with the MTP AV driver...
I bought mine in 2001 and have been using it until today with no upgrades...yes, also under OS 9.2/PT 5.1.1.
__________________
Alécio Costa Studio
High-End e-Mastering & Music Production
www.aleciocosta.com

http://www.facebook.com/alecio.costa

PT HD2 Accel - 10.3.10 OS 10.6.8 - Mac Pro 1,1 16GB RAM and Mac Pro 2,1 GB
Mastering Gear: Pendulum Audio, Crane Song, Avalon, Great River, Sebatron, Sonnox, Izotope, PSP, TC, Fab Filter.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 9 & MIDI Signals? emanon macOS 8 06-23-2011 08:21 AM
How do I stop and restart the click track? stryder Tips & Tricks 3 05-07-2008 11:13 AM
MIDI signals how do i know what does what? Friend 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 11-29-2007 10:36 AM
Trouble with MIDI IN signals in 6.4 LE DIGI002 R JMAUL 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 12-27-2005 10:39 AM
Protools LE not recognizing Midi out signals skeletongloves MIDI 0 01-07-2004 02:54 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:06 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com